SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

Volei Alba Blaj se întoarce în Europa! Vicecampioana Europei începe drumul în Liga Campionilor

Articol de GSP - Publicat marti, 11 septembrie 2018 13:02

Volei Alba Blaj, echipa care anul trecut juca finala Ligii Campionilor, începe pe 24 octombrie drumul spre cea mai valoroasă competiție intercluburi de pe Bătrânul Continent.

Volei Alba Blaj va juca primul meci oficial al sezonului 2018/2019 în preliminariile Ligii Campionilor. Vicecampioana României și a Europei va întâlni în deplasare, pe 24 octombrie, formația cehă VK UP Olomouc, urmând ca returul să se dispute pe 30 octombrie la Sibiu. Partida contează pentru turul doi preliminar, iar dacă va trece de acest obstacol, Volei Alba Blaj se va duela pentru intrarea în grupe cu învingătoarea din confruntarea Allianz MTV Stuttgart (Germania) - UVC Holding Graz (Austria)/Sliedrecht Sport (Olanda). 

Echipa antrenată de Darko Zakoci este total diferită de cea care ajungea până în ultimul act al Final Four-ului de la București, păstrând doar trei jucătoare: Marina Vujovici, Ramona Rus și Nneka Onyejekwe. Volei Alba Blaj nu este direct în grupele Ligii pentru că a încheiat sezonul trecut în Divizia A1 pe poziția a doua, în spatele celor de la CSM București. Întrecerea internă debutează pe 27 octombrie. 

Lotul de jucătoare pentru sezonul 2018/2019:

Coordonatoare: Lucie Smutná (Cehia), Lora Kitipova (Bulgaria);
Extreme: Sonja Newcombe (SUA), Ana Lazarević (Serbia), Mariya Karakasheva (Bulgaria), Ramona Rus (România);
Universali: Ioana Baciu (România), Katerina Zhidkova (Azerbaijan);
Centri: Nađa Ninković (Serbia), Sara Hutinski Torres (Slovenia), Nneka Onyejekwe (Romania);
Libero: Suzana Ćebić (Serbia), Marina Vujovici (Serbia).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează