SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI / PRELIMINARIILE CE 2019 / ROMÂNIA-BOSNIA 2-3

Căpitanul naționalei de volei feminin încearcă să explice înfrângerea lamentabilă cu Bosnia: "Totul a fost perfect. Apoi, castelul nostru s-a prăbușit"

Articol de - Publicat joi, 16 august 2018 14:06

Adina Salaoru, căpitanul naționalei de volei feminin a României, încearcă să explice ce s-a întâmplat miercuri, la Craiova, în disputa cu Bosnia Herțegovina, pierdută de "tricolore" într-un mod lamentabil: au condus și cu 2-0 la seturi, dar au sfârșit învinse. 

Pornită din postura de mare favorită disputa cu Bosnia Herțegovina, România a terminat meciul de debut în preliminariile CE 2019 în genunchi. De la 2-0 la seturi, "tricolorele" au fost de nerecunoscut și au cedat cu 2-3! O înfrângere care ar putea costa naționala chiar calificarea la turneul final. Adina Salaoru, căpitanul României, nu știe nici ea cum de a intervenit acea cădere abruptă.

- Adina, ce s-a întâmplat după 2-0 la seturi? Totul era în grafic, victoria era așa de aproape, și apoi?
- Sincer, nu pot să-mi explic nici eu foarte clar înfrângerea, cred că a venit oarecum pe un fond de relaxare în setul 3. Pe de altă parte, nu pot să zic că Bosnia ne-a surprins, că ar fi schimbat tactica într-un mod anume. Pur și simplu noi nu am mai pus mingea în terenul advers!

- Toată lumea vorbea de o victorie cu 3-0, clară, că Bosnia nu ne poate pune probleme? Ați tratat adversarul cu superioritate?
- Nu aș putea spune asta pentru că, după cum s-a văzut, noi am intrat bine în meci, hotârâte, am luat primele două seturi. Sigur că, toți vedeau meciul cu Bosnia dinainte câștigat. Noi le cunoșteam, ne-am mai întâlnit cu ele, știam că se apără foarte bine și că se agață de orice minge, că e o echipă care nu cedează. Dar asta nu explică în nici un fel înfrângerea noastră! Pe hârtie, teoretic ar fi trebuit să câștigăm cu 3-0.

- Se poate spune că v-ați bătut singure?
- Au fost greșeli mari din partea noastră, mai ales în momentele cheie. Am revenit de multe ori de la patru-cinci puncte distanță, și apoi când să trecem în avantaj, am greșit. Repet, setul trei trebuia câștigat, nu le mai dădeam șansa să se agațe de rezultat, să creadă că pot!

- E doar primul meci, șansele de calificare rămân intacte?
- Eu așa cred, dar de acum trebuie să fim mult mai atente, să vedem ceea ce nu a funcționat și să rezolvăm problemele pe care le avem.

- Vine acum meciul cu Spania, în deplasare, unul mult mai greu, nu?
- Tot pe hârtie, Spania este mult mai puternică decât Bosnia! Trebuie să ne mobilizăm și să facem tot posibilul să ne aadunăm, din cele cinci meciuri rămase în grupă să adunăm cât mai multe puncte. La final să fim pe unul dintre primele două locuri pentru a ajunge la turneul final!

Fără meciuri de patru luni

- V-a încurcat și faptul că veniți după vacanță, că nu ați mai avut meciuri în picioare?
- Sigur că se poate spune și asta. Eu nu încerc acum să găsesc scuze. Sunt fete care au terminat însă campionatul de patru luni, de atunci nu au mai jucat! Ca la orice început, e greu, până te omogenizezi, până te cunoști. Echipa națională nu e o echipă de club. Au venit jucătoare noi, venim la națională și parcă o luăm de la capăt, mereu, mereu și mereu. 

- Sunt și câteva fete noi în echipă acum. Pot ele să ajute?
- Mă bucur mult că au fost convocate o serie de tinere. Din păcate, pentru că meciul nu a permis, nu au jucat foarte mult. A făcut-o Filipaș, chiar și Pârv poate fi trecută la tinere că nu are decât 22 de ani! Încep să vină din spate și mă bucur pentru că nu mai așteptăm să facem schimbul de generații, așa cum am așteptat noi la rândul nostru. Trebuie să credem în ele, să investim, să le dăm credit și să avem răbdare. Numai așa putem construi o națională puternică. E greu când îți pleacă patru jucătoare cu experiență din primul 6 să găsești în locul lor ceva și să fii eficient.

- Mergeți în Spania să câștigați?
- Asta ne dorim! Cu același gând am pornit și cu Bosnia, până la un punct a fost perfect, apoi castelul nostru s-a prăbușit. Sper ca acum va fi altfel!

 

17 punctea reușit Adina Salaoru în disputa cu Bosnia, fiind a doua realizatoare a României, după Ioana Baciu, cu 19

"Trebuie să o luăm de la capăt, să construim, să muncim, să dăm mai mult credit tinerelor. Numai așa putem construi o națională puternică"
Adina Salaoru

Spania s-a respectat

În celălalt meci al grupei, Spania și-a respectat statutul de favorită și a câștigat în Letonia cu 3-0, obținând cele trei puncte puse în joc. A fost 26-24, 25-21 și 25-13 pentru iberice, care vor juca împotriva României duminică, la Guagalajara, de la ora 13:30, în direct la TVR HD. Tot în etapa a doua, sâmbătă, la Kakanj, Bosnia va întâlni Letonia.

MASCULIN // Băieții au bătut Danemarca

Naționala masculină de volei a României a început cu dreptul calificările pentru Euro 2019. Miercuri seara, la Craiova, "tricolorii" antrenați de Dănuț Pascu au trecut cu 3-2 de Danemarca.

A fost o victorie extrem de muncită, românii trebuind să se întrebuințeze serios pentru a întoarce scorul la seturi de la 0-1 și 1-2. Într-o grupă de 3, din care mai face parte și Finlanda, doar prima clasată va merge direct la turneul final. Locul 2 va avea această șansă, dar depinde de punctajul obținut. În următorul meci, România va juca în Finlanda, favorita grupei, pe 22 august.

Vezi și: România - Bosnia Herțegovina 2-3 » Naționala feminină s-a făcut de râs! A pierdut cu cea mai slabă echipă din grupă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
maxp
maxp  •  17 August 2018, 00:46

Cereti si voi cum cer aia la tenis, meciuri de 2 seturi din 3, sa nu mai aveti astfel de probleme!

749913671784643
Razvan Marcel  •  16 August 2018, 16:11

Fara comentari,ai 2-0 si pici mental cum o fac de obicei echipele romanesti.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează