SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

Arcada Galați, prima victorie în grupele Ligii Campionilor » A întors de la 1-2 la seturi!

Jucătorii de Arcada Galați sărbătorind Foto CEV +11   FOTO
Jucătorii de Arcada Galați sărbătorind Foto CEV

Articol de - Publicat vineri, 15 decembrie 2023 13:30 / Actualizat vineri, 15 decembrie 2023 13:59

CSM Arcada Galaţi a reușit prima victorie în grupa E a Ligii Campionilor, 3-2 (25-15, 23-25, 19-25, 25-21, 15-11) cu echipa cehă VK Lvi Praga, joi seara, pe teren propriu

Campioana României avea nevoie de victorie în fața celor de la VK Lvi Praga, venind după înfrângeri în cele două meciuri anterioare, disputate cu Cucine Lube Civitanova, în deplasare, 0-3, și acasă, contra echipei belgiene Greenyard Maaseik, 1-3.

Arcada Galați, victorie necesară în grupa E

S-a impus însă în fața publicului propriu după două ore și 16 minute și revenind de la 1-2 la seturi. În actul decisiv Arcada a condus în permanență, mai puțin primul punct, presând de la 11-10 prin atacurile reușitele ale lui Theo Lopes.

Foto CEV
Foto CEV
Foto CEV
Foto CEV
Foto CEV
+7 FOTO

Brazilianul Lopes a avut o evoluție care a cântărit greu în obținerea victoriei, el reuşind 25 de puncte. Roland Gergye şi Andrei Butnaru au adăugat fiecare 12 puncte, iar Dawid Woch a contribuit cu 10 din tabăra gazdelor.

De la oaspeţi s-au remarcat Casey Schouten, 19 puncte, Luis Mazorra, 18, şi Oskar Madsen, cel care sezonul trecut a evoluat la Arcada, 17.

Suntem fericiți cu această victorie, am încercat totul ca să avem succes în acest meci, să reușim să câștigăm. Ne bucurăm că a ieșit”, a declarat trăgătorul ungur Roland Gergye, 30 de ani, pentru pagina de Facebook a clubului gălățean.

„În următorul meci, împotriva celor de la Maaseik, în Belgia, sperăm să facem ceva bun și acolo și să reușim a doua victorie a echipei”, a adăugat el, punctând și că „publicul este uimitor, îi auzim și din teren pe suporteri cum strigă”.

Liviu Cristudor: „Ne așteptam la un meci greu”

„Ne bucurăm foarte mult pentru această victorie, una muncită, ne așteptam la un meci greu. Știam că echipa din Praga i-a învins pe belgieni acasă la ei. Îmi pare bine că am putut să intru și să ajut echipa”, a spus și liberoul Liviu Cristudor.

Orice victorie ne ajută. Ținând cont că am venit după un meci mai puțin reușit la Brașov, aveam mare nevoie de un succes și așa ne vom gândi în continuare”, a mai spus el, referindu-se la înfrîngerea, 0-3, în deplasarea de sub Tâmpa.

59de atacuri reușite a avut Arcada, în timp ce adversarii au adunat 57. 13 au fost blocajele câștigătoare ale gălățeanilor, față de 10

Un meci foarte dificil, anul trecut am câștigat titlul aici, cu Arcada. Pentru mine, cu siguranță, a fost mai dificil, dar și pentru restul echipei”, a declarat danezul Oskar Madsen, 23 de ani, pentru aceeași sursă.

Arcada Galați, prima victorie în grupele Ligii Campionilor » A întors de la 1-2 la seturi!
Oskar Madsen în acțiune Foto CEV

„A fost o călătorie lungă. Dar este o echipă bună, știe cum să joace, a meritat. Publicul a pus presiune, a strigat, dar m-au și aplaudat, mulțumesc pentru asta”, a încheiat el.

În celălalt meci al grupei, disputat marți, Cucine Lube Civitanova a trecut de Greenyard Maaseik cu 3-0, în deplasare.

Cucine Lube Civitanova conduce în clasament cu 3 victorii (9 puncte), urmată de VK Lvi Praga, o victorie (4 puncte), Greenyard Maaseik, o victorie (3 puncte), şi Arcada, o victorie (2 puncte).

În etapa următoare, Arcada va juca în deplasare cu echipa belgiană Greenyard Maaseik, pe 21 decembrie.

Până atunci însă, gălățenii au astăzi meci în întrecerea internă, acasă, contra celor de la CSU UV Timișoara, contând pentru etapa a 10-a.

Citește și: 

„NU mai lucrez cu Academia lui” » Halep, RUPTURĂ totală de Mouratoglou: „Încrederea îmi este zdruncinată!”
HALEP, SUSPENDATĂ
„NU mai lucrez cu Academia lui” » Halep, RUPTURĂ totală de Mouratoglou: „Încrederea îmi este zdruncinată!”
Dinamo și-a premiat sportivii de elită » Imagini spectaculoase de la gala finalului de an + ce au spus Lipă, Covaliu și Lupescu
Gala Sportivului Dinamovist 2023
Dinamo și-a premiat sportivii de elită » Imagini spectaculoase de la gala finalului de an + ce au spus Lipă, Covaliu și Lupescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează