SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

VIDEO Arcada Galați a învins liderul grupei E în Liga Campionilor, reușind surpriza rundei!

Roland Gergye atacând în meciul cu Civitanova Foto CEV
Roland Gergye atacând în meciul cu Civitanova Foto CEV

Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 19:27 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 19:28

CSM Arcada Galaţi a reuşit o victorie memorabilă, 3-2 (21-25, 25-23, 25-20, 16-25, 15-10) cu puternica echipă italiană Cucine Lube Civitanova, marţi seara, în Sala Sporturilor Dunărea, într-un meci din Grupa E a Ligii Campionilor.

Arcada, debutantă în Liga Campionilor, s-a impus după două ore și 3 minute de joc în faţa formaţiei care câştigase toate cele patru meciuri din grupă și care părea favorita absolută a înfruntării.

Gălăţenii, care au revenit de la 0-1 la seturi şi au obţinut victoria în tiebreak, au bifat al doilea lor succes în grupă, după cel, tot cu 3-2, acasă, contra cehilor de la VK Lvi Praga, din 14 decembrie 2023.

Site-ul CEV se deschide cu victoria reușită de Arcada

Cei mai buni jucători ai echipei antrenate de Sergiu Stancu au fost finlandezul Aaro Nikula, cu 20 de puncte, excelent la serviciu și în atac, şi maghiarul Roland Gergye, cu 21 de puncte, cei doi fiind decisivi în setul al treilea. O evoluţie bună a avut şi Andrei Butnaru, autor a 11 puncte.

De la oaspeţi s-au remarcat Adis Lagumdzija (21 puncte), Aleksandar Nikolov (20), Marlon Yant Herrera (13), Barthelemy Chinenyeze (11).

8ași a bifat Arcada Galați în meciul cu italienii, care s-au oprit la 6

Vasile Talpă: „Când crezi, se și îndeplinește”

O victorie istorică, am făcut un meci bun cu toții, am întâlnit o echipă foarte bună. Așa se întâmplă, dacă crezi, se și îndeplinește”, a spus middle blocker-ul Vasile Talpă pentru Arcada TV. Trecând apoi la calculele grupei, el a subliniat că „dacă batem și pe Praga, avem șanse, încercăm”. El nu a uitat și de fani, „un public adevărat, care ne susține în orice situație”.

Liberoul Urban Toman a declarat că se așteptau din partea celor de la Civita să dea maximumul. „În asemenea meciuri, nu e bine să simți presiunea, trebuie să joci liber. 

Noi am făcut-o în primele trei seturi, apoi, în al patrulea, parcă ne-a fost un pic frică de victorie, așa că jocul nostru a căzut, mai ales la recepția serviciului. În al cincilea set am început bine și până la urmă s-a terminat bine. E grozav să câștigi în fața unei echipe cum este Civita”, a conchis el.

Arcada Galați a învins liderul grupei E în Liga Campionilor, reușind surpriza rundei!
Antrenorul Sergiu Stancu dându-i indicații lui Aaro Nikula Foto CEV

Celălalt meci al grupei E se va juca pe 11 ianuarie, între VK Lvi Praga şi Greenyard Maaseik.

Cucine Lube Civitanova ocupă primul loc, cu 4 victorii (12 puncte), urmată de Greenyard Maaseik, 2 victorii (6 puncte), Arcada, 2 victorii (4 p), VK Lvi Praga, o victorie (4 p).

Arcada va juca ultimul său meci pe 17 ianuarie, în deplasare, cu VK Lvi Praga.

Rezumatul meciului Arcada Galați - Civitanova 

Citește și: 

Ionuț Nistor, extrema naționalei, privire lucidă înainte de startul Campionatului European: „Suntem departe de handbalul mare, dar putem ajunge și noi în elită!”
CAMPIONATUL EUROPEAN
Ionuț Nistor, extrema naționalei, privire lucidă înainte de startul Campionatului European: „Suntem departe de handbalul mare, dar putem ajunge și noi în elită!”
George Buricea, antrenorul de la CSM Constanța, echipa care dă 5 jucători la națională: „La European vor arăta și mai bine, sper să facă un turneu bun!”
CAMPIONATUL EUROPEAN
George Buricea, antrenorul de la CSM Constanța, echipa care dă 5 jucători la națională: „La European vor arăta și mai bine, sper să facă un turneu bun!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
MaxiP
MaxiP  •  11 Ianuarie 2024, 12:51
Postat de Sofa_King pe 11 Ianuarie 2024, 11:54

Se pare ca la volei nu exista nici o legatura intre nr de victorii si nr de puncte. Vad aici 4 pct o victorie, urmata de 4 pct doua victorii

Exista, se dau 3 puncte la victorie in 3 sau 4 seturi si 2 puncte pentru victorie in 5 seturi. Daca pierzi un meci in 5 seturi, castigi de altfel un punct, altfel la infrangere in 3 sau 4 seturi nu iei nimic. Deci ce ai vazut tu, cel mai probabil inseamna ca echipa care are o victorie si 4 puncte a castigat un meci in 3 sau 4 seturi si a pierdut unul in 5 seturi, sau a castigat 2 meciuri in 5 seturi, iar cealalta a castigat 2 meciuri in 5 seturi, sau a castigat unul in 3/4 seturi si a pierdut unul in 5 seturi. Ce e mai ciudat e ca in alcatuirea clasamentului final, nu se calculeaza punctele din cate stiu, ci procentajul victorii/infrangeri sau procentajul pe seturi. Punctajul e doar orientativ (de cele mai multe ori totusi direct proportional cu acele procentaje), dar exista cateva situatii in care o echipa cu mai putine puncte castigate poate termina in fata unei echipe cu un punctaj mai mare.

Sofa_King
Sofa_King  •  11 Ianuarie 2024, 11:54

Se pare ca la volei nu exista nici o legatura intre nr de victorii si nr de puncte. Vad aici 4 pct o victorie, urmata de 4 pct doua victorii

brentford
brentford  •  11 Ianuarie 2024, 11:00
Postat de mehigh_ms pe 11 Ianuarie 2024, 05:50

esti culmea.. ce sa stie despre volley? nici macar pseudojurnalistii nu stiu..

Luminita scrie bine despre volei,handbal,tenis,gimnastica si alte sporturi olimpice. Dar ma asteptam ca aceasta performanta a Galatiului sa fie macar doua-trei minute pe prima pagina.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează