VIDEO O femeie a oprit atacul armat din faţa unei şcoli » Imaginile au fost impresionante!

Katia da Silva Sastre & Elivelton Neves Moreira (Katia da Silva Sastre & Elivelton Neves Moreira)

Articol de GSP miercuri, 16 mai 08:54

În oraşul brazilian São Paulo a avut loc în faţa unei şcoli o tentativă de jaf asupra copiilor şi părinţilor, din partea unui tânăr, care i-a ameninţat cu o armă.



Totul a fost oprit însă de o mamă foarte curajoasă, care îşi aştepta copilul şi care s-a dovedit a fi o polițistă aflată în afara orelor de serviciu.

Imaginile de pe camerele de luat vederi au arătat dramatismul scenelor în care suspectul, pe nume Elivelton Neves Moreira, în vârstă de 21 de ani, s-a apropiat de mulțime cu o armă în fața unei școli private din São Paulo. Din fericire, încercarea lui a fost oprită de ofițerul de poliție Katia da Silva Sastre, în vârstă de 42 de ani, care a scos pistolul și a tras trei focuri.

Pe filmare se vede cum Elivelton Neves Moreira a căzut pe spate, după ce femeia l-a împuşcat şi l-a pus la pământ. Agresorul avea o privire extrem de mirată, pentru că nu şi-a închipuit nicio clipă că ar putea păţi ceva în faţa unor femei şi copii, mai ales că el era cel care îi ameninţa.

Poliţista Katia da Silva Sastre a devenit acum o eroină pentru actul său de curaj și a fost premiat de guvernatorul oraşului São Paulo, Márcio França, în cadrul unei ceremonii.

Deși agresorul a murit în acea zi la spital din cauza rănilor, ofițerul Katia da Silva Sastre este încă lăudată pentru acțiunile sale, în ciuda rezultatului "regretabil".

"M-am dus mai devreme la al patrulea BAEP din estul orașului São Paulo pentru a premia o mamă foarte specială, caporalul Katia da Silva Sastre. Curajul și precizia ei au salvat mamele și copiii, ieri, la ușa unei școli. Ofițerul Katia da Silva Sastre este mama a două fete, în vârstă de șapte și doi ani. Ea lucrează în poliţie de peste 20 de ani și este, de asemenea, căsătorită cu un locotenent de poliție", a scris scris guvernatorul Márcio França pe Twitter.