SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

EXCLUSIV „Ne-au dat vameșii jos în Ungaria, ne lăsau prin locuri unde nu cunoșteam pe nimeni” » Victor Hănescu, totul despre cele mai dificile momente din carieră

Victor Hănescu / Sursă foto: Imago Images
Victor Hănescu / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 23 decembrie 2021 21:29 / Actualizat vineri, 24 decembrie 2021 01:57

Jucătorii de tenis din România păstrează în „sertarele” lor cu amintiri episoade care de care mai neobișnuite, multe dintre ele provenind de la începuturile de carieră, când posibilitățile lor financiare nu erau nici pe departe satisfăcătoare.

Dacă Alexandra Cadanțu povestea cum o călătorie la un turneu în Franța s-a transformat într-o veritabilă peripeție, Victor Hănescu, fost #26 ATP, și-a adus aminte de perioada în care făcea deplasările la turnee cu trenul. Nu toate „excursiile” își găseau un final fericit, Hăne și antrenorul său, Firicel Tomai, fiind uneori puși în situația de a fi dați jos de vameși!

EXCLUSIV. VIDEO O jucătoare de tenis din România a trăit o experiență incredibilă în Franța: „Controlorul țipa la mine, tot trenul căuta pașaportul meu”
WTA
EXCLUSIV. VIDEO O jucătoare de tenis din România a trăit o experiență incredibilă în Franța: „Controlorul țipa la mine, tot trenul căuta pașaportul meu”

Victor Hănescu: „Vameșii ne dădeau jos și ne lăsau prin orașe unde nu cunoșteam pe nimeni”

„Sunt multe lucruri care mi-au rămas în amintire. Mergeam cu trenul la competiții, mergeam două zile cu trenul până în Italia. Eram cu Firicel (n.r - antrenorul Firicel Tomai) și ne dădeau vameșii jos la vamă, nu credeau că mergem la tenis și ne lăsau prin tot fel de orașe unde nu cunoșteai pe nimeni. 

Am pățit asta prin Ungaria. Treceam pe acolo și am fost dați jos, li se părea ciudat. Ne spuneau: «Ce tenis e ăsta, ce e cu aceste genți?» Să mergi la turnee de tenis cu trenul nu era ceva normal, dar acelea au fost vremurile, acestea sunt amintirile. Zâmbim acum, dar au fost perioade grele”, a spus Victor Hănescu, intervievat anul acesta la GSP Live. 

4,330,340 $e suma totală câștigată din premii de Victor Hănescu

Retras din activitate în 2016, Victor Hănescu a ajuns în iulie 2009 până pe locul 26 în lume. În 2005, când nici nu împlinise 24 de ani, românul a ajuns până în sferturile de finală de la Roland Garros, cea mai bună performanță a lui în turneele de Mare Șlem.

Citește și alte știri din tenis:

Barty și Djokovic, lideri și în clasamentul premiilor! Cum arată ierarhia româncelor

O legendă a tenisului riscă închisoarea » E acuzată că și-a ascuns bunurile pentru a nu plăti o datorie uriașă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  24 Decembrie 2021, 12:05

...un mare campion ...foarte destept...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează