SPORTURI  »  TENIS  »  ABU DHABI

Sorana Cîrstea, victorie impresionantă la turneul WTA de la Abu Dhabi în fața locului 9 mondial

Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 18:50 / Actualizat luni, 12 februarie 2024 11:01

Sorana Cîrstea (33 de ani, #26 WTA) a reușit o victorie clară în turul secund al turneului WTA de la Abu Dhabi în fața locului 9 mondial, Maria Sakkari (28 de ani), scor 6-2, 6-1.

Sorana a reușit victoria în fața tenismenei din Grecia în doar o oră și 17 minute.

Prima zi a audierilor de la TAS în procesul Simonei Halep: ce a declarat când a ieșit de la Tribunal + cină cu Mouratoglou
HALEP, AUDIATĂ LA TAS
Prima zi a audierilor de la TAS în procesul Simonei Halep: ce a declarat când a ieșit de la Tribunal + cină cu Mouratoglou

Sorana Cîrstea se va duela cu Daria Kasatkina în sferturile de finală

Sorana Cîrstea se va duela în sferturile de finală cu favorita 7 a turneului, Daria Kasatkina (26 de ani, #14 WTA). Tenismena din Rusia a trecut în turul secund de Ashlyn Krueger (19 ani, #82 WTA), scor 6-3, 7-5.

În primul tur al turneului de la Abu Dhabi Sorana Cîrstea a reușit o revenire spectaculoasă în fața franțuzoaicei Caroline Garcia (30 de ani, #21 WTA). Garcia și-a adjudecat primul set în tie-break, scor 7-4, dar Sorana a reușit să câștige următoarele două seturi cu scorul de 6-4.

Sorana Cîrstea a urcat două locuri în clasamentul mondial în acest an

Deși a fost eliminată încă din primul tur la Australian Open, Sorana Cîrstea a urcat două locuri în clasamentul mondial în acest an, de pe 27 pe 25.

Sorana a fost învinsă la Melbourne de Yafan Wang (29 de ani, 94 WTA), din China, scor 6-0, 5-7, 2-6, deși a condus cu 1-0 la seturi și cu 4-1 în setul secund.

Sorana se află acum la doar patru locuri distanță de cea mai bună clasare a carierei, locul 21, ocupat în vara anului 2023. În luna martie Cîrstea va avea 605 de puncte de apărat, după ce în 2023 a ajuns până în sferturi și semifinale la Indian Wells, respectiv Miami.

Sorana Cîrstea rămâne cea mai bine clasată tenismenă din România, ocupând locul 25. Pe locul al doilea se află Ana Bogdan, care a căzut pe locul 66, după ce a ocupat poziția 63.

VIDEO. Sorana Cîrstea: „Sper ca rezultatul meu să poată să inspire fetele mici și să înțeleagă că prin muncă se poate face performanță”

Vezi și alte știri:

Simona Halep, făcută praf de Pompiliu Popescu: „Care e rostul acestor dezbateri din moment ce există proba? Dacă e achitată, să fie desfiinţată WADA!”
HALEP, AUDIATĂ LA TAS
Simona Halep, făcută praf de Pompiliu Popescu: „Care e rostul acestor dezbateri din moment ce există proba? Dacă e achitată, să fie desfiinţată WADA!”
Oficial al statului, despre „cazul Simona Halep”: „Este uluitor ce s-a întâmplat”
„CAZUL HALEP”
Oficial al statului, despre „cazul Simona Halep”: „Este uluitor ce s-a întâmplat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
fibra
fibra  •  08 Februarie 2024, 08:28

Sper ca va dori sa castige si cu Kasatkina, ca doar nu s-a "plictisit" dupa doua victorii neasteptate.

Cocos7
Cocos7  •  07 Februarie 2024, 23:29

Sorana Cîrstea este frumușica foc. Uneori îmi aduce aminte de Gabriela Sabatini.

MaxiP
MaxiP  •  07 Februarie 2024, 21:07
Postat de rva4 pe 07 Februarie 2024, 19:23

Tipic gsp! Țineți prima pagină blocată cu madam Rodaxuta și undeva mai jos, câteva rânduri despre această mare realizare a Soranei: e în sferturi la Abu Dhabi după ce a spulberat o pe Sakari, aflată în top 10. Bravo Sorana! Multă baftă!

Hai ca v-a deranjat tare, ce sa spun, cand juca aia finala de mare slam va legati ca e prea mediatizata, sunteti ipocriti si voi, dupa ce v-a deranjat atata mediatizarea Simonei, acum ii acuzati pe astia ca pun pe plan secund performanta sportiva, pai acum cu tot respectul, dar ce o insemna sfert de finala la Abu Dhabi fata de performante ale aleia pentru care ii contestati pe vremuri la greu mediatizarea... iar asta cu marea victorie in fata nr 9 mondial, sigur, bravo ei, dar daca Sakkari mai e jucatoare de top 10 mondial la ora actuala... e pentru rezultate de acum aproximativ un an, sincer nici asa nu inteleg exact cum, ma astept ca la sfarsitul anului sa fie sanse mari sa nu fie top 30 mondial, fata nu mai joaca nimic, s-a vazut si la Australian Open si la performantele ei recente in general. Si inca ceva, cred ca s-a scris un articol despre victoria Soranei contra lui Garcia din turul anterior (victorie mult mai mare din punctul meu de vedere decat cea de azi), nu era postat niciun comentariu. N-am vazut sa faci acolo tam-tam sau sa fii printre cei interesati. Daca lasati sa se faca rating pe articolele pe care le contesti, la ce te astepti? Ce nasol ca se promoveaza mondenitatea si nu cultura, dar hai sa ne uitam toata ziua la chestii mondene si sa ignoram cultura. Pai atunci e normal ca vor pune pe prim plan ceea ce atrage, ca in rest n-a bagat nimeni niciun comentariu.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează