FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  16-IMI

„16-imi” Cupa României » Știm toate echipele calificate în optimile de finală!

Csikszereda - UTA // foto: captură @ Digi Sport
Csikszereda - UTA // foto: captură @ Digi Sport

Articol de GSP - Publicat luni, 30 noiembrie 2020 13:30 / Actualizat luni, 30 noiembrie 2020 16:27

Faza „16-imilor” Cupei României s-a încheiat astăzi, ultimul meci fiind câștigat de UTA, 2-0 la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda. 

  • Echipele calificate în optimile Cupei României: Farul, Dinamo, Turris, U Cluj, Chindia, Gaz Metan, Petrolul, FC Botoșani, Astra, CS Universitatea Craiova, ACS Viitorul Pandurii, Dunărea Călărași, ASU Poli Timișoara, Poli Iași şi  UTA
  • FCSB s-a calificat la „masa verde”, după ce Gloria Buzău nu s-a putut prezenta, din cauza unui focar de Covid-19

Toate rezultatele înregistrate până acum pot fi văzute AICI

FINAL » Csikszereda (L2) - UTA 0-2

  • Csikszereda: Rybansky - Takacs, Kelemen, Apro, Marrone - Csuros, E. Gonzalez - Bara, Jebari, Bauza - Meszaros 
    Rezerve: Gyenge, Pinter, Schieb, Palmeș, Savid, Janos, Szondi, Bor, B. Antal
  • UTA: Iacob - Simo, Benga, Erico, Tomozei - Buhăcianu, Albu, Iscan - Tescan, Morar, Hora
    Rezerve: Balauru, Ilie, Bustea, Roșu, Melinte, D. Rusu, Miculescu, Ioniță, C. Rus

Victorie din penalty pentru UTA » Arădenii și-au asigurat calificarea în optimile de finală ale Cupei României grație a două goluri reușite în prima repriză, ambele din penalty. Vlad Morar a transformat impecabil prima lovitură de la punctul cu var, în minutul 11, în timp ce a doua a fost transformată de Ioan Hora, în minutele de prelungire ale primei părți. În a doua repriză, la Miercurea Ciuc a nins abudent, iar în ultimele minute mingea abia se vedea pe covorul alb depus pe gazon. 

Știam ce fel de meci ne așteaptă, calitatea adversarului, care se prezintă peste nivelul ligii a doua. Mă bucură calificarea, chiar dacă trebuie să fim corecți și să recunoaștem că nu am făcut cel mai spectaculos meci. E important că nu am primit gol, ne-am atins obiectivul din punct de vedere defensiv - Laszlo Balint, antrenor UTA

Au fost câteva încercări de șuturi din partea noastră, dar din păcate de la o distanță prea mare pentru a-i pune probleme lui Iacob. UTA a reușit să se blocheze foarte bine - Valentin Suciu, antrenor Csikszereda

Meciurile jucate duminică, 29 noiembrie

FINAL » Poli Iași - CFR Cluj 1-0

  • A marcat: Calcan 63
  • Deși Poli Iași apare pe hârtie echipă organizatoare, meciul se joacă în Gruia, după ce campioana CFR Cluj a cerut ajutorul moldovenilor. Detalii AICI!
  • Poli Iași: Bosz - Onea, Baxevanos, Angiulli, Bușu - Cristea, De Iriondo, Passaglia - Platini, Vanzo, Calcan 
    Antrenor: Daniel Pancu
  • CFR Cluj: Sandomierski - Manea, Zunic, Ciobotariu, Latovlevici - Chipciu, Soares, Aurelio - Carnat, Vojtus, Costache
    Rezerve: Bălgrădean, Burcă Susic, Gadea, Haiduc, Păun, Dodi, Rondon, Debeljuh 
    Antrenor: Dan Petrescu

Calificarea a fost decisă în minutul 63, când Andreas Calcan a trimis un „trasor” de la peste 20 de metri. Mingea s-a oprit aproape de vinclul din stânga porții lui Sandomierski.Dan Petrescu a făcut totul pentru a egala. A trimis în teren toți jucătorii ofensivi, iar „feroviarii” au pus o presiune remarcabilă pe careul advers în ultimul sfert de oră. Cea mai mare șansă de egalare a avut Alexandru Păun, cu o execuție în forță, din afara careului, care a lovit bara transversală.

E o perioadă rea. Sunt conștient de asta. Nu prea dorm nopțile. La noapte va fi iar o noapte albă. M-am uitat la echipa lor, a bulgarilor, nu au nicio problemă, nu există Covid-19, sunt toți apți. Nu am avut niciodată ghinionul ăsta, primul șut al adversarului să fie gol. Eu tot timpul mă gândesc la despărțire, indiferent de echipă, de moment. Bagajul e făcut, presiunea există. Clubul vrea să câștige, eu la fel. Deocamdată sunt foarte supărat, pe toată lumea, pe mine în primul rând
- Dan Petrescu

Extraordinar golul lui Calcan, e un jucător foarte bun. Având acea masă musculară a avut ghinionul să se accidenteze de două ori, el are nevoie de minimum două jocuri pentru a prinde tonusul de competiție. A avut o execuție fantastică, este un jucător care joacă foarte bine cu ambele picioare, de echipă, care face foarte bine și faza defensivă pe lângă cea de atac. Sperăm să marcheze în continuare și să ne ajute să câștigăm puncte 
Daniel Pancu, antrenor Poli Iași

FINAL » FC Voluntari - Gaz Metan 0-6

  • FC Voluntari: Coțolan - C. Costin, Achim (cpt.), Ozkara, Grădinaru - I. Gheorghe, Borțoneanu, I. Badea - F. Mihai, A. Stoica, Mailat
  • Gaz Metan: Buzbuchi - Butean, Larie, De Sousa, Velisar - R. Deaconu (cpt.), Alceus - Da Silva, Chamed, Horșia - Valente

Gaz Metan s-a distrat la Voluntari » Meciul dintre FC Voluntari și Gaz Metan Mediaș a fost cel puțin la fel de spectaculos ca precedentele dueluri ale zilei. Echipa lui Jorge Costa și-a zdrobit adversara, câștigând la o diferență de 6 goluri. Ar fi putut fi chiar 7, dar un gol al lui Horșia a fost anulat pe motiv de ofsaid. 

Gaz Metan a pornit avalanșa de goluri în minutul 36, prin fundașul dreapta Butean. Ulterior și-au mai trecut numele pe tabela marcatorilor Ze Manuel, Ronaldo Deaconu, cu o „dublă”, Horșia și Idrissa Sambu. 

„Ne dă de gândit această înfrângere, vom vedea pe viitor”, a comentat Dinu Todoran, antrenorul secund al ilfovenilor. În schimb, Jorge Costa, antrenorul învingătorilor, se declară mulțumit, dar nu „complet fericit”: 

„Nu a fost ca un antrenament pentru noi. Știam că Voluntari are probleme mari, dar le-am cerut jucătorilor înainte de meci să fie serioși. Din experiența mea, când nu ești serios, lucrurile nu sunt ușoare. Nu a fost ușor în prima repriză, dar le-am cerut jucătorilor să preseze, să împingă jocul. Sunt mulțumit mai ales de calitatea jocului și de jucători, care au făcut totul. Au fost serioși pe parcursul celor 90 de minute. 

Echipa nu este departe de filosofia mea în acest moment, lucrăm să ne îmbunătățim. Nu sunt complet fericit, mai avem multe de făcut, dar lucrul important este că jucătorii cred în munca noastră. Acum vrem să vedem cu cine vom pica la tragerea la sorți, trebuie să ai ceva noroc într-o astfel de competiție. Scopul meu este să jucăm cu cele mai bune echipe și să mergem cât mai departe”, a comentat Costa la microfonul Digi Sport.

Primă repriză destul de grea, încrâncenată, a fost foarte important că am reușit atunci să deschidem scorul. În a doua repriză ne-am dezlănțuit. Mi s-a acordat încredere din primul minut de către conducere, staff, jucători, și asta mă face să dau totul pentru echipă și să îi ajut cât mai mult. Contează enorm această victorie, venim după un rezultat nemeritat cu FCSB, un punct era echitabil, au avut un penalty discutabil. Suntem foarte bucuroși că nu am primit gol, nu mai reușirăm asta de mult. Ne gândim să mergem cât mai sus, multe echipe din Liga 1 au părăsit competiția deja. Dacă avem noroc de o tragere de sorți bună, putem ajunge sus - Ronaldo Deaconu, autorul unei „duble” pentru Gaz Metan

22 de goluris-au marcat în primele 3 meciuri de astăzi din Cupa României

FINAL » Ripensia (L2) - Astra 1-5

  • Au marcat: Sokovic 22 / Montini 5, 60, Răduț 48, Azulay 82, V. Gheorghe 89
  • Ripensia: Dobre - Burdet, Tieranu, Rogac, Fridrich - Macrițchii, Călin, Neagu - Popovici, Sokovic, Ene
  • Astra: Lazar - David Bruno, Graovac, C. Dima, Radunovic, Crepulja, Moise, Stahl, Răduț, Wutrich - Montini

Nicio problemă pentru ultima clasată din Liga 1 » Pentru prima dată în acest sezon, Astra a legat două victorii. Succesul din campionat cu Hermannstadt a fost urmat de o victorie clară cu divizionara secundă Ripensia, scor 5-1. Surprinzător, scorul la pauză a fost egal (1-1), dar giurgiuvenii s-au dezlănțuit în a doua parte. Răduț, Montini Azulay și Valentin Gheorghe au marcat cele 4 goluri din repriza secundă, care au ajutat-o pe Astra să se califice în optimi.

FINAL » Hușana Huși (L3) - U Cluj (L2) 2-8

  • Au marcat: Agrigoroaei 29, 86 / C. Ștefănescu 3, 49, Dican 12, Golan 15, 56, Ribeiro 24, 38, Berci 79

Ploaie de goluri în poarta echipei din Liga 3 » U Cluj, echipă cu aspirații de promovare în Liga 1, nu le-a oferit nicio șansă celor de la Hușana Huși. Ardelenii au marcat 8 goluri în primul meci al zilei, însă au și primit două. Agrigoroaei a ieșit în evidență la gazde prin reușitele din minutele 29 și 86, însă în defensivă lucrurile nu au mai stat la fel de bine pentru Hușana.

VIDEO. Radu Birlică, director marketing Dinamo: „Am vorbit cu Pablo Cortacero, săptămâna viitoare vor intra banii în club”

Citește mai multe știri din Cupa României:

DINAMO - VIITORUL 3-0. Răbufnirea condamnaților! „Câinii” au zdrobit Viitorul, după trei goluri de excepție

DINAMO - VIITORUL 3-0. Ruben de la Barrera, dezamăgit de atitudinea elevilor săi: „Cel mai prost meci de când am ajuns eu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
briceag
briceag  •  30 Noiembrie 2020, 16:10
Postat de dobrinibamus pe 29 Noiembrie 2020, 09:27

Astia iara viseaza cu ochii deschisi. Scorul este total mincinos ... iar dimano in repriza a 2-a ...a aratat adevarata fatza. Hai ... la cotetz ... ca sunteti fomistii lumii !

Daca nu rata Iancu penalty, poate nu invingea Dinamo...

briceag
briceag  •  30 Noiembrie 2020, 16:09
Postat de dora pe 29 Noiembrie 2020, 13:42

Interesant jucător Sokovic, 9-arul celor de la Timișoara!

Adica Plazonja?

lionforever
lionforever  •  29 Noiembrie 2020, 18:42

Echipamentul celor de la Mediaș zici ca e cumpărat de Dani mocanu

Vezi toate comentariile (6)
Comentează