SPORTURI  »  VOLEI  »  DEBUT

CSU Brașov debutează sâmbătă în prima ligă » Moment dedicat memoriei lui Marius Țig

Brașovul revine pe prima scenă a voleiului masculin românesc
Brașovul revine pe prima scenă a voleiului masculin românesc

Articol de - Publicat marti, 03 noiembrie 2020 14:51 / Actualizat marti, 03 noiembrie 2020 16:16

Brașovul revine pe prima scenă a voleiului masculin românesc, sâmbătă, când va debuta sezonul 2020-2021.

Echipa CSU Brașov va juca primul său meci în Divizia A1, contra lui SCMU Craiova, la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”. Campionatul se va desfășura sub formă de turnee, ca de altfel în cazul tuturor sporturilor de echipă care se joacă în sală

Astfel, la fiecare turneu participă câte trei formații care joacă fiecare cu fiecare, excepție făcând, în fiecare etapă, o singură așa zisă „grupă”, din cauza retragerii echipei din Câmpia Turzii. În această situație se va afla în weekend chiar echipa brașoveană, care în primul turneu va juca doar un meci.

Moment dedicat memoriei lui Marius Țig

„Va fi și un moment în memoria lui Marius Țig, regretatul om de volei plecat dintre noi în acest an. Va fi prezentă soția dânsului, iar fiica, cunoscuta jucătoare de tenis Patricia Țig, va veni și ea dacă nu va participa la un turneu în Austria. 

De asemenea, va fi prezentă doamna professor Daciana Drăcea, director al Liceului cu Program Sportiv, unde a lucrat domnul Țig. Îi datorăm foarte mult, pentru că dacă nu era dânsul, nici echipa noastră nu ar mai fi fost astăzi. Dânsul a ținut-o în viață”, a spus Iulian Stoian, manager al echipei de volei CSU Brașov.

Coronavirus la CSU Brașov

Echipa brașoveană are doi sportivi infectați cu noul coronavirus, însă, pe de altă parte, se încearcă legitimarea de ultim moment a doi jucători originari din Zalău. În această vară, după un campionat întrerupt de pandemia de coronavirus, care a adus apoi noi probleme de ordin financiar în sport, Federaţia Română de Volei a anunţat echipele din Divizia B că mai există un loc în primul eşalon, oficialii CSU Braşov acceptând invitaţia.

Toţi băieţii lucrează ziua, iar seara vin la antrenamente. Vreau să spun că aceşti băieţi merită toată admiraţia pentru efortul pe care îl fac! Obiectivul pe care ni l-am propus este menţinerea în prima divizie. Ştim că ne va fi greu, dar sperăm, prin implicarea unor sponsori sau a autorităţilor locale să reușim să îl îndeplinim. 

Primul nostru obiectiv este omogenizarea echipei până la turneul de la finalul lunii noiembrie, când vom întâlni echipele din Timișoara și Dej, credem noi rivale în lupta pentru evitarea retrogradării. Craiova va veni fără cei doi ridicători, dar totuși au un lot valoros. Va fi greu, dar vom da totul pentru o evoluție bună 
- Iulian Stoian, manager CSU Brașov

Dacă turul de campionat este programat deja integral sub formă de turnee, există intenția ca returul să se dispute în etape clasice, însă este greu de crezut că situația pandemiei se va ameliora până în luna ianuare. Astfel, sunt șanse bune să se continue în același sistem până la finalul sezonului, speranțe mai îndreptățite pentru revenirea la normal existând abia pentru sezonul viitor.

CSU Brașov debutează sâmbătă în prima ligă » Moment dedicat memoriei lui Marius Țig

Componența Diviziei A1 masculin în sezonul 2020-2021

  1. CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău 
  2. CS Unirea Dej 
  3. CSM Arcada Galați 
  4. CSU Știința București 
  5. CS "U" Cluj 
  6. CS Știința Explorări Baia Mare 
  7. CSU Brașov 
  8. SCMU Craiova 
  9. CS Dinamo București 
  10. CSA Steaua București 
  11. CS UV Timișoara

Lotul echipei brașovene

  • Preda Bogdan, Bălhăceanu Andrei, Niţu Andrei, Tîrcavu Victor, Albu Giani, Damian Radu, Braic Silviu, Marinescu Petre, Bulmez Gabriel, Băcioi Eugen, Rusu Ruben

VIDEO Cristina Pîrv nu a fost dorită în FRV: „M-au refuzat pentru că nu am experiență"

Citește și alte știri din volei: 

Turneul de Liga Campionilor de la Galați a fost anulat!

Un antrenor din România, arestat pentru pornografie infantilă și șantaj!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează