SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI ALBA BLAJ

Volei Alba Blaj ar putea rămâne fără Darko Zakoc, antrenorul cu care a făcut istorie: „Inima îmi spune să rămân, creierul nu!”

Darko Zakoc
Darko Zakoc

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2019 20:07

Darko Zakoc, omul care a dus Alba Blaj în două finale europene și a făcut-o de patru ori campioană a României, e nehotărât. Își prelungește sau nu șederea în România?

Volei Alba Blaj a cucerit miercuri seara pentru a patra oară în ultimii cinci ani titlul în România. Ardelencele și-au câștigat din nou supremația pe care o pierduseră sezonul trecut în fața celor de la CSM București. Echipa ardeleană încheie astfel un sezon excelent în care a jucat și finala CEV Cup, pierdută în fața italiencelor de la Busto Arsizio.

„Creierul” rezultatelor senzaționale obținute de Volei Alba Blaj este, fără îndoială, antrenorul Darko Zakoc. Sârbul este însă la final de contract și nu a dat încă un răspuns conducerii echipei legat de viitorul său. Tehnicianul care a făcut din Blaj o putere în Europa, ducând-o până în finala Ligii Campionilor, în 2018, nu știe acum ce să facă.

Un răspuns până în 20 mai

Primarul Blajului, Gheorghe Rotar, cel care susține financiar echipa, a declarat că-și dorește ca Zakoc să rămână la Blaj și să continue proiectul început acum cinci ani.

„Am început discuțiile cu marele nostru antrenor Darko Zakoc și așteptăm un răspuns până în 20 mai. Cum să nu dorești continuitate pe banca tehnică, câtă vreme Darko este, raportat la rezultatele din ultimii 5 ani, în primii 2-3 antrenori din lume?”, a întrebat edilul urbei ardelene.

Zakoc a fost însă reticent în declarații. A lăsat să se înțeleagă că nu ar mai trebui să rămână la Blaj.

„Sunt mulțumit că se dorește continuarea colaborării. Pe de altă parte, sunt de cinci ani aici, iar în cinci sezoane am câștigat tot ceea ce e posibil. Am fost în finalele celor mai importante competiții europene, cred că și acolo am făcut minuni ținând cont de adversarii întâlniți. E foarte greu ca în fiecare an să te lupți pentru aceleași obiective”, a declarat sârbul.

„Oamenii deștepți nu ar sta pe gânduri, ar pleca!”

Cunoscut ca un tehnician extrem de serios, care nu face niciodată glume pe marginea terenului, Zakoc a dat și acum câteva răspunsuri extrem de tăioase. „Oamenii deștepți știu când trebuie să plece. Eu posibil să nu fiu deștept! Dacă ar decide creierul, probabil că aș pleca, dar la mine inima este mai tare acum!”, a încheiat Zakoc. 

Altă echipă, aceleași obiective?

Așa cum s-a întâmplat mereu, la Blaj, la finalul fiecărui sezon echipa a fost schimbată aproape în totalitate. Același lucru va avea loc, mai mult ca sigur, și în această vară. Până atunci, Volei Alba Blaj își doreșțe să realizeze eventul, să câștige și Cupa României.

Final Four-ul Cupei României se va disputa pe 14 și 15 mai, la Alexandria. În semifinale, se va disputa, de fapt, marea finală, Volei Alba Blaj urmând să joace cu CSM București. În cealaltă semifinală se întâlnesc CSM Lugoj și CSM Târgoviște. 

Lotul campioanei 

Lora Kitipova, Nađa Ninkovići, Sonja Newcombe, Ana Lazarevići, Ioana Baciu, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovići, Maja Aleksici, Maria Karakașeva, Katerina Jidkova, Viktoria Delros, Ramona Rus, Aleksandra Cirovici, Sorina Miclăuș, Sara Hutinski. Antrenor Darko Zakoc.

Clasament final

1. Volei Alba Blaj 72p 
2. CSM București  66p
3. CSM Târgoviște 50p
4. Știința Bacău 46p
5. CSM Lugoj 21p
6. Dinamo București 20p

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  10 Mai 2019, 09:50

Fizic, seamănă cu Costel Gâlcă 1 la 1 :D

Vezi toate comentariile (1)
Comentează