SPORTURI  »  VOLEI  »  REVENIRE

Brașovul, din nou pe prima scenă a voleiului masculin românesc! Cum arată proiectul: „Toți lucrează ziua, iar seara vin la antrenament”

Brașovul va fi reprezentat în prima ligă a voleiului masculin românesc, după o lungă pauză. Începând cu sezonul 2020-2021, Clubul Sportiv Universitar va evolua în Divizia A.
Brașovul va fi reprezentat în prima ligă a voleiului masculin românesc, după o lungă pauză. Începând cu sezonul 2020-2021, Clubul Sportiv Universitar va evolua în Divizia A.

Articol de - Publicat vineri, 09 octombrie 2020 08:25 / Actualizat vineri, 09 octombrie 2020 08:25

Brașovul va fi reprezentat în prima ligă a voleiului masculin românesc, după o lungă pauză. Începând cu sezonul 2020-2021, Clubul Sportiv Universitar va evolua în Divizia A.

În această vară, după un campionat întrerupt de pandemia de coronavirus, care a adus apoi noi probleme de ordin financiar în sport, Federația Română de Volei a anunțat echipele din Divizia B că mai există un loc în primul eșalon, oficialii CSU Brașov acceptând invitația.

Brașovul are echipă în prima ligă de volei

„Suntem o echipă de amatori, toți băieții lucrează ziua iar seara vin la antrenamente. Vreau să spun că acești băieți merită toată admirația pentru efortul pe care îl fac! Obiectivul pe care ni l-am propus este menținerea în prima divizie. Știm că ne va fi greu, dar sperăm, prin implicarea unor sponsori sau a autorităților locale, să putem face face câteva transferuri pentru a ne îndeplini obiectivul. 

șsteptam decizia finală a FR Volei cu privire la start. Așteptam cât mai mulți oameni de sport să vină alături și să susțină această echipă de volei, deoarece acest sport este unul de tradiție în Brașov și ar fi păcat acum când a revenit după 16 ani, să nu avem continuitate și să îl ducem acolo unde altădată ne băteam de la egal la egal cu marile forțe din țară. Probabil suntem una dintre cele mai vechi echipe ale Brașovului, ar fi păcat să ne zbatem în zadar în acest sezon”, a declarat Iulian Stoian, manager al echipei.

Start amânat 

Cel mai probabil, noul sezon va debuta la finalul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie, fiind luat în calcul, în contextul pandemiei, sistemul cu turnee. 

Câte trei echipe grupate într-un turneu, respectând însă programul etapelor clasice, care a fost tras la sorți deja. Noi ar trebui să jucăm cu Baia Mare și Timișoara în primele două etape, să vedem cine va găzdui turneul. În ceea ce privește Cupa României, startul competiției a fost amânat pentru luna ianuarie. Însă noi ar fi trebuit să jucăm cu cei de la Câmpia Turzii, care tocmai s-au desființat, astfel că vom sta în primul tur
- Iulian Stoian

Acesta spune că în planul echipei sale se află și o colaborare cu Liceul cu Program Sportiv, pentru a selecta tineri talentați, acțiune care va avea loc atunci când restricțiile „Covid 19” impuse de autorități se vor mai relaxa și vor fi posibile vizitele în școli. 

„Ideea a fost foarte bine primită de directorul liceului, prof. Daciana Drăcea. Sperăm să putem găsi cât mai mulți băieți pe care să îi atragem spre volei și de ce nu, să formăm o pepinieră din care să se aleagă viitori jucători ai echipei de primă divizie. Echipe de fete, junioare, au mai tot apărut, sperăm să reușim și la băieți”, ne-a mai spus Iulian Stoian.

Lotul echipei

  • Preda Bogdan, Bălhăceanu Andrei, Nițu Andrei, Tîrcavu Victor, Albu Giani, Damian Radu, Braic Silviu, Marinescu Petre, Bulmez Gabriel, Băcioi Eugen, Rusu Ruben.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează