SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

Arcada Galați, calificare în premieră în grupele Ligii Campionilor! » Setul câștigat cu Olympiacos Pireu a bifat performanța

Voleibaliștii de la Arcada sărbătorind un punct Foto CEV +5   FOTO
Voleibaliștii de la Arcada sărbătorind un punct Foto CEV

Articol de - Publicat duminica, 12 noiembrie 2023 20:55 / Actualizat duminica, 12 noiembrie 2023 20:56

CS Arcada Galați, campioana României, a reușit să ajungă în grupele Ligii Campionilor, după trei tentative la rând ratate în anii precedenți. A pierdut cu Olympiacos Pireu, 1-3, dar și-au atins obiectivul 

Arcada Galați, campioana României, a abordat ultimul meci al turneului de calificare găzduit chiar de Sala Sporturilor din orașul de pe Dunăre cu două victorii obținute în minimum de seturi.

3-0 atât cu SC Prometey Dnipro, cât și cu Neftohimik Burgas dădeau încredere în tentativa de a atinge grupele Ligii Campionilor, după încercări eșuate în ultimele trei sezoane.

În partida a treia, cea definitivă, a întâlnit însă un adversar mult mai solid, Olympiacos Pireu, câștigătoarea ediției anterioare a Challenge Cup. Și, de asemenea, neînvinsă în meciurile precedente de la Galați. Era finala incontestabilă a turneului.

Arcada Galați și setul necesar calificării

„Nu facem calcule, mergem până la capăt”, spunea după partida de sâmbătă Andrei Butnaru. Socotelile s-au făcut însă, era inevitabil, și au ieșit! Odată cu câștigarea primului set în fața grecilor, 25-22, Arcada și-a asigurat prezența în fața optimilor de finală ale Ligii Campionilor, premieră absolută!

+1 FOTO

Olympicos s-a impus până la urmă cu 3-1 (22-25, 25-18, 25-19, 28-26), suspans pe finalul actului patru, când grecii au avut cinci mingi de victorie, convertind în cele din urmă.

7 așia reușit Arcada în meciul cu grecii, care au bifat doar 4 în cele 103 minute de joc

Slovenul Toncek Stern de la adversari, cu 14 puncte, a fost cel mai bun realizator al partidei, urmat de colegul său, grecul Spyridon Chandrinos, 12, câte a avut și Roland Gergye de la echipa română.

Punctele jucătorilor din Galați: Andrei Mihăilescu 5 atacuri, 1 blocaj, 2 ași, Hugo Hamarcher Silva 4 atacuri, Javad Karimisouchelmaei 2 blocaje, 1 as, Aaro Nikula 7 atacuri, Marian Bala 2 atacuri, Theo Lopes 5 atacuri, 2 blocaje, Veniamim Aldea 3 atacuri, 1 blocaj, Roland Gergye 10 atacuri, 2 ași, Andrei Butnaru 1 atac, 3 blocaje, Vasile Talpă 2 ași, Dawid Woch 1 atac.

Gălățenii merg în grupa E

Arcada Galați merge mai departe ca echipa cea mai bună de pe locul 2 din cele două turnee de calificare. O va înlocui pe VfB Friedrichshafen și va evolua în grupa E, alături de italienii de la Cucine Lube Civitanova, belgienii de la Greenyard Maaseik și cehii de la VK Lvi Praha.

Grecii au locul asigurat în grupa A, împreună cu ZAKSA Kedzierzyn-Kozle (Pol), Knack Roeselare (Bel) și Ziraat Bank Ankara (Tur).

Campioana României știe deja programul primelor meciuri, care vor debuta pe 22 noiembrie în deplasare, la Cucine Lube Civitanova. Apoi în Belgia, pe 21 decembrie, și la Praga, pe 17 ianuarie.

Citește și: 

Fantastic! Rapid câștigă la ultima fază cu Vipers, campioana Europei! Final de meci DRAMATIC
RAPID - VIPERS
Fantastic! Rapid câștigă la ultima fază cu Vipers, campioana Europei! Final de meci DRAMATIC
Cum s-a produs revenirea de poveste a Rapidului în fața campioanei Europei și cine a fost MVP: „Extraordinară!”
RAPID - VIPERS
Cum s-a produs revenirea de poveste a Rapidului în fața campioanei Europei și cine a fost MVP: „Extraordinară!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
TraianX
TraianX  •  13 Noiembrie 2023, 10:35

Felicitari si mult succes in continuare.

fibra
fibra  •  13 Noiembrie 2023, 07:59

Felicitari! Voleiul e tot mai mult in progres.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează