SPORTURI  »  TENIS  »  WTA BRISBANE

TURNEUL DE LA BRISBANE // Start de sezon de coșmar pentru Mihaela Buzărnescu! A câștigat doar două game-uri la debutul la Brisbane

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 31 decembrie 2018 09:41

Mihaela Buzărnescu, 24 WTA, a debutat cu înfrângere în noul sezon, fiind eliminată fără drept de apel în primul tur al turneului de la Brisbane. Jucătoarea noastră a fost învinsă în două seturi de Lesia Tsurenko, 27 WTA), scor 0-6, 2-6.

Buzărnescu a fost de nerecunoscut în primul set. Și-a pierdut categoric serviciul de trei ori, iar pe serviciul adversarei a câștigat numai 3 puncte.

Secvența secundă nu a schimbat nimic în registrul partidei. Tsurenko a condus ostilitățile, a jucat extrem de agresiv și s-a impus cu 6-2 după alte două break-uri reușite pe serviciul Mihaelei.

Turneul de la Brisbane e al patrulea al Mihaelei de la revenirea în circuit. "Miki" a absentat două luni din cauza accidentării grave suferite la glezna dreaptă în august, atunci când a călcat strâmb în decisivul partidei cu Elina Svitolina, 4 WTA, de la Montreal.

Vezi șiSimona Halep va fi depășită de o jucătoare de 26 de ani » Afirmația le aparține lui Chris Evert și Martinei Navratilova

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
peluza
peluza  •  31 Decembrie 2018, 15:51
Postat de adi_stelistul pe 31 Decembrie 2018, 13:17

Asta cu "si tu dai lectii" nu e adevarata - i-am spus doar ca a gresit si te asigur ca n-as fi facut-o daca nu incerca el sa fie ironic cu altii intr-un domeniu in care, ce sa vezi, e foarte vulnerabil. Iar a da lectii intr-un domeniu in care te pricepi nu e neaparat gresit - eventual poate fi inoportun (cel putin aici). Daca omul era in domeniu nu m-as fi bagat, dar e clar ca nu e cazul lui. Nici al meu, sa ne lamurim, inafara de cunostintele asimilate in scoala (multe dintre ele uitate, probabil) nu sunt in largul meu in gramatica. Insa aici era simplu: stiam ca e gresit, l-am vazut ca face pe desteptul si i-am spus-o (a, da, ca sa fiu corect: inainte de a-i spune ceva m-am uitat pe net sa ma asigur ca e corect ceea ce stiam). Nu i-am dat lectii, am vrut doar sa-l pun la punct - da, recunosc, mi-a facut placere. PS: 1."El vrea" este si forma de imperfect, nu doar de indicativ prezent. 2. Nu cunosc evolutia formei corecte a imperfectului de la "a vrea" dar ma indoiesc ca esti atat de batran incat sa fi prins "vroia" ca forma corecta. Despre "nicio" ai dreptate, e o norma destul de noua - si eu am prins forma "nici o".

Tu folosesti "El vrea" ca imperfect, iti place cum suna? Nu mai bine el dorea? S-au schimbat multe, eu nici nu cred ca era admisa aceasta forma in trecut. Sau sa fi fost admisa, dar sigur era inlocuita aici cu "a dori". Pentru "a vrea", o sa ma uit acum daca nu se mai foloseste el/ea "vroia". Eu din principiu am folosit mereu voia/voiau, pentru ca suna mai bine. Cand eram eu in scoala erau admise ambele. E bine totusi ca ai subliniat, dar si oamenii cu o fosta gramatica foarte bune gresesc dupa multi ani de la finalizarea studiilor. Din pacate cititul nu corecteaza neaparat totalmente acest aspect.

zizu
zizu  •  31 Decembrie 2018, 15:40

Miki,vorbește cu accent mai frumos și mai corect ,engleza decât dăncilă,lb română...

dinamo_fan
dinamo_fan  •  31 Decembrie 2018, 14:55
Postat de adi_stelistul pe 31 Decembrie 2018, 11:09

E cel putin simpatic sa vezi cum da lectii de limba romana cineva care foloseste forma "vroia" - forma incorecta. Sau "vrea" sau "voia" - acestea sunt formele de imperfect care se impun aici (de la a vrea sau de la a voi). Sigur, e omeneste sa gresesti, nu suntem lingvisti, dar ideal ar fi sa ne abtinem de la a da lectii. La multi ani!

O vorba din popor spune sa nu irosesti orzul pe gaste. Pe om il cheama Florin, cu PH si 2 de N. Bine ca nu e PHD, ca ne dadeam dracului :)). La multi ani !

Vezi toate comentariile (26)
Comentează