SPORTURI  »  VOLEI  »  CSM BUCUREȘTI

CSM București a luat titlul! Echipa de volei finanțată de Primăria București a oprit dominația Blajului

FOTO: CEV
FOTO: CEV

Articol de - Publicat joi, 19 aprilie 2018 13:21

CSM București a câștigat titlul național la volei feminin. Este prima coroană de campioană pentru echipa finanțată de Primăria Capitalei care a pus capăt dominației Blajului, regina ultimelor trei sezoane.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, CSM București și-a asigurat matematic titlul de campioană la volei feminin. Echipa pregătită de turcul Ferhat Akbas a câștigat miercuri seara disputa de la Târgoviște cu 3-1 și nu mai poate fi ajunsă în clasament. 

Ultima etapă, în care CSM va întâlni luni, 23 aprilie, de la ora 17:00, pe Agroland Timișoara, va fi una de gală în care bucureștencele vor primi medaliile și tricourile de campioane. 

Ediția actuală a fost una dominată clar de bucureștence, echipa cu cel mai bun lot, dar și cu cel mai mare buget din Divizia A. CSM București a transferat mai multe jucătoare importante din voleiul european și mondial, cel mai sonor nume fiind, de departe, cel al Jovanei Brakocevici, vicecampioană olimpică la Rio 2016 cu reprezentativa Serbiei, voleibalista care are un salariu comparativ cu al Cristinei Neagu, în handbal!

Sunt și alte jucătoare cu nume în echipa bucureșteană precum japoneza Naoko Hashimoto, olandeza Nicole Koolhaas, sârboiaca Suzana Cebici, și ea fostă campioană europeană cu Serbia, dar și românca Ioana Baciu, titulară în sextetul de bază al CSM-ului. 

Bucureștencele au avut un parcurs de metronom în ediția actuală, în cele 27 de etape de până acum, pierzând doar 3 meciuri!  "Suntem extrem de fericiți pentru câștigarea primului titlu național. Rezultatul nu e unul întâmplător, ci încununarea unui proiect care a începu în urmă cu trei ani. Sper să fie doar începutul unei povești care va atinge și alte borne istorice", a declarat Eugen Baciu, team managerul echipei CSM București.

Formația din Capitală a mai avut un succes major în istorie, în 2016 cucerind Challenge Cup, al treilea trofeu ca valoare în Europa. 

Clasament în partea superioară

1. CSM București 73
2. Volei Alba Blaj 67
3. CSM Târgoviște 52
4. Șiința Bacău 51

Campioanele României în ultimii 10 ani

2008 Metal Galați
2009 Metal Galați
2010 Metal Galați
2011 Tomis Constanța
2012 Tomis Constanța
2013 Știința Bacău
2014 Știința Bacău
2015 Volei Alba Blaj
2016 Volei Alba Blaj
2017 Volei Alba Blaj
2018 CSM București

12 ani trecuseră de când titlul nu a mai fost câștigat la feminin de o echipă din București. Ultima câștigătoare din Capitală, Rapid AIBO în 2006

21 de titlurideține Dinamo București, cele mai multe din istoria campionatului. Într-un clasament all-time urmează Rapid (17) și Universitatea Craiova cu 5

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  19 Aprilie 2018, 13:59

Comentariu tendențios! Același autor, două unități de măsură, păreri diferite despre echipele de volei și handbal ale aceluiași club, CSM București, deși au povești și bugete comparabile. Mai mult, citim zilnic de același autor că la handbal banii statului sunt duși de ”mercenare” în scorburi găunoase, străine de țară, la volei avem jucătoare străine titrate, deștepte și frumoase, care au CV-uri de pus în ramă...Alooo!, un singur sportiv de la o echipă din România este numărul 1 în lume și aia este Cristina Neagu, de la echipa de handbal CSM...

169060557063831
Stefan Anghel  •  19 Aprilie 2018, 13:46

mandru ca sunt bucurestean ! am si uitat cate titluri a adunat bucurestiul anul asta ....are cineva 1 leu sa-mi cumpar un covrig,ca nu am schimbat...am o hartie de 500 de euro dar o tin pt sponsorizarea clubului campionilor !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează