SPORTURI  »  VOLEI  »  CUPA CEV

Volei Alba Blaj și Știința Bacău s-au calificat în ”sferturile” Cupei CEV » Adversar infernal pentru Blaj

Articol de - Publicat marti, 22 ianuarie 2019 21:01

Volegi Alba Blaj a învins și în deplasare echipa cehă VK Prostejov, cu 3-0, și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei CEV. Acolo va da peste  Galatasaray. Știința Bacău s-a calificat și ea în faza ultimelor 8 echipe.

Vicecampioana Europei, Volei Alba Blaj, s-a calificat la pas în sferturile de finală ale CEV Cup, a doua competiție europeană ca valoare. Echipa pregătită de Darko Zakoci a trecut printr-o dublă victorie de formația cehă, VK Prostejov.

După partida câștigată în tur, la Sibiu, cu 3-0, ardelencele s-au impus cu același scor și marți seara, în Cehia. Doar în prima parte au fost ceva emoții, ardelencele trecându-și setul în cont, după prelungiri: 27-25. Apoi, Blajul a dominat autoritar partida și a pus capăt disputei după 25-19 și 25-18.

În "sferturi", Volei Alba Blaj va avea un adversar infinit mai greu, echipa turcă Galatasaray Istanbul. Este o reeditare a semifinalei Ligii Campionilor, din sezonul trecut, de la București, atunci când Nneka Onyejekwe și coechipierele ei, au câștigat cu 3-1, calificându-se în finala Ligii Campionilor.

Galatasaray a trecut în optimi, după 3-2 și 3-1 de rusoaicele de la Ienisei Krasnoiarsk.

Știința Bacău merge și ea în „sferturi”

Știința Bacău este a doua echipă din România care obține calificarea în sferturile de finală ale CEV CUP. Moldovencele au eliminat în "optimi" echipa olandeză Sliedrecht. După 3-2 la Bacău, echipa pregătită de Florin Grapă a învins și în deplasare, cu 3-0 (20, 21, 22). Știința a avut un trio imbatabil: Denisa Rogojinaru cu 17 puncte, Ana Cazcu cu 12 și Georgiana Faleș cu 9.
În sferturi, Știința Bacău va întâlni învingătoarea din dubla Asterix Avo Beveren (Belgia) și Olomouc (Cehia). În tur, cehoaicele au învins în deplasare cu 3-0, iar returul e programat joi, la Olomouc.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
2271970589750430
Flaviu Raditoiu  •  22 Ianuarie 2019, 21:41

Felicitări Alba Blaj și bafta sa câștigați CEV Cup!

peluza
peluza  •  22 Ianuarie 2019, 21:39

Galata? Pff, e pa pa..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează