SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

Volei Alba Blaj, la un pas de grupele Ligii Campionilor! Victorie cu VK Olomouc, urmează MTV Stuttgart

Articol de - Publicat marti, 30 octombrie 2018 20:13

Vicecampioana Europei, Volei Alba Blaj, s-a calificat cu o dublă victorie în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Româncele s-au impus azi, 3-0 cu VK Olomouc, după ce în tur au câștigat cu 3-2. Alba Blaj are nevoie să mai treacă de MTV Stuttgart pentru a ajunge din nou în grupe.

Victorie la Olomouc, 3-2, victorie și aseară, la Sibiu, în meciul retur din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. De această dată, succesul a venit în minimum de seturi. A fost o dispută dominată clar de campioana României, dar jocul ardelencelor a avut multe minusuri.

L-au enervat pe Darko

Campioana mondială Maja Aleksici și-a luat locul de titulară în echipă, iar Blajul s-a distanțat la 20-14, cu 5 "straniere" în sextetul de bază. Deconcertate, gazdele au început să greșească și au ratat patru mingi de set! Mai mult, cehoaicele au putut ele să-și treacă setul în cont la 25-24. Aleksici și Ioana Baciu au făcut însă trei blocaje consecutive și setul a ajuns la Alba Blaj.

În setul doi, campioana României a arătat mai multă constanță și nu a mai dat emoții celor 2.000 de fani prezenți în sala din Sibiu. Setul a fost adjudecat clar, 25-20.

Victoria și calificarea erau aproape, mai ales că, în setul 3, româncele au pus 7 puncte avans: 17-10. A urmat însă căderea din primul set, cu Olomouc trecând la conducere, 22-21. Sârbul Darko Zakoci s-a enervat serios. A cerut time-out în două rânduri și și-a certat aspru fetele. "Ăsta nu e volei", bătând cu degetul arătător în tâmplă, semn că nu se joacă și cu capul. "Prea multe greșeli. Toată lumea este responsabilă pentru scor! Ați început cu serviciul, apoi cu preluarea, acum în atac", le-a spus Zakoci. 

Tonul aspru le-a prins bine gazdelor, care au închis setul la 25-23. O victorie așteptată și o calificare normală. Mai greu va fi însă în turul 3 preliminar, acolo unde Alba Blaj va întâlni vicecampioana Germaniei, MTV Stuttgart. Prima manșă, la Sibiu, pe 7 noiembrie. 

16 puncte a reușit aseară Ioana Baciu, principala realizatoare a Blajului. Au urmat Newcombe, cu 12, și Aleksici, cu 10

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  31 Octombrie 2018, 09:22

Victorie frumoasa, iar meciurile (atat turul cat si returul) au fost foarte spectaculoase. Felicitari echipei noastre! Echipa din Cehia chiar a jucat bine si s-a luptat pana la capat, spre lauda ei (e alcatuita doar din cehoaice). De la echipa noastra avem asteptari mari, tinand cont ca are vreo 6 jucatoare din Serbia in lot. Din pacate, romancele sunt in minoritate (spre final chiar n-a mai fost nici o romanca pe teren). Cu Stuttgart cred ca va fi greu, dar trebuie sa ne calificam in grupe (miza e destul de mare). Succes, fetelor!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează