SPORTURI  »  VOLEI  »  CSM TÂRGOVIȘTE

Sărbătoare la Târgoviște! Primul titlu din istorie la volei

FOTO CEV
FOTO CEV

Articol de - Publicat sambata, 17 aprilie 2021 15:58 / Actualizat sambata, 17 aprilie 2021 17:10

CSM Târgoviște a cucerit în premieră campionatul la volei feminin, după ce a trecut azi cu 3-0 de fosta campioană, Volei Alba Blaj. Mutarea pe banca tehnică a grupării dâmbovițene a fost decisivă

CSM Târgoviște se chinuia de ceva ani să câștige titlul național la volei feminin. În 2015 a fost cel mai aproape, dar a pierdut marea finală cu Volei Alba Blaj. Blajul câștiga atunci primul trofeu și începea să domine autoritar voleiului românesc. A câștigat între timp cinci titluri naționale și a jucat trei finale de cupă europeană. O prestație excelentă pentru cel mai mic oraș european care a avut, la un moment dat, echipă în Liga Campionilor!

Mutare inspirată pe bancă

CSM Târgoviște nu a abandonat lupta. În actualul sezon, echipa dâmbovițeană a început cu sârbul Dragan Nesici pe banca tehnică. La începutul lunii martie însă, Nesici a fost demis. Echipa era pe primul loc, la egalitate cu Alba Blaj, dar pierduse primul meci în campionat, 2-3 cu Lugoj. A contat însă și faptul că dâmbovițencele au pierdut în semifinalele Cupei României și au ratat trofeul. Unul câștigat de rivalele din Blaj.

În locul lui Nesici a fost adus italianul Giovanni Caprara (58 de ani), un antrenor cu o carte de vizită impresionantă, campion mondial cu Rusia și câștigător de Liga Campionilor. Mutarea s-a dovedit extrem de inspirată. Cu Caprara la conducere, Târgoviște a adunat 12 victorii consecutive, trecând de două ori de Volei Alba Blaj!

Sâmbătă, la Târgoviște, CSM avea nevoie de două seturi pentru a-și asigura matematic titlul de campioană, cu o etapă înainte de final. Echipa lui Caprara a strălucit însă în fața unei formații a Blajului care a intrat pe teren, împăcată cu gândul că a pierdut titlul. Cubaneza Heidy Casanova a fost imposibil de oprit, reușind 19 puncte. A fost secondată de bulgăroaica Gergana Dimitrova și de românca Rodica Buterez. CSM Târgoviște s-a impus rapid cu 25-15, 25-15 și 25-19.

În vechea cetate de scaun e vremea pentru sărbătoare. După mulți ani de așteptare și de suferință, e timpul bucuriei. Meciul de duminică, împotriva celor de la Dinamo va fi unul de palmares, dar imediat după, dâmbovițencele vor primi tricourile de campioane și medaliile pentru câștigarea campionatului.

5 titluride campioană are în palmares Volei Alba Blaj: 2015, 2016, 2017, 2019, 2020. În 2018 s-a impus CSM București

EXCLUSIV CSM Târgoviște își aduce antrenor de 5 stele! Două obiective serioase impuse de conducere

Arcada Galați e campioana României cu o etapă înainte de final!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
115486966066476
Edi Girnita  •  17 Aprilie 2021, 18:59

Și campioane și frumoase! Felicitări!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează