SPORTURI  »  VOLEI  »  TRANSFER

Ce lovitură! Alba Blaj i-a "furat" lui CSM București una dintre cele mai bune jucătoare » În 2016 a fost vicecampioană olimpică

Suzana Cebici, în roz // FOTO: Cristi Preda
Suzana Cebici, în roz // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 22 iunie 2018 13:52

Volei Alba Blaj i-a ”furat” liberoul campioanei CSM București. Suzana Cebici, vicecampioană olimpică în 2016, este la al patrulea club în România. 

Ziua și transferul la vicecampioana Europei, Volei Alba Blaj, care a anunțat ieri un nou nume ce va îmbrăca tricoul echipei ardelene din sezonul viitor.
Este vorba de sârboaica Suzana Cebici, liberoul care în sezonul trecut a reușit eventul cu CSM București! La 33 de ani, Cebici este una dintre cele mai importante voleibaliste care au jucat în România.

Campioană europeană în 2011 și vicecampioană olimpică în 2016 cu Serbia, Cebici s-a retras din echipa națională anul trecut.

Suzana a cedat insistențelor antrenorului Darko Zakoci de a veni la Blaj. De altfel, acum 12 ani, Cebici a debutat în voleiul mare, la Jedinstvo Uzice, cu Darko Zakoci pe bancă.

Globe-trotter în România

Suzana Cebici va juca la al patrulea club în România. A debutat în 2010, la Metal Galați, echipă cu care a câștigat titlul. Între 2016 și 2017 a jucat la CSM Târgoviște, cu care și-a trecut în cont Cupa României, iar sezonul trecut a reușit eventul cu CSM București.

În cariera sa, sârboaica a mai jucat în Spaia, Elveția, Azerbaidjan și China! "E o jucătoare extrem de importantă. Sperăm să aibă evoluții la fel de bune ca și până acum", a declarat team-managerul Alba Blaj, Vlad Bacșiș. z

O americancă de "națională"

Suzana Cebici e al treilea transfer anunțat de Alba Blaj, finalista ultimei ediții a Ligii Campionilor. După extrema bulgăroaică Maria Karakașeva, care a jucat în trecut la CSM București, echipa ardeleană a obținut și semnătura americancei Sonja Elizabeth Newcombe. Componentă a puternicei echipe a SUA, Newcombe (30 de ani) a jucat în ultimul sezon în Brazilia, la Minas Belo Horizonte. Extrema de 1,88 metri e la prima experianță în România, după ce a mai jucat în China, Azerbaidjan, Franța, Turcia, Germania, Rusia și Italia.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
100002473541087
Danut Ognean  •  22 Iunie 2018, 21:08

fortza blajul

100002473541087
Danut Ognean  •  22 Iunie 2018, 21:08

fortza blajul

adicn
adicn  •  22 Iunie 2018, 14:57

Ce dă Blaju´!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close