SPORTURI  »  VOLEI  »  CFR CLUJ

VIDEO GSP LIVE // Cristina Pîrv, sfaturi pentru golgeterul Ligii 1: „Am avut ce are Țucudean. Când aveam crize am avut pulsul și 240-260"

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 martie 2019 18:20

Cristina Pîrv (46 de ani), cea mai valoroasă voleibalistă a României din toate timpurile, a avut probleme de inimă asemănătoare cu cele ale lui George Țucudean, fotbalistul CFR-ului.

Regina voleiului românesc, așa cum era supranumită Pîrv pe vremea când juca volei la Novara (Italia), a trecut prin momente cumplite, având probleme grave cu inima, rezolvate însă de un medic renumit în Italia, mai exact în Milano. Același medic care l-a operat și pe Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei.

„Am avut ce are Țucudean. Când aveam crize am avut pulsul și 240-260. Am jucat o lună jumate așa. Doctorii de la Novara, echipa unde am jucat, au știut de problema asta a mea, dar nu mi-au spus, pentru că era la mijloc un meci foarte important din Cupă și trebuia să joc pentru că eram cea mai bună jucătoare. De multe ori în timpul meciurilor vedeam negru, dar nu am leșinat niciodată.

Când s-a terminat treaba cu meciurile din Cupă, m-am dus să fac din nou testul, pentru că știam că ceva nu e în regulă cu mine. Am stat o săptămână acasă. Am revenit și am făcut testul «bicicleta» și acolo a fost un șoc, pulsul creștea de la 80 la 180, pe urmă de la 90 urca la 200, mi-au spus direct «nu mai poți să joci volei»”, a povestit fosta mare sportivă la GSP Live.

„Pot să îl pun pe Țucudean în contact cu doctorul”

„A trebuit să mă opresc. m-am dus să mă tratez la un medic foarte renumit din Italia, în Milano. Pot să îl pun pe Țucudean în contact cu acest doctor, el este cel mai bun din lume. Am ajuns la el, a fost un medic foarte ciudat, am avut o experiență foarte ciudată cu el. După ce m-a verificat, doctorul a dat un telefon și a zis să pregătească o sală că era vorba despre ceva foarte delicat. Atunci eu l-am întrebat speriată dacă a murit cineva din asta, și el mi-a zis: «nu a murit nimeni, dar poți să fii prima»”, a continuat Pîrv.

ȚUCUDEAN și creșterea alarmantă a pulsului

George Țucudean, atacantul de 27 de ani al celor de la CFR Cluj, ar urma să fie supus unei intervenții la inimă.

Convocat inițial pentru partidele cu Suedia și cu Feroe, el ratează naționala și pleacă în Austria pentru analize complete, speriat de trei luni că ar putea avea ceva la inimă.

Ablația cardiacă este o intervenție minim invazivă, care constă în cicatrizarea sau înlăturarea completă a unui țesut al inimii care provoacă tulburări de ritm cardiac.

17goluri are Țucudean în actuala ediție a Ligii 1, fiind cel mai bun marcator

Citește și:

VIDEO Șocant! Cea mai bună voleibalistă din istoria României, refuzată de Federație: “Mi-au zis clar” » Convocată de ministru pentru critici

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
klauz
klauz  •  23 Martie 2019, 06:58

Nu ii mai tot dati cu minim invaziva, pe inima nu exista asa ceva. Nu mai poate juca fotbal, e clar. Rusine voua ca dati pozitia CFR-ului care din motive mercantile l-ar pune pe asta sa joace pana cade jos... L-ati facut ipohondru si ati spus ca nu are nimic, dar treaba e serioasa si nu se mai poate face performanta. CFR are o mentalitate de stapani de ***, desi patronul e dintr-o *** *** abia in secolul XIX...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

shark_34
shark_34  •  22 Martie 2019, 20:38

E o boala care apare des la sportivi și nu e de gluma.Am făcut ablație in tara pt tahicardie supraventriculara(TPSV),nu pt WPW însă procedura in mare e la fel.Nu pot spune decât că nu mai sunt cum am fost...Mi-a îmbunătățit clar viața,dar am rămas cu destule sensibilitati.Personal,nu cred că Tucudean va mai putea juca fotbal la același nivel ca acum decât numai în cazul în care în afara țării,aceste ablații sunt garantate 100%,dar mi-e greu sa cred.Nici o operație nu e garantata 100%,mai ales o ablatie având în vedere în ce anume consta aceasta ablație.Are bani-joaca de plăcere,are copil de crescut și toată viața înainte,mai bine s-ar lăsa de fotbalul de performanță.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close