SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

România s-a calificat la CE de volei feminin! Victorie DRAMATICĂ în meciul decisiv

FOTO: Cev.eu
FOTO: Cev.eu

Articol de - Publicat miercuri, 09 ianuarie 2019 20:41

România a obținut biletele pentru turneul final continental de volei feminin, din luna august, după victoria din Bosnia. ”Tricolorele” s-au impus cu 3-2.

Naționala feminină a României s-a calificat în această seară la al 12-lea Campionat European din istorie, după un succes dramatic, obținut la Lukavac, în Bosnia.

Echipa care câștiga mergea la turneul final din luna august, iar emoțiile au fost mari, de ambele părți. România, formația considerată favorită, a câștigat lejer primul set, 25-17, dar nivelul jocului "tricolorelor" a scăzut apoi dramatic. Seturile doi și trei au trecut în contul bosniacelor destul de clar, româncele făcând prea multe greșeli neforțate pentru a putea conta: 25-19, 25-21.

Noroc cu Ioana Baciu, jucătoarea de la Alba Blaj, care a tras pur și simplu echipa după ea. Mingile au început să o caute cu predilecție pe trăgătoarea noastră, care a început să adune puncte pentru România. Situația s-a egalat după un set 4 câștigat de România, ca și cel de debut, la același scor: 25-17.

Totul urma să se hotărască în decisiv. Acolo diferența au făcut-o blocajele, cu româncele mult mai exacte. Vedeta Bosniei, Dajana Boskovici, nu a mai pus mingile în teren, iar de la 8-8, România a reușit patru puncte consecutive. S-a încheiat la 9-15 cu o horă "galbenă" a bucuriei și cu chiote de satisfacție pentru o calificare mai muncită ca niciodată.
România se întoarce astfel la turneele finale europene, după o pauză de patru ani.

Urmează acum să-și afle grupa de la Euro și țara în care va juca, turneul final dintre 23 august și 8 septembrie urmând să fie găzduit pentru prima dată de patru țări: Slovacia, Ungaria, Turcia și Polonia. 

26de puncte a reușit aseară Ioana Baciu. Câte 13 au realizat apoi Nneka Onyejekwe și Alexandra Cazacu

24de echipe vor participa pentru prima dată la Euro 2019. La ultimele 6 ediții au fost prezente câte 16

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
caminero
caminero  •  10 Ianuarie 2019, 10:55
Postat de adrian_riga pe 10 Ianuarie 2019, 09:36

Bai ziaristule, calificarea s a obtinut cand am luat setul 2. Si daca pierdeam cu 3-2 ne calificam. Nu va e, ba, rusine? Ia publica clasamentul si fa o simulare cum ar fi aratat daca pierdeam cu 3-2. Sau nici macar nu ai habar cum se puncteaza?

Nu chiar, la calificările astea din volei cică e un sistem mai stupid, în care primează numărul de victorii, nu numărul de puncte.

adrian_riga
adrian_riga  •  10 Ianuarie 2019, 09:36

Bai ziaristule, calificarea s a obtinut cand am luat setul 2. Si daca pierdeam cu 3-2 ne calificam. Nu va e, ba, rusine? Ia publica clasamentul si fa o simulare cum ar fi aratat daca pierdeam cu 3-2. Sau nici macar nu ai habar cum se puncteaza?

matheus9999
matheus9999  •  10 Ianuarie 2019, 08:17

GSP, sunteti multumiti de numarul si calitatea comentariilor la o calificare la un turneu final? Dar de numarul practicantilor de volei in Romania? Sunteti printre cei mai vinovati de dezastrul in care a ajuns sportul romanesc! Datorita voua a ajuns "peluza" sa confunde notorietatea sporturilor cu ceea ce promovati voi si televiziunile.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează