SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

România, înfrângere în decisiv cu Elveția

Adelina Ungureanu în acțiune FOTO CEV
Adelina Ungureanu în acțiune FOTO CEV

Articol de - Publicat sambata, 19 august 2023 21:00 / Actualizat duminica, 20 august 2023 14:52

Naționala României a pierdut în al treilea meci de la Campionatul European în fața Elveției cu 2-3 ( 21-25, 25-18, 25-27, 25-19, 9-15). 

România avea nevoie de o victorie în partida cu Elveția pentru a aborda în liniște ultimele două meciuri din grupă. Un succes le asigura în proporție de 90 la sută calificarea în optimi de finală, obiectivul pe care și l-au setat de acasă. 

Elveția antrenată de australianca Lauren Bertolacci avea și ea nevoie de o victorie, mai ales că fusese învinsă în primele două partide de la CE. „Tricolorele” înregistraseră o victorie și o înfrângere.

România, început mai greu cu Elveția

Voleibalistele din România au jucat în primul set parcă apăsate de miza acestui joc cu o echipă apropiată de valoarea sa. Laura Kunzler și colegele sale gălăgioase au jucat mai libere în primul set pe care l-au câștigat cu 25-21. 

În parte a doua, Adelina Ungureanu și-a pus toată ambiția în teren și a tras de coechipierele sale pentru un set mult mai bun în care România s-a impus cu 25-18. 

A treia „felie” a meciului de la Monza a fost ca un roller coaster, Elveția a condus, România a revenit, a fost egal, s-a ajuns în prelungiri, unde „tricolorele” au avut două mingi de a pune punct, dar elvețiencele au reușit să se impună cu 27-25. 

Una dintre cele mai tinere echipe de la Campionatul European, România a arătat curaj și pasiune în setul al patrulea pe care l-a controlat. Ungureanu fiind secondată de Elizabet Inneh în reușite. 

La scorul de 25-19 au pus umărul și Iarina Axinte, Rodica Buterez și Raisa Ioan. 

România a condus în decisiv cu Elveția

După atâta tensiune și încărcătură emoțională, decisivul a fost și el unul în care româncele au avut de luptat. Au condus, dar până la urmă au fost egalate la 7, apoi Maja Storck a făcut  8-7. 

Antrenorul Guillermo Naranjo a încercat să le liniștească pe fete la schimbul de terenuri, dar Maja a reușit al treilea as consecutiv și s-a făcut 9-7. Moment în care antrenorul spaniol a cerut time-out. 

România a revenit grație unui blocaj al Adelinei Ungureanu, dar Elveția a reușit să rămână la conducere grație unor acțiuni finalizate de Laura Kunzler 12-8. 

Presiunea le-a făcut pe românce să greșească și să nu mai poată face față atacurilor care veneau din partea cealaltă a fileului. La 14-8, Adelina Ungureanu a a anulat o minge de meci, însă la următoarea fază Elveția a închis partida. 

26 de punctea reușit Laure Kunzler în partida cu România

Astfel, lucrurile se complică pentru România, care mai are de jucat pe 21 august cu Bosnia-Herțegovina și pe 22 cu Bulgaria. 

”Tricolorele” ocupă poziția a patra în grupa B cu patru puncte peste Elveția (3 puncte) și Croația (1 punct), toate având trei meciuri disputate. Deasupra României sunt Italia (6 puncte, 2 meciuri), Bulgaria (6 puncte, 2 meciuri) și Bosnia-Herțegovina (4 puncte, 3 meciuri).  Primele 4 echipe se califică în „optimi”.

25 de punctea adunat Adelina Ungureanu pentru România

Programul României

  • 15 august (Verona)  Italia-România 3-0
  • 17 august (Monza) România-Croația 3-1
  • 19 august (Monza) România-Elveția 2-3
  • 21 august (Torino), ora 19:00 Bosnia-Herțegovina-România
  • 22 august (Torino), ora 19:00 România-Bulgaria
  • Turneul nu este transmis în România de nicio televiziune

LOTUL ROMÂNIEI LA EURO 2023

  • Libero: Diana Vereș (CSO Voluntari); Mihaela Albu (Rapid București)
  • CentriDiana Ariton (Corona Brașov), Raisa Ioan (Volei Alba Blaj), Daiana Roman (Rapid București), Dalia Vîrlan (Dinamo București)
  • ExtremeRodica Buterez (SC Potsdam), Adriana Matei (CSO Voluntari), Sorina Miclăuș (FC Argeș Pitești), Adelina Ungureanu (Pallavolo Pinerolo)
  • Ridicătoare: Marisa Radu (Rapid București), Iarina Axinte (Volei Alba Blaj)
  • Opuși: Elizabet Inneh (Chemik Police), Iuna Zadorojnai (CSM București)
  • Staff: Guillermo Naranjo Hernandez (antrenor principal), Radu Began (antrenor secund), Sotiris Gkotsis (antrenor secund), Ioannis Paraschidis (preparator fizic). Alexandru Răducanu (kinetoterapeut), Vlad Păușescu (statistician)

Citește și: 

Isabelle Haak, voleibalista de un milion de euro
CAMPIONATUL EUROPEAN
Isabelle Haak, voleibalista de un milion de euro
Voleibalista turcă Zehra Guneș are peste trei milioane de urmăritori pe rețelele sociale
CAMPIONATUL EUROPEAN
Voleibalista turcă Zehra Guneș are peste trei milioane de urmăritori pe rețelele sociale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
MaxiP
MaxiP  •  20 August 2023, 13:00
Postat de fibra pe 20 August 2023, 08:03

Nu credeam ca ne va bate Elvetia.Nu inteleg.

Banuiesc ca e vorba de atitudine... s-au montat contra Croatiei (aparent meciul decisiv pentrul locul in optimi), au castigat relativ lejer si probabil s-au relaxat crezand ca urmeaza un meci usor cu outsidera grupei. Ideea e ca nu au un nivel care sa le permita sa se relaxeze cu vreun adversar. Inconstanta, pana la urma, cumva tipic multor nationale pe care le avem. Teoretic e bine ca totusi am luat un punct si s-ar putea sa ne calificam oricum, daca mai ducem macar in decisiv meciul cu Bosnia, e cam clara calificarea, dar pana si cu 2 infrangeri la peste 1 set diferenta s-ar putea sa nu ne incurce prea tare in privinta calificarii. Doar ca e o paine de mancat cu grupa cu care ne imperechem, daca terminam pe 3, putem trage la o performanta neasteptata. Bun, nu am fi favoriti sub nicio forma, dar parca nu suna imposibil intr-o zi de gratie.

fibra
fibra  •  20 August 2023, 08:03

Nu credeam ca ne va bate Elvetia.Nu inteleg.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează