SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI ALBA BLAJ

Blaj - Bacău în semifinalele CEV Cup! » Cum au trăit aseară ardelencele calificarea în fața Galatei: ”Nici nu le-a dat prin cap turcoaicelor ce o să le aștepte!”

Articol de - Publicat miercuri, 13 februarie 2019 15:20

Seară de vis trăită de ardelence la Sibiu: Volei Alba Blaj a reușit aseară să elimine puternica echipă turcă Galatasaray Istanbul și e în semifinalele CEV Cup, unde va întâlni o altă echipă din România, Știința Bacău. 

Ioana Baciu, principala realizatoare de puncte a Blajului în partida de marți seara, de la Sibiu, vorbește despre calificarea echipei sale în semifinale, dar și despre cum s-au motivat jucătoarele după înfrângerea categorică de la Istanbul, 0-3.

"În România, e un lucru general: când pierzi, nimeni nu mai are încredere în tine. La victorie, toți sunt lângă tine. Dar noi ne-am unit și ne-am motivat, am încercat să ne ridicăm", mărturisește Ioana.

Atmosfera de la Sibiu a fost una incredibilă, cu 3.000 de oameni susținând Blajul ca să producă surpriza. "Și minunea s-a produs", spune Ioana.

"Cred că suporterii, atmosfera, au contat. Apoi, le-am simțit pe cele de la Galatasaray puțin relaxate. Au ajuns în ziua meciului, pregătite parcă să câștige și la Sibiu. Nu le-a dat prin cap ce o să le aștepte", continuă Baciu.

"Și noi, în meciul de la ele, am jucat foarte slab. Eu am și spus atunci că ne-am bătut singure. Nu a fost o jucătoare care să se ridice la un potențial mai ridicat. Nu a fost ziua noastră. La Sibiu a fost altceva, am strâns rândurile și am jucat fără greșeală", adaugă Ioana.

"Să nu desconsiderăm Bacăul!"

Ioana a urmărit pe telefon partida Bacăului de la Olomouc. "Eu am jucat la Bacău și am sperat ca fetele să se califice. Am acolo colege din echipa națională. M-am bucurat mult pentru ele. E o mândrie ca două echipe din România să joace o semifinală de CEV Cup", a subliniat Ioana.

Deși în campionat au câștigat clar meciul de la Blaj, cu Știința, 3-0, Ioana crede că în CEV Cup va fi cu totul altceva.

"Ar fi cea mai mare prostie să le desconsiderăm. Bacăul e cea mai imprevizibilă echipă. Dacă nu le tratezi serios, poți avea surprize mari. Eu vreau să cred însă că vom juca finala, pentru asta muncim. Ar fi ceva incredibil la Blaj ca, după finala Ligii Campionilor, să joace acum și finala CEV Cup", a încheiat Ioana Baciu.

Drumul până în semifinale

Liga Campionilor, calificări

VK UP Olomouc (Cehia) 3-2 (d), 3-0 (a)
Allianz Stuttgart (Germania) 3-1 (a), 0-3 (d) set aur 7-15

CEV CUP

VK Prostejov (Cehia) 3-0 (a), 3-0 (d)
Galatasaray (Turcia) 0-3 (d), 3-0 (a) set aur 15-5

97 de puncte a reușit Ioana Baciu în acest sezon al cupelor europene. E urmată de Nadja Ninkovici (76), Sonja Newcombe (69) și Ana Lazarevici (65)

Citește și:

Antrenorul Științei Bacău, despre nebunia cu VK Olomouc: ”Nu v-aș dori să trăiți cum am trăit eu, pe margine!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează