SPORTURI  »  VOLEI  »  BUSTO ARSIZIO - VOLEI ALBA BLAJ, 21:30

BUSTO ARSIZIO - VOLEI ALBA BLAJ // Ce șanse mai are Volei Alba Blaj? » Vicecampioana Europei are o misiune aproape imposibilă, azi, la returul finalei CEV Cup

Volei Alba Blaj
Volei Alba Blaj

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2019 09:43

Volei Alba Blaj joacă azi cu Busto Arsizio, de la ora 21:30, în manșa retur a finalei CEV Cup. Meciul va fi liveSCORE pe GSP.RO și în direct pe TV Digi Sport. Vicecampioana Europei a pierdut cu 0-3 manșa tur de la Sibiu și trebuie să câștige în Italia cu 3-0 sau 3-1. Pentru trofeu, are nevoie apoi și de setul de aur. 

Volei Alba Blaj nu a avut nicio șansă în fața italiencelor de la Busto Arsizio în partida tur, disputată acum o săptămână. Româncele au făcut unul dintre cele mai slabe meciuri ale sezonului, pierzând în minimum de seturi: 19-25, 16-25, 14-25. Un gust amar lăsat de prestația elevelor lui Darko Zakoci.

„Noi nu am făcut nimic din ceea ce am pregătit, de la început am intrat timorate, nu am jucat așa cum am făcut-o cu Galatasaray, de exemplu. Nu am avut inimă, sângele nu a clocotit în noi. Jucătoarele mele au arătat prea mult respect pentru Busto”, a tunat imediat tehnicianul sârb.

Nu are prea mari speranțe la retur, dar tehnicianul care a câștigat de trei ori titlul cu Blajul în România vrea o altă prestație. „La Sibiu ne-am făcut de râs, nu trebuie să ne ferim să o spunem. Impresia a fost urâtă, amară. Eu vreau doar să jucăm ce știu, ce am mai arătat cu alte ocazii. Să ne bucurăm că am ajuns într-o nouă finală de cupă europeană”, a adăugat Darko.

Toți ochii pe ele

Când joci o finală de CEV Cup, și o faci și în Italia, „e locul cel mai bun să demonstrezi ce poți pe teren”, spune Zakoci. „Italia e patria voleiului și locul cel mai la îndemână să arătăm de ce suntem în stare”, a încheiat tehnicianul.

Busto Arsizio are o echipă extrem de tânără, cu o medie de vârstă de 22,6 ani, dar cu jucătoare foarte valoroase, cu medalii la Mondialele de junioare și tineret. „Ăsta e spiritul nostru, puterea noastră. Luptăm până în ultimul moment și nu lăsăm adeversarul să respire, cum se spune. Îl ținem tot timpul în presiune”, spune belgianca Britt Herbots, principala realizatoare de puncte a celor de la Busto.

„Nu mai avem nimic de pierdut!”

Au mai fost întoarceri miraculoase în finale, au mai reușit-o și alții, iar Volei Alba Blaj știe deja aceste exemple. „E foarte greu, dar nu e imposibil să ne întoarcem cu trofeul din Italia. Așa cum am remontat cu Galatasaray, totul e posibil.

Dar în primul rând vrem să arătăm mult mai bine decât am făcut-o la Sibiu. Să jucăm relaxate, să ne bucurăm de faptul că am ajuns să jucăm o finală. Este un lucru foarte important pentru Volei Alba Blaj și România. Nu mai avem nimic de pierdut”, spune și Nneka Onyejekwe, centrul naționalei României.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
phlorinn
phlorinn  •  26 Martie 2019, 11:10

Aceleasi pe care le avem noi la fotbal sa batem Spania. Adica 0000000

Vezi toate comentariile (1)
Comentează