SPORTURI  »  VOLEI  »  PRELIMINARIILE CE 2019

România - Bosnia Herțegovina 2-3 » Naționala feminină s-a făcut de râs! A pierdut cu cea mai slabă echipă din grupă

Articol de - Publicat miercuri, 15 august 2018 20:09

Naționala feminină a pierdut azi, la Craiova, în fața Bosniei, echipa considerată a fi cea mai slabă din grupă. ”Tricolorele” au condus și cu 2-0 la seturi!

Un meci dezastruos pentru naționala feminină a României în fața Bosniei, jocul de debut în preliminariile Euro 2019. "Tricolorele" porneau drept mari favorite în fața echipei clasate pe locul 31 în ierarhia europeană, la feminin, 13 poziții mai jos decât România! 

Și meciul a început conform clasamentului Confederației Europene de Volei. Româncele și-au trecut în cont primul set cu 25-21, chiar dacă au avut ceva de tras ca să revină de la 4-9 și 11-13. 

Și setul doi a revenit tot gazdelor, dar mult mai greu. De această dată bosniacele au refăcut o diferență de 4 puncte în set, au trecut la conducere pe final de set, 23-21, dar nu au putut să-l și încheie. România a câștigat setul cu 26-24!

Din prost în mai prost

Jocul României nu fusese deloc unul demn de remarcat, dar ce era mai important era faptul că Adina Salaoru și coechipierele ei conduceau cu 2-0 la seturi. 

Evoluția "tricolorelor" a continuat să fie una extrem de oscilantă. Nicio voleibalistă nu a strălucit, așa cum s-a întâmplat în tabăra Bosniei, acolo unde extrema Dajana Boskovici a tras parcă echipa după ea. 

Se credea că româncele vor avea puterea să încheie meciul în minimum de seturi, mai ales că iar au întors scorul de la 16-20 și 21-23. La 23-23, două greșeli de neconceput la acest nivel au trimis setul spre Bosnia. Și oaspetele au prins curaj. 
Au luat setul 4 clar, la 19, trimițând disputa în decisiv. 

Nici măcar acum româncele nu s-au trezit din letargia în care intraseră. Tot Bosnia a fost mereu la conducere, echipa oaspete savurând la final o victorie cu iz de mare surpriză, după un 15-11 categoric.

Dacă nici cu 24 de echipe...

Euro 2019 va fi prima ediție la care vor participa 24 de echipe la turneul final. În afară de cele 4 echipe gazdă (Slovacia, Ungaria, Polonia, Turcia), mai sunt calificate alte 8 naționale, conform ultimului Campionat European. Celelalte 12 locuri vor fi stabilite după preliminarii, formându-se 7 grupe de 4 echipe. Primele două echipe din fiecare grupă vor merge la turneul final. România tremură acum după înfrângerea cu Bosnia, într-o grupă din care mai fac parte Spania și Letonia. Duminică, în etapa a doua, româncele vor juca în Spania.

19a reușit Ioana Baciu, principala realizatoare în tabăra României. Ea a fost depășită de bosniaca Dajana Boskovici, cu 24 de puncte. Pe trei a fost Adina Salaoru cu 17

2015
a fost ultima ediție de Campionat European la care a participat și naționala feminină. A ocupat locul 15 din 16 formații

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
maxp
maxp  •  15 August 2018, 21:52

Teoretic faptul ca am pierdut cu Bosnia e un lucru bun, probabil ca ele nu vor castiga celelalte 2 meciuri iar noi am fi capabili de asa ceva. Totusi, ma asteptam sa ne calificam fara probleme. Nu e prima data cand vedem asa ceva, imi amintesc barajul cu Ungaria. Echipa inferioara valoric, 1-0 la seturi in retur, ne mai trebuia un set. Un set le-a trebuit alora si am inceput sa tremuram si nici n-am mai revenit. Mi se pare aiurea totusi expresia "daca nici cu 24 de echipe". Nationala asta a prins cateva turnee finale si in 16, nu e ca si cum nu s-ar fi calificat mai deloc, tocmai de asta rezultatul asta e atat de surprinzator, ca teoretic n-avem o echipa tocmai slaba.

749913671784643
Razvan Marcel  •  15 August 2018, 21:32

Bosnia e slaba,dar noi suntem mai slabi ca toate,

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close