SPORTURI  »  VOLEI  »  CHALLENGE CUP

CSM București și CSM Lugoj au câștigat acasă în Challenge Cup » Șanse mari pentru calificarea în „optimi”

Fetele de la CSM București sărbătoresc un punct Foto Facebook CSM Bucuresti / Marius Ionescu
Fetele de la CSM București sărbătoresc un punct Foto Facebook CSM Bucuresti / Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 08 noiembrie 2023 20:36 / Actualizat miercuri, 08 noiembrie 2023 20:37

Echipele române CSM București și CSM Lugoj s-au impus clar, 3-0 și 3-1 în fața lui Fatum Nyregyhaza, respectiv Sm’ AESCH Pfeffingen în "16"-imile celei de-a treia întreceri continentale

CSM București a învins-o pe teren propriu, la Centrul Sportiv Apollo din Capitală, pe Fatum Nyregyhaza cu 3-1 (25-20, 25-18, 17-25, 25-18), în partida tur din 16-imile Cupei Challenge.

Partida a durat 98 de minute, asigurând team-ului bucureștean o opțiune bună pentru returul programat pe 15 noiembrie și găzduit de Arena Continental din Nyregyhaza.

Principala realizatoare a partidei a fost sârboaia Ivana Jeremic, de la adversare, cu 16 puncte, urmată de brazilianca Marjorie Fernanda Correa, cu 15, și croata Matea Ikic, cu 14, ambele de la CSM.

Un singur set scăpat

Team-ul maghiar a condus în primul act până s-a ajuns la 11-11, având maximum două puncte în față, apoi gazdele au prins mai mult avânt și s-au distanțat. Avansul a crescut și s-a strâns, dar finalul i-a aparținut CSM-ului, care s-a impus cu 25-20.

În partea secundă, oaspetele au încercat ceva în secvențele de început, însă voleibalistele bucureștene s-au desprins clar, controlat și și-au ținut oponentele la distanță, ajungând la un maximum de 7 puncte. Cât a fost și la final, 25-18.

Nyregyhaza a avut perioada ei de vârf în setul al treilea, pe care și l-a adjudecat clar, 25-17, însă gazdele s-au repliat în actul următor și au închis partida cu un set de 25-18, după ce au condus și la 10 puncte pe parcursul său.

51 de atacuricâștigătoare a avut CSM București în tot meciul, față de 43 ale adversarelor, gazdele fiind superioare și la blocajele decisive, 13-7

CSM Lugoj, victorie și mai detașată

Și CSM Lugoj a valorificat din plin avantajul terenului propriu, câștigând și mai clar în fața elvețiencelor de la Sm’ AESCH Pfeffingen, 3-0 (25-12, 25-11, 25-20). Un meci fulger, de nici o oră, 59 de minute mai exact, în Sala Sporturilor IK Ghermănescu.

Oaspetele au condus de două ori pe parcursul partidei, un firav 5-4, apoi 10-9 în setul al treilea, cel mai echilibrat al înfruntării.

Azera Yelyzaveta Ruban de la Lugoj, cu 15 puncte, a fost realizatoarea cea mai bună a meciului, urmată de Andra Artin, 11, de muntenegreanca Nevena Vukcevic, 9.

CSM București și CSM Lugoj au câștigat acasă în Challenge Cup » Șanse mari pentru calificarea în „optimi”
Yelyzaveta Ruban în acțiune Foto Facebook CSM Lugoj

37 de atacuricâștigătoare a avut CSM Lugoj, față de cele 26 ale adversarelor, iar la ași a fost 8 la 3

Returul e programat pe 14 noiembrie, de la ora 20:30, în arena MZH Lohrenacker AESCH.

Citește și: 

CSM București este neînvinsă în România de doi ani » Cine și când o va detrona?
PERFORMANȚĂ
CSM București este neînvinsă în România de doi ani » Cine și când o va detrona?
„Norocosul” de serviciu în Formula 1 » A prins de 3 ori podiumul fără să termine în top 3!
PILOȚI
„Norocosul” de serviciu în Formula 1 » A prins de 3 ori podiumul fără să termine în top 3!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează