SPORTURI  »  VOLEI  »  FINALA CEV CUP

Speranțe năruite » Volei Alba Blaj a luat primul set în returul cu Busto Arsizio, dar a cedat, 1-3, în returul finalei CEV Cup

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2019 00:46

După meciul dezastruos de la Sibiu, în care a pierdut categoric 0-3, Volei Alba Blaj a plecat în Italia cu multă încredere, sperând să întoarcă finala și să aducă trofeul în Ardeal. A pierdut însă finala, scor 1-3 (27-25, 19-25, 23-25, 20-25).

Echipa lui Darko Zakoci a jucat infinit mai bine, a arătat multă concentrare și dăruire. Susținute de o sală plină, gazdele nu au putut să se desprindă de românce. Alba Blaj le-a „furat” primul set după un challenge cerut de banca tehnică, antrenorii Blajului observând că Herbots a atins fileul în momentul în care a lovit balonul: 25-27.

Setul 2 nu a avut istoric. Blajul a căzut inexplicabil, a renunțat să mai lupte și Busto Arsizio a egalat la seturi, 1-1, după 25-19.

Vicecampioana Europei nu mai avea voi la niciun pas greșit. Trebuia să câștige următoarele două seturi pentru a trimite finala în setul de aur. Și speranțe au existat, mai ales că Blajul a condus cu 16-10, 18-14. A urmat însă o perioadă neagră în jocul ardelencelor, care au pierdut 6 puncte consecutive. Chiar și așa, setul a fost unul extrem de disputat, trecut însă în contul gazdelor, 25-23.

Finala era încheiată. Italiencele de la Busto Arsizio au făcut hora bucuriei, trofeul era acontat pentru a treia oară în istoria clubului din nordul Italiei. 
Antrenorul Darko Zakoci a schimbat echipa, a dat posibilitatea și rezervelor să evolueze. Busto a pus însă capăt meciului după un set câștigat la 20. 

Volei Alba Blaj rămâne însă cu performanța de a juca două finale de cupă europeană jucată în sezoane consecutive, din păcate pentru ele, ambele pierdute. 

22 de punctea reușit în meciul de marți seara Britt Herbots. DE la Blaj, cele mai multe realizări au fost în dreptul Anei Lazarevici, 10

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează