SPORTURI  »  VOLEI  »  TRANSFER

Mutare cu greutate » Fost campion european cu Franța vine la Dinamo să ia titlul

Pierre Pujol (numărul 18) pe când evolua în Germania, la Berlin Recycling Volleys Foto Imago Images
Pierre Pujol (numărul 18) pe când evolua în Germania, la Berlin Recycling Volleys Foto Imago Images

Articol de - Publicat marti, 10 ianuarie 2023 21:10 / Actualizat marti, 10 ianuarie 2023 21:30

Pierre Pujol, căpitan al naționalei Franței până în 2016, a sosit în România, după ce a semnat pe 6 luni cu clubul din șoseaua Ștefan cel Mare. Experimentatul ridicător va debuta deja sâmbătă, contra celor de la Zalău

Vinerea trecută, cel care cucerea titlul european cu Les Bleus în 2015 a disputat ultima partidă pentru BBTS Bielsko-Biala, echipa poloneză la care ajunsese în octombrie 2022. Pujol, 38 de ani împliniți în iulie, nu a mai privit înapoi, deși obiectivele inițiale fuseseră atrăgătoare. „Începuserăm să jucăm din ce în ce mai bine, să intrăm într-un ritm colectiv bun, dar probleme financiare ale clubului au dus la decizia de a pleca", a declarat francezul născut la Bordeaux pentru L'Equipe.

Pierre Pujol: "Este un proiect sportiv mare"

Înțelegerea cu Bielsko-Biala s-a încheiat în mod amiabil, iar Pierre și-a făcut bagajele pentru România. Va debuta deja sâmbătă, împotriva celor de la SCM Zalău, în deplasare. Fostul internațional a parafat o înțelegere pe 6 luni cu CS Dinamo și are gânduri importante în legătură cu șederea sa în București: să ajute la cucerirea titlului, performanță pe care alb-roșiii au bifat-o cel mai recent în urmă cu 28 de ani, în 1995, și la calificarea în Liga Campionilor pentru sezonul următor.

Este un proiect sportiv mare acolo, cu mijloace financiare reale pentru a-l construi și susține. Nu-mi interzic nimic, dar sunt entuziast și încântat să descopăr o nouă capitală europeană", a mai spus Pujol pentru sursa citată. După 11 etape disputate, Dinamo se află pe primul loc în Divizia A1, cu 30 de puncte, urmată de CSA Steaua, 29, și CSM Arcada Galați, cu 26.

3 triumfuriîn Cupa Campionilor Europeni, precursoarea Ligii Campionilor, are Dinamo, în 1966, 1967 și 1981

De-a lungul carierei sale, francezul a evoluat pentru 9 echipe din patru țări, Franța, Italia, Polonia și Germania, cucerind titlurile naționale cu Stade Poitevin Poitiers, AS Cannes și de două ori cu Berlin Recycling Volleys. 

În sezonul 2010-2011, pe când evolua la Sisley Treviso, și-a pus în vitrină și Cupa CEV. La cei 1,90 m și 85 de kilograme, este un ridicător impunător. Cu echipa națională, pentru care a evoluat de 212 ori și i-a fost căpitan, a câștigat în două rânduri Liga Mondială, 2015, 2017, plus argintul în 2006 și bronzul în 2016.

Vacanță cu surf, grătare, familie

Ultimele meciuri jucate în tricoul reprezentativei au fost la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016. A declarat apoi că „e momentul să las locul tinerilor". Prima vacanță fără convocare la națională, cea din vara lui 2017, a fost ciudată. „E prea mult", mărturisea el în La Nouvelle Republique.

 „Pentru cei care nu sunt chemați sunt patru luni de pauză. Încerci să te odihnești, pe de altă parte știi că trec repede, așa că îmi petrec timpul între surf, grătare, familie și pregătire fizică". La nivel de club însă, Pierre simte că mai are un cuvânt important de spus. Iar acum și un dublu obiectiv în față, la CS Dinamo București.

Citește și alte știri din sporturi

EXCLUSIV Primul campion made by Doroftei » Noul elev al românului a cucerit titlul în Canada

VIDEO Dinamo a inaugurat academia de înot » Tatăl lui David Popovici va fi manager: „Un sportiv la Jocurile Olimpice din 2028”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează