SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

WTA DUBAI // Elise Mertens, eliminată de Lin Zhu în primul tur de la Dubai » Belgianca a acuzat din nou probleme fizice în timpul meciului

Elise Mertens // FOTO: Reuters
Elise Mertens // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 18 februarie 2019 18:01

Elise Mertens, 16 WTA, proaspăta campioană de la Doha, a fost eliminată astăzi în primul tur al turneului WTA Premier 5 de la Dubai. Belgianca a pierdut în fața chinezoaicei Lin Zhu, 107 WTA, scor 7-5, 4-6-, 5-7, după  aproape 3 ore de joc. 

Belgianca a câștigat un prim set extrem de disputat, în care a revenit de la 1-4 și 3-5, impunându-se până la urmă cu 7-5.

Evoluția belgiencei din următoarele două seturi s-a schimbat însă radical. Mertens, care acuzase probleme medicale la spate în finala cu Simona Halep de la Doha, a părut din nou incomodată de probleme fizice, iar deplasarea acesteia în teren a avut mult de suferit.

Lin Zhu a câștigat setul secund cu 6-4, după ce în prealabil condusese cu 5-1, și s-a impus cu 7-5 într-un decisiv foarte echilibrat, în care Mertens a condus la un moment dat cu 3-1.

Mertens a ratat șansa unei noi confruntări cu Simona Halep, adversară pe care a învins-o săptămâna trecută în finală la Doha. S-ar fi putut întâlni și în Dubai, dar în turul 3.

În turul următor, chinezoaica Lin Zhu, venită după două tururi de calificări, va evolua împotriva Lesiei Tsurenko, 23 WTA. Învingătoarea o poate întâlni pe Simona Halep în faza următoare.

  • Simona Halep debutează la Dubai marți, de la ora 12:00, împotriva lui Eugenie Bouchard. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport!

Mertens a fost ținta românilor

În setul doi al finalei cu Halep de la Doha, la scorul de 6-3, 2-0 pentru Simona, Mertens a cerut un time-out, acuzând probleme medicale. După meci, mai mulți fani, printre care și români, au acuzat-o că a luat pauză intenționat, pentru a o scoate din ritm pe jucătoarea noastră (Detalii AICI).

Vezi și: Simona Halep, din nou alături de Andrei Pavel? Motivul pentru care cei doi ar putea colabora din nou

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
lapusneanul
lapusneanul  •  19 Februarie 2019, 00:02
Postat de Marcel Jeler pe 18 Februarie 2019, 19:21

Nu e nici o problema. O sa întâlnească pe altcineva care sa o învingă pe eterna noastra finalista !!!

nu asa ca tu esti in fiecare zi finalist la ceva.........cred ca la prostie..

560928364107122
Marcel Jeler  •  18 Februarie 2019, 19:21

Nu e nici o problema. O sa întâlnească pe altcineva care sa o învingă pe eterna noastra finalista !!!

lapusneanul
lapusneanul  •  18 Februarie 2019, 18:32
Postat de dinamo_fan pe 18 Februarie 2019, 18:31

s-a vazut si Mertens cat e de buna. o jucatoare care o poate bate pe Halep doar atunci cand se bate a noastra singura, inecandu-se la mal ca un roman-get beget. Daca Simona isi putea pastra concentrarea pana la finalul meciurilor avea acum de 3 ori mai multe trofee castigate.

din fotoliu rezistam n ani pe locul 1 mondial si castigam nonstop turneele de GS..

Vezi toate comentariile (4)
Comentează