SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI ALBA BLAJ-CSM TÂRGOVIȘTE 3-1

Volei Alba Blaj a făcut eventul: a câștigat finala Cupei României la volei feminin cu CSM Târgoviște

Articol de - Publicat miercuri, 15 mai 2019 21:23

Volei Alba Blaj a trecut de CSM Târgoviște, scor 3-1, în finala Cupei României la volei feminin. E un sezon excelent pentru gruparea ardeleană care a câștigat titlul și a jucat finala Cupei CEV.

Volei Alba Blaj a reușit azi, la Alexandria, să realizeze eventul pentru a doua oară în istoria clubului, după 2017.  După ce a trecut în semifinale de marea rivală, CSM București, campioana României s-a impus cu același scor, 3-1, și în fața celor de la CSM Târgoviște.

Ioana Baciu, Nadja Ninkovici, Sonja Newcombe, Ana Lazarevici au câștigat clar primul set, 25-19, dar s-au văzut repede egalate de dâmbovițence. Sara Klisura și Jelena Alajbeg, care au trecut în carieră și pe la Blaj, au luat jocul pe cont propriu în actul secund, pe care și l-au adjudecat la 20.

Trezite la realitate de sârbul Darko Zakoci, ardelencele au revenit la nivelul primului set și au pus iar presiune pe adversare, după 25-18. Setul 4 avea să fie și ultimul, chiar dacă echipa pregătită de bosniacul Luka Valerijan a jucat aproape de maxim. 25-22 și Blajul a declanșat fiesta. A doua Cupă a României din istoria clubului, una care consfințește un sezon perfect.
Căpitanul Nneka Onyejekwe a primit trofeul în aplauzele colegelor, un trofeu retro, stilizat, asemănător primelor cupe decernate în sportul mondial. 

Meciul de adio

Pentru campioana și câștigătoarea Cupei României, meciul de la Alexandria a fost ultimul în actuala formulă. Cel mai probabil, ca în fiecare an, antrenorul Darko Zakoci va trebui să formeze o altă echipă. Dar nu se știe sigur dacă sârbul va rămâne și el la Blaj, după cinci ani în care a reușit ceva miraculos: patru titluri de campioană, două Cupe ale României, o finală de Liga Campionilor și una de CEV Cup.

Vezi și:

Dobrogea Sud Constanța-Dinamo 26-33 // „Câinii” 4X4 » Dinamo face un pas mare spre al patrulea titlu consecutiv în Liga Națională

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  15 Mai 2019, 22:56

forzaa Blajjjjj!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează