SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

VIDEO + FOTO Simona Halep rămâne pe locul 2! Bencic, parcurs FABULOS încununat cu titlul de la Dubai

FOTO: Reuters +9   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 februarie 2019 18:54

Cehoaica Petra Kvitova (4 WTA) a pierdut finala de la Dubai contra elvețiencei Belinda Bencic (45 WTA), scor 3-6, 6-1, 3-6 și rămâne în spatele Simonei Halep (2 WTA) în ierarhia mondială.

Bencic a început ultimul act la fel de agresivă ca în semifinala contra Elinei Svitolina, reușind break-ul chiar în game-ul inaugural. Elvețianca a beneficat de multitudinea de erori venite din partea Petrei Kvitova, adjudecându-și setul după 41 de minute, scor 6-3.

Actul secund a fost unul fără istoric. Kvitova a servit impecabil, cu procentaje excepționale, 75% la toate capitolele, mingi jucate cu primul serviciu, puncte câștigate cu el și puncte câștigate cu cel de-al doilea.

Bencic a demonstrat încă o dată tărie de caracter, câștigând al patrulea meci consecutiv cu set decisiv, toate împotriva unor jucătoare de top 10. Kvitova a cedat, a greșit nepermis de mult în fața unui joc de regularitate, fără multe „floricele” al elvețiencei.

23este locul pe care îl va ocupa Bencic de luni, o urcare de 22 de poziții.

Petra Kvitova - Belinda Bencic 3-6, 6-1, 3-6

 

Cehoaica a fost acuzată de fanii de programul facil avut până în finală. Pe drum le-a înfrânt pe Katerina Siniakova (44 WTA), jennifer Brady (117 WTA), Viktoria Kuzmova (46 WTA) și Su-Wei Hsieh (31 WTA).

De cealaltă parte, Bencic a avut un traseu infernal. A trecut în optimi de Aryna Sabalenka (9 WTA), după ce a salvat nu mai puțin de 6 mingi de meci, în sferturi de Simona Halep (2 WTA) și în semifinale de Elina Svitolina (6 WTA). Toate victoriile au venit în 3 seturi.

3-1 e scorul înfruntărilor directe dintre cele două, în favoarea Petrei Kvitova

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (32)
mosvasile
mosvasile  •  23 Februarie 2019, 19:41

Am privit cu interes acest meci!Si am descoperit...apa calda,adica ce stie toata lumea,ca daca nu pui primul serviciu in teren nu prea ai sanse!Iarasi,vede oricine ca Simona Halep nu pune primul serviciu in teren si ca si atunci cand il pune,rareori este suficient de puternic incat sa fie decisiv!Bine,bine,dar atunci cum a reusit sa ajunga nomber one si mai mult,sa se mentina 64 de saptamani?Raspunsul-iarasi vede oricine-este in returul Simonei!Un retur lung,pe centru si in picioarele adversarei,silind-o sa stea in spatele liniei de fund!Mingi exasperante,care determina ca adversara sa greseasca pana la urma!Multi am si acuzat-o ca "asteapta greseala adversarei'!Gresit!O determina sa greseasca!Si castiga meciuri,cu toate ca nu are serviciul bun!Ceeace ii va permite sa se mentina mult timp,acolo sus!

lapusneanul
lapusneanul  •  23 Februarie 2019, 19:15
Postat de neaga1900 pe 23 Februarie 2019, 19:10

Asta cu asteptarile .... Cate tinere sperante nu a avut fotbalul nostru? Sau cate asteptari a avut lumea de la Halepa....

gata, ti-ai aratat frustarea...cine e halepa ma prostovane ?

adi_stelistul
adi_stelistul  •  23 Februarie 2019, 19:08

Probabil ca Bencic va confirma asteptarile de acum cativa ani care o vedeau port-drapelul generatiei sale. Accidentarile au blocat-o dupa un inceput de cariera mai mult decat promitator (sfert de finala la 17 ani, turneu P5 castigat la 18) dar probabil ca lucrurile vor reveni pe fagasul initial. 4 victorii consecutive cu jucatoare din top 10 in turneu P5 e chiar incredibil.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează