FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SEPSI

EXCLUSIV Au câștigat Cupa României, dar atmosfera e dezastruoasă! GSP are toate detaliile din vestiarul lui Sepsi: cum s-a stricat relația Bergodi - conducere

Cristiano Bergodi, antrenor Sepsi
Cristiano Bergodi, antrenor Sepsi

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 17:45 / Actualizat joi, 25 mai 2023 17:45

După câștigarea Cupei României în fața lui U Cluj, 0-0 după 120 de minute, 5-4 la loviturile de departajare, Cristiano Bergodi și Laszlo Dioszegi au anunțat că vor purta discuții despre continuarea colaborării, însă există probleme serioase între antrenor și președinte, între antrenor și jucători. Gazeta a dezvăluit marți că Sepsi s-a înțeles în culise cu Liviu Ciobotariu de la FC Voluntari. 

Cristiano Bergodi a câștigat Cupa de două ori la rând cu Sepsi, dar e posibil ca el să plece de la Sfântu Gheorghe. Contractul antrenorului expiră peste o lună. Președintele Laszlo Dioszegi a anunțat după victoria din finala cu U Cluj că „din partea mea, Bergodi rămâne”. 

Echipa a participat în playoff și a obținut a doua Cupă la rând, o peformanță datorită căreia va participa din nou în Conference League. De ce, în ciuda rezultatelor bune, părțile nu au rezolvat deja problema contractului?

Decizie de neînțeles la FCSB » Gigi Becali i-a prelungit contractul jucătorului despre care spunea că „nu mai intră în viața lui la FCSB”
FCSB
Decizie de neînțeles la FCSB » Gigi Becali i-a prelungit contractul jucătorului despre care spunea că „nu mai intră în viața lui la FCSB”

Sepsi îl voia pe Mircea Rednic în locul lui Cristiano Bergodi

Au existat relații foarte tensionate de-a lungul acestui sezon și Bergodi a fost de câteva ori aproape să fie demis. Surse din club povestesc că italianul a avut câteva conflicte concrete cu președintele. Dioszegi urmărea să-l dea afară la un moment dat și negocia cu Mircea Rednic. „Puriul” a și fost la Sfântu Gheorghe la câteva meciuri ale roș-albilor. Rezultatele lui Sepsi au devenit tot mai bune în perioada aceea și Cristiano n-a mai putut fi demis.

El a reușit să amelioreze parcursul după ce a ajuns la un armistițiu cu jucătorii proprii, cu care ajunsese, de asemenea, la conflicte. Fotbaliștii chiar s-ar fi plâns conducătorilor de stilul de lucru al italianului.

Neînțelegeri între Sepsi și Cristiano Bergodi

Rezultatele bune au mai calmat situația, dar nu e clar cum vor reuși să colaboreze într-un termen mai lung Cristiano și lotul care nu-l simpatizează deloc.

Antrenorul are și el motive pentru care e nemulțumit. Cel mai tare l-a deranjat faptul că a simțit, inclusiv spre finalul stagiunii, că oficialii erau mai degrabă dezamăgiți de parcurs, ei și-ar fi dorit ca echipa să fi luptat pentru locurile de cupe europene, nu doar să participe în playoff. Bergodi considera și atunci, înainte de câștigarea Cupei, că rezultatele fuseseră îndeajuns de bune. 

„Pentru mai mult ar trebui un buget mai mare. Noi nu suntem la nivelul la care sunt CFR, FCSB, Craiova!”, le-a explicat șefilor Dioszegi și Hadnagy. Covăsnenii chiar speră ca formația lor să aibă un comportament mai bun în campionatul următor, un obiectiv pe care Cristiano nu crede că-l poate îndeplini în condițiile date.

Răbufnirea lui Cristiano Bergodi

Presat și în club să obțină rezultate tot mai bune, Bergodi a izbucnit de curând în timpul unui interviu. După înfrângerea cu CFR, 1-2, reporterul l-a întrebat pe italian „credeți că Sepsi ar fi putut avea un parcurs mai bun în acest playoff?”. „Nu, nu se putea mai bine de atât!”, a reacționat Cristiano. 

Dioszegi nu e de acord cu opinia aceasta a antrenorului. După succesul din Cupă, președintele a presat din nou: „Nu vreau să stric eu bucuria, dar noi așteptăm tot mai mult. Cu Bergodi mă voi întâlni vineri pentru discuția decisivă. Dacă el vrea să rămână, rămâne”.

VIDEO. Cristiano Bergodi, conferință de presă după Sepsi - U Cluj 0-0, 5-4, după lovituri de departajare, finala Cupei României

Citește și alte știri despre Sepsi:

Bergodi insistă: „Trebuie să am o discuție cu patronul” » Dar în culise se pregătește debarcarea italianului

Cu Răzvan Lucescu sau Reghecampf? Ce urmează pentru Sepsi OSK după calificarea în Conference League

Dioszegi anunță transferuri la Sepsi, după câștigarea Cupei: „Atacăm Europa”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
tororosso
tororosso  •  26 Mai 2023, 15:18

Cum își poate permite Sepși a câștiga un campionat ? cu Kürtőskalács ? . Titlurile sunt oferite de federație & CCA la începutul turului de campionat . Au fost arvunite 5 ani frânarilor iar acum marinarilor ... asta după cât se sare la cap .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

talpaiadului
talpaiadului  •  25 Mai 2023, 20:27

Locul 6 in campionat este in conformitate valoarea lotului, iar parcursul din cupa este o adevarata performanta. Bergodi este un bun antrenor, iar ca om este exemplar, e prea mult din partea conducerii lui Sepsi sa nu-i prelungeasca contractul doar pentru ca a spus un adevar care i-a deranjat, si anume ca pentru performante mai mare e nevoie de aducerea catorva jucatori cu adevarat valorosi. Sepsi are un lot solid, cu fotbalisti bunicei pe fiecare post, insa nu poate emite pretentii la primele locuri fara nici un fotbalist care sa faca diferenta macar pe postul lui.

1945sv0509
1945sv0509  •  25 Mai 2023, 20:18

Se pare ca gsp are o fobie pentru orice echipa din interiorul arcului carpatic , incercand tot timpul sa "dezvaluie" lucruri care nu exista sau exagerand unele probleme existente la orice club.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează