SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI ALBA BLAJ

VOLEI ALBA BLAJ // Cea mai bună jucătoare de la Alba Blaj explică problemele de dinainte de finală: "A fost aproape imposibil" » Ce spune despre plecare

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 07 mai 2018 13:02

Aleksandra Crncevici a realizat cele mai multe puncte pentru Alba Volei Blaj în finala Final Four-ului Ligii Campionilor, pierdută cu VakifBank, și spune că parcursul din acest sezon a pus voleiul românesc într-o lumină bună

Sârboaica în vârstă în vârstă de 30 de ani adunat opt puncte în meciul de duminică, încheiat cu 3-0 în favoarea celor de la VakifBank Istanbul. Aleksandra Crncevici a venit la Blaj la începutul sezonului de la Dinamo Moscova și nici nu visa că va ajunge atât de departe cu echipa din micul oraș ardelean.

- Aleksandra, felicitări pentru întreg sezonul de Liga Campionilor, finala nu a fost tocmai cum v-ați fi dorit.
- Mulțumesc pentru felicitări, sezonul a fost extrem de greu, am luptat pe multe fronturi și am avut mereu presiune, să ne apăram titlul, să cucerim cupa, să facem un rezultat bun în Liga Campionilor, adică să trecem de grupe și tot așa. Până la urmă nu am avut succes pe niciun front, dar cred că e OK și cu acest argint suntem foarte fericite și foarte mândre pentru că știm cât am muncit și cât am luptat pentru el Sunt mândră de fetele mele și de faptul că am reușit să reprezentăm voleiul românesc atât de bine pe scena europeană, l-am pus într-o lumină bună și sper că va fi bine pentru viitorul acestui sport în România. Ca să nu mai spun ce influența va avea asupra unui oraș mic așa cum este Blajul.

- Vorbești despre voleiul românesc, deși tu ești din Serbia, cum e pentru o jucătoare străină să se gândească la viitorul unei țări de care nu aparține?
- Nu e prima oară când joc în România, am evoluat acum șapte sau opt ani pentru Dinamo București, am jucat și în Liga Campionilor, aveau o echipă bună atunci. E deja al zecelea sezon pe care-l joc departe de țara mea, nu am probleme să mă adaptez, sunt obișnuită cu schimbatul țărilor, echipelor, iar pentru mine e un lucru normal să fiu în astfel de situații.

Toată energia lăsată în semifinale

- În finală, VakifBank au fost mai bune?
- Vakif e o echipă extraordinară, nu trebuie să mai vorbesc și eu despre valoarea lor, vreau doar să le felicit pentru un sezon incredibil. Noi nu am jucat bine în finală și pentru că ele nu ne-au lăsat. Au fost o nucă prea tare pentru noi, iar rezultatul este unul realist. Trebuie să fim mândre, nu triste pentru acest rezultat și pentru lucrurile pe care le-am făcut în acest sezon.

- Cum e să joci cu trofeul Ligii Campionilor atât de aproape?
- A fost foarte greu. Sâmbătă, în semifinale, am luptat atât de mult, nu doar fizic, ci și emoțional, mental din toate punctele de vedere. Cred că ne-am cheltuit toată energia, nu am reușit să dormim înainte de finală pentru că încă eram în meciul cu Galatasaray, am vorbit între noi despre partidă, încercam să adormim, dar a fost aproape imposibil.

- O să rămâi la Blaj?
- Nu cred. Încă nu știu ce se va întâmpla, dar vreau să folosesc această ocazie pentru a-i felicita pe oamenii de la echipă pentru ce au făcut și le doresc pe viitor să ajungă la rezultate și mai bune.

- Ce iei cu tine din România, din acest sezon?
- Această medalie de argint care are sclipiri de aur, cu siguranță este vârful vieții mele în volei. Poate e stupid să spun asta, nu cred că am visat că voi juca vreodată în finala Ligii Campionilor, că voi pune mâna pe medalia de argint pentru că e este foarte greu să ajungi atât de departe.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează