SPORTURI  »  VOLEI  »  VK UP OLOMOUC-VOLEI ALBA BLAJ 2-3

Volei Alba Blaj, victorie în Liga Campionilor! Schimbare importantă în modul de desfășurare al competiției

Articol de - Publicat miercuri, 24 octombrie 2018 21:52

Alba Blaj s-a impus foarte greu în Cehia, scor 3-2 contra VK UP Olomouc. A făcut-o abia în setul decisiv și e acum mai aproape de calificarea în turul 3.

Volei Alba Blaj și-a schimbat aproape total echipa după ce sezonul trecut a reușit să ajungă până în finala Ligii Campionilor, pierdută în fața turcoaicelor de la Vakifbank Istanbul.

Antrenorul Darko Zakoci, creierul echipei, omul factotum de la Blaj, se declara foarte mulțumit de jucătoarele aduse și anunța că nu se va mai baza doar pe un nucleu de 8-9 voleibaliste. În primul meci oficial cu noua garnitură, Blajul a arătat însă multe carențe. E clar că mai e mult de muncit la relațiile de joc.

Fete cu nervi tari

Favorită clară în disputa cu campioana Cehiei, VK UP Olomouc, vicecampioana României s-a impus foarte greu, după un meci maraton care a durat aproape două ore și jumătate. Cehoaicele au opus o replică excelentă ardelencelor, care au trebuit să muncească mult și pentru fiecare punct.

Olomouc a câștigat primul set, revenind de la 21-23, pentru a se impune cu 25-23. Blajul a arătat un joc mai exact în setul doi, s-a detașat clar din start și a egalat situația, după 25-16.

Au urmat seturi de "omorât" nervii, cu prelungiri, răsturnări de scor și puncte incredibile. Setul trei s-a terminat la 26-24 pentru românce, după o minge "îngropată" în terenul advers de Ioana Baciu, cea mai exactă jucătoare a Blajului.
În setul 4, a fost rândul gazdelor să le dea emoții suporterilor. Au pierdut avantajul de la 23-21, Blajul a avut două mingi de set la 24-23 și 25-24 dar fetele de la Olomouc au demonstrat mult sânge rece. Au revenit de fiecare dată și au închis ele setul la 27-25!

Și-a ieșit din fire

În decisiv, tot Blajul a avut primul cuvânt, a condus mereu, distanțându-se la 12-8. Dar în "spiritul" jocului de până atunci, gazdele au revenit și s-au apropiat la un singur punct. Antrenorul Darko Zakoci, recunoscut pentru calmul său, și-a arătat nervii, vorbind pe un ton mai aspru la time-out. A avut nevoie de două momente de odihnă pentru a le avertiza pe elevele sale la ce au de făcut.

Tot Ioana Baciu a închis meciul la 15-13, cu o minge la care blocajul advers nu a mai putut-o opri. Victorie cu 3-2 pentru vicecampiona României care va juca acum, la Sibiu, returul, pe 30 octombrie. În turul 3, dacă va trece de Olomouc, Volai Alba Blaj o va întâlni pe câștigătoarea dublei dintre Sliedrecht (Olanda) și MTV Stuttgart (Germania). 

25
de puncte a reușit în meciul de aseară Ioana Baciu, fiind principala realizatoare a partidei. A doua în tabăra română a fost americanca Sonja Newcombe

27
de formații au luat startul în ediția actuală a Ligii Campionilor. 20 dintre acestea vor ajunge în faza grupelor

Nu se va mai juca Final 4

Confederația Europeană de Volei (CEV) a schimbat sistemul de desfășurare în cea mai importantă competiție a cluburilor. În sezonul actual, nu se va mai juca în sistem Final Four, cu cele mai bune patru echipe care să joace pe terenul uneia dintre ele. Noul format prevede grupe, apoi sferturi de finală, semifinale și ultimul act. Finala se va juca într-o singură manșă, dar pe teren neutru. 

Tot la Sibiu

Volei Alba Blaj își va juca și în acest an meciurile din Liga Campionilor la Sibiu, sala din Blaj neîndeplinind toate condițiile pentru organizarea unor astfel de întâlniri. La fiecare meci însă, pentru fanii voleiului din Blaj, Primăria Blaj oferă transport gratuit. Dacă va reuși calificarea în grupele Ligii Campionilor, ar fi al patrulea an consecutiv pentru echipa ardeleană. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mplttev
mplttev  •  24 Octombrie 2018, 23:03

Un meci foarte slab făcut de Blaj. De fapt de ce îi zice Blaj? De ce se spune că e o echipă românească? O singură jucătoare româncă. În rest străine, inclusiv antrenorul. Vechea echpă era mult superioară.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează