SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Thierry Van Cleemput, prima reacție după despărțirea de Simona Halep: „Nu puteam s-o ajut, era o greșeală să continuăm”

Thierry Van Cleemput, foto: Guliver/gettyimages
Thierry Van Cleemput, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 februarie 2019 18:42

Thierry Van Cleemput, 50 de ani, nu va continua colaborarea cu Simona Halep (27 de ani, nr 2 WTA, începând de luni). Tenismena română a anunțat astăzi că relația dintre cei doi nu va mai continua după turneul de la Doha, prima competiție la care belgianul s-a aflat în loja lui Halep.

Belgianul Thierry Van Cleemput, fost antrenor al lui David Goffin, a reacționat în presa din țara sa natală după anunțul că nu va continua colaborarea cu Simona Halep

„Totul a decurs bine în Doha, iar ea este o mare campioană și o persoană de top. Dar nu se potrivește cu stilul meu. Nu puteam să o ajut. Eu am cerut o perioadă de probă la București și o altă perioadă de probă în timpul turneului de la Doha. Totul a decurs bine, dar, cum am spus, nu puteam să o ajut și nu mi-e teamă să spun asta. Nu pot să ofer lucruri pe care nu le știu ori nu știu cum să le fac”.

Thierry Van Cleemput: „Era o greșeală să continuăm, comunicam greu, engleza era o problemă”

„Ea caută să se descurce de una singură. Dacă joacă prost, nu e meritul meu, dacă joacă bine, nu e datorită mie. Nu am abilitatea necesară de a interveni în astfel de situații, nu am armele disponibile. Nu voiam să stau cu Simona doar pentru a primi un salariu.

Voiam să fiu pentru a-mi face treaba de antrenor, pentru a sugera direcții, iar aici niciunul dintre noi nu a simțit nevoia să intervină. Era o greșeală să continuăm.

E adevărat că a fost dificil să comunicăm. În primul rând, ea vorbește româna și a fost nevoită să vorbească în engleză cu mine. Eu vorbesc franceza și parțial limba engleză. Dar nu a fost vorba de comunicarea verbală, ci de comunicarea sportivă, pe care trebuie să o simți repede.

Am avut două oferte înainte de Halep, dar nu regret nimic”, a declarat Thierry Van Cleemput în presa din Belgia, citată de Fanatik

Alte două știri despre subiect:

Simona Halep s-a despărțit de Thierry Van Cleemput! » Anunțul făcut de Halep: „Nu e chimie, nu vedem tenisul la fel”

SIMONA HALEP. Ce urmează după renunțarea la Thierry Van Cleemput? Planul lui Halep: „E ceva nou, aplic singură ce-a spus Darren Cahill”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
2244754125843037
Maria Zamfir  •  19 Februarie 2019, 20:49
Postat de fanucraiova48 pe 18 Februarie 2019, 09:29

Cand a vazut saracu ce-i poate capu la haplea-n chilotzi , nici nu a mai vrut sa stea de discutii , in plus omu spune haplea-n chilotzi vorbeste Romana si nici peaia correct , omul nu a inteleasa ça nu e nici macar Romanca , Bravo lui baiat destept

Hm, deci belgianul spune ca Simona vorbeste romana, dar nu engleza? In ce limba s-o fi inteles cu Cahill? Sau Cahill vorbeste fluent romaneste? In ce limba da Simona interviuri? In turca? Nu mai bine spunea omul direct ca EL nu vorbeste engleza?

fanucraiova48
fanucraiova48  •  18 Februarie 2019, 09:29

Cand a vazut saracu ce-i poate capu la haplea-n chilotzi , nici nu a mai vrut sa stea de discutii , in plus omu spune haplea-n chilotzi vorbeste Romana si nici peaia correct , omul nu a inteleasa ça nu e nici macar Romanca , Bravo lui baiat destept

12luminaverde
12luminaverde  •  18 Februarie 2019, 06:10

Jos palaria pentru corectitudine.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează