SPORTURI  »  TENIS  »  ACUZE

Trăiește un coșmar! Ce s-a întâmplat cu australianul care a conceput caricatura cu Serena Williams

Caricatură realizată de australianul Mark Knight în publicația Herald Sun
Caricatură realizată de australianul Mark Knight în publicația Herald Sun

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 septembrie 2018 13:33

Mark Knight, australianul care a conceput o caricatură cu Serena Williams după finala de la US Open, trăiește un adevărat coșmar.

Acesta a primit zeci de amenințări cu moartea pentru el și familia lui, caricatura acestuia fiind considerată de unele voci drept una "profund rasistă și sexistă". 

Conform abc.net, Knight și-a închis contul de Twitter și toate celelalte rețele de socializare pentru a încerca să scape de amenințările primite la foc automat. 

La începutul acestei săptămâni, Mark Knight,  un caricaturist australian de la publicația Herald Sun, a conceput o caricatură ce o vizează în mod direct pe Serena Williams (36 de ani, 16 WTA) și reacția ei extremă din finala de la Flushing Meadows cu Naomi Osaka (20 de ani, 7 WTA), câștigată de japoneză cu 6-2, 6-4.

  • CONTEXT: Serena Williams (16 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka (7 WTA), 2-6, 4-6, după ce arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru "hoț" și "mincinos". 

Citește și:  TRU, editorial devastator după scandalul Serena Williams: "Cât va continua predica? Cât va fi nevoie pentru a scoate prostiile din capul necredincioșilor?"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  15 Septembrie 2018, 21:59
Postat de roadghost pe 14 Septembrie 2018, 17:03

Omule, esti unul dintre cei ce sustin ca acea caricatura e cu tenta rasista. Suntem aici pe articolul asta vreo 20 useri care nu pricepem de ce. Cat se poate de amical te rog, indica exact elementul rasist din caricatura. Mersi!

Pentru ca suntem in epoca "politically corect" nici nu mai conteaza desfasurarea faptelor sau adevarul! important e ce ne place si ce nu! eu vad in caricatura o isterica (adevarat!),nici macar pe jumatate neagra precum este in realitate(asta pare mai degraba mulatra!) ,cu un aspect dubios de femeie (o recomanda sanii, caci restul.....!) care este luata la misto pentru comportamentul infantil (a se vedea suzeta pe jos!) pentru ca nu poate accepta ca nu mai are ce sa caute pe terenul de joc! asa ca astia cu sexismul si rasismul, sa ma acuze pe mine si pe cei care gandesc ca mine, ca ii discriminam si ca ii consideram pe ei ***! cum poti sa fi sexist daca zici ca o femeie este femeie sau ca un negru este negru(evident, atat timp cat nu folosesti alte conotatii)! daca tot nu le place, sa puna domne poze cu Brad Pitt sau Thor in locul celei cu Williams, asa e si barbat si blond, problema rezolvata!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei.33
andrei.33  •  14 Septembrie 2018, 21:04

Singurul cosmar e nivelul la care s-a coborat presa sportiva.

105662257060988
Eugen Qy  •  14 Septembrie 2018, 19:12

Cum sa nu fie sexista cand personajul (de altfel excelent reprodus) sare intr-o socoteala sculata care deja o patrunsese in intregime. Cum sa nu fie rasista cand acelasi personaj, nu e nici pe jumatate asa de neagra ca in realitate !!!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close