SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI

România nu va avea echipă în Liga Campionilor la feminin!

Volei Alba Blaj juca meciurile în Liga Campionilor, la Sibiu FOTO
Volei Alba Blaj juca meciurile în Liga Campionilor, la Sibiu FOTO

Articol de - Publicat luni, 03 august 2020 14:58 / Actualizat luni, 03 august 2020 15:19

Volei Alba Blaj și Dinamo București nu s-au înscris în cea mai importantă competiție intercluburi. România ar putea pierde acest loc și pentru sezonul viitor.

Decizie surprinzătoare luată de Volei Alba Blaj și Dinamo București în ceea ce privește sezonul viitor al cupelor europene. Campioana și vicecampioana României au ales să nu se înscrie în Liga Campionilor!

Buget redus din cauza pandemiei

Volei Alba Blaj era calificată direct în grupele Ligii Campionilor și pregătea a cincea prezență în cea mai importantă competiție. Echipa care juca finala Ligii Campionilor în 2018, iar în 2019 disputa finala CEV Cup era îndreptățită să spere să se califice măcar în Final 8. Numai că pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile grupării ardelene.

"Din păcate, Consiliul Director al clubului a decis că bugetul nu ne permite să avem o participare așa cum ne dorim în Liga Campionilor. Avem o echipă competitivă, dar s-a decis să ne înscriem doar în Challenge Cup", a declarat Victor Hațegan, directorul sportiv al Volei Alba Blaj. Gruparea ardeleană va avea, din câte se pare, drept obiectiv câștigarea Challenge Cup, a treia competiție ca valoare.

Dinamo s-a speriat și ea de măsurile draconice impuse de CEV în legătură cu pandemia de coronavirus. Deși gruparea alb-roșie a făcut o serie de transferuri spectaculoase în această perioadă, a decis să participe doar în Challenge Cup. În aceste condiții, România rămâne cu două echipe în CEV Cup (CSM Târgoviște, Știința Bacău) și cu trei formații în Challenge Cup, pe lângă Blaj și Dinamo urmând să participe și CSM Lugoj.

Se pierde locul de Ligă

Volei Alba Blaj și Dinamo trebuie să primească însă acceptul CEV de a participa în Challenge Cup. În plus, România va pierde din sezonul viitor dreptul de participare directă în grupele Ligii Campionilor, ca urmare a retragerilor din acest sezon. Cu alte cuvinte, nici în sezonul viitor România nu va avea reprezentantă în Liga Campionilor, la feminin.

4 prezențeîn grupele Ligii Campionilor are Volei Alba Blaj până în momentul de față

România nu va avea echipă în Liga Campionilor la feminin!
Ioana Baciu va servi anul acesta cu Blajul doar în Challenge Cup FOTO Raed Krishan

6 aniau trecut de la ultima participare în grupele Ligii Campionilor a celor de la Dinamo București

Federația e în concediu!

Contactat de Gazeta Sporturilor pentru a confirma înscrierile în sezonul viitor al cupelor europene, Angheluș Cotoanță, președintele Comisiei de Competiții din cadrul Federației Române de Volei, a avut un răspuns incredibil. "De astăzi sunt în concediu. Sunați-mă, vă rog, peste o săptămână. Acum sunt în drum spre aeroport și nu pot vorbi!". Este același oficial care cu zece ani în urmă, pe când era arbitru la un meci de Divizia A, masculin, Steaua-Unirea Dej, a bruscat un ofițer de control doping, nedându-i voie acestuia să efectueze tragerea la sorți pentru desemnarea jucătorilor care vor efectua testul doping!

Cerințe draconice din partea CEV

Confederația Europeană de Volei a cerut pentru sezonul viitor al Ligii Campionilor măsuri suplimentare de igienă din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, fiecare club trebuie să aibă un "Ofițer de igienă", responsabil pentru problemele medicale. Acesta trebuie să aibă studii de specialitate pentru a putea supraveghea și efectua procedurile și protocoalele stabilite. Ofițerul de igienă monitorizează zilnic starea de sănătate a tuturor membrilor echipei și e informat despre toate reglementările impuse de Guvernul statului respectiv.
- Înaintea fiecărui meci, echipa trebuie să prezinte testele COVID negative, efectuate cu maximum 78 de ore înaintea partidei.
- Oficialii CEV de la fiecare meci, arbitrii trebuie să prezinte și ei acest certificat COVID-19 cu testul negativ.
- Fiecărui participant la meci i se ia înainte de meci temperatura
- Organizatorul partidei are obligativitatea de a dezinfecta toate zonele care se folosesc în timpul meciului, inclusiv vestiarele, birourile, toaletele, echipamentul de joc
- Dacă vor exista spectatori, aceștia trebuie să aibă ieșire și intrare separată față de cea a oficialilor
- Transportul echipelor de la aeroport-sală la hotel se face cu autocare igienizate, toți ocupanții urmând să poarte mască pe durata deplasării
- Mingile de joc vor fi igienizate după fiecare set în parte
- Atât reprezentanții mass-media (acreditați), cât și oficialii vor purta în permanență mască

Transferuri importante

Volei Alba Blaj a realizat în această vară un transfer extrem de important. Campioana României a adus-o în rândurile ei pe Ana Antonijevic, fostă campioană europeană cu Serbia, considerată una dintre cele mai valoroase ridicătoare din lume. De partea cealaltă, Dinamo a reușit transferul a patru jucătoare străine: Nasia Dimitrova (centru, Bulgaria), Kristina Gunceva (coordonatoare, Bulgaria), Millagros Collar (fals, Spania) și Tassia Silva (libero, Brazilia).

Citește și alte știri din sport:

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează