SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MONTE CARLO

VIDEO Tsitsipas, al doilea jucător care îl învinge pe Sinner în 2024!

Stefanos Tsitsipas la finalul meciului FOTO Imago Images
Stefanos Tsitsipas la finalul meciului FOTO Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 13 aprilie 2024 18:06 / Actualizat sambata, 13 aprilie 2024 20:49

Stefanos Tsitsipas (25 de ani, 12 ATP) a trecut de Jannik Sinner (22 de ani, 2 ATP) cu 6-4, 3-6, 6-4 în semifinalele turneului ATP de la Monte Carlo, administrându-i italianului cea de-a doua înfrângere în acest sezon. Grecul va disputa a treia finală la Monaco, după cele din 2021 și 2022 pe care le-a și câștigat.

Jannik Sinner, jucătorul începutului de an, a fost răpus pentru a doua oară în acest sezon. Italianul a fost învins pe zgura de la Monte Carlo de Stefanos Tsitispas. Grecul a trecut pentru a șasea oară de italian din cele nouă partide pe care le-a disputat împotriva acestuia.

Americanii au venit la București pentru un tête-à-tête cu Simona Halep: „Mai ia suplimente? În mod surprinzător...”
HALEP
Americanii au venit la București pentru un tête-à-tête cu Simona Halep: „Mai ia suplimente? În mod surprinzător...”

Partida din semifinalele turneului Masters 1.000 a pus față în față doi jucători aflați în momente diferite ale carierei lor.

Jannik, într-o creștere exponențială cu 25 de victorii în acest sezon care s-au materializat în trei titluri, la Australian Open, Rotterdam și Indian Wells și Stefanos, în alunecare accentuată, cu 15 succese și fără niciun trofeu. Mai mult, pe italian nu-l învinsese în 2024 decât Carlos Alcaraz, în semifinale, la Indian Wells.

Partida a început cu un Stefanos agresiv și dominant, acesta reușind să-l destabilizez pe calmul Sinner, însă partea a doua i-a aparținut numărului doi mondial. Grecul a fost condus cu 4-1 în decisiv, dar în game-ul al șaptelea adversarul și-a sucit genunchiul și a fost nevoit să cheme echipa medicală. Tsitsipas a simțit vulnerabilitatea și a apăsat pe lovituri, impunându-se cu 6-4.

Stefanos Tsitsipas și „adevărata excelență”

„A fost tenis la cel mai înalt nivel din partea mea. Jannik a fost un adversar extrem de dificil, iar asta se vede în parcursul său din acest an. A fost foarte constant și în meciul de azi", a spus Tsitsipas.

Este unul dintre cei mai dificili adversari cu care m-am confruntat până acum, sunt mândru că am reușit să găsesc calea să-l înving pentru că nu mi-a dat prea multe oportunități. Mi-a oferit un meci foarte dificil și modul în care am trecut peste el înseamnă adevărată excelență", a subliniat Stefanos.

Adversarul său din finală se va decide în urma confruntării dintre Novak Djokovic (36 de ani,1 ATP) și Casper Ruud (25 de ani, 10 ATP).

Citește și:

Nadia Comăneci despre Simona Halep:  „Mă bucur foarte mult să o văd pe teren, este acolo unde își dorește să fie”
ȚIRIAC OPEN
Nadia Comăneci despre Simona Halep: „Mă bucur foarte mult să o văd pe teren, este acolo unde își dorește să fie”
Ion Țiriac, decizie FĂRĂ PRECEDENT » Nu s-a întâmplat nicăieri în lume în anul 2024! Nici România n-a mai trăit asta
Țiriac Open 2024
Ion Țiriac, decizie FĂRĂ PRECEDENT » Nu s-a întâmplat nicăieri în lume în anul 2024! Nici România n-a mai trăit asta

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează