FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CSU CRAIOVA

Ce suspendare riscă Nicușor Bancu, după ce l-a lovit cu capul în piept pe Așkovski în finalul semifinalei cu Sepsi

Nicușor Bancu a fost unul dintre cei mai slabi fotbaliști de pe teren în CSU Craiova - Sepsi, foto: Imago
Nicușor Bancu a fost unul dintre cei mai slabi fotbaliști de pe teren în CSU Craiova - Sepsi, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 13 mai 2022 14:25 / Actualizat vineri, 13 mai 2022 14:26

Căpitanul echipei Universitatea Craiova, Nicușor Bancu (29 de ani), eliminat în minutul 86 al meciului cu Sepsi Sf. Gheorghe, returul semifinalei Cupei României, la scorul de 0-1, după ce l-a lovit cu capul în piept pe Stefan Așkovski (32 de ani) și apoi i-a dat cu mingea în cap, poate fi suspendat pentru maximum șase meciuri.

Formația din Bănie mai are de disputat două jocuri în play-off, cu CFR Cluj și cu Farul, și meciul de baraj pentru Conference League. Potrivit Regulamentului disciplinar al FRF, pentru lovirea cu palma, cotul, braţul, pumnul, capul, piciorul ori călcarea adversarului se aplică o suspendare de la 2 la 6 jocuri dacă nu au produs vătămare fizică. 

Bancu și Săpunaru, nebunia banderolei
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Bancu și Săpunaru, nebunia banderolei

Nicușor Bancu a fost unul dintre cei mai slabi fotbaliști de pe teren în CSU Craiova - Sepsi

Pedeapsa crește de la 6 la 10 jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică a victimei sau de la 16 la 24 de jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică gravă a victimei. În caz de vătămare corporală gravă, dovada acesteia se face prin certificat medico-legal, acte medicale eliberate de unitatea medicală care a diagnosticat vătămarea corporală. 

După ce a fost lovit cu capul în piept de Bancu, Stefan Așkovski a căzut, dar a terminat partida pe teren.

Nicușor Bancu a fost unul dintre cei mai slabi fotbaliști de pe teren în CSU Craiova - Sepsi. Mai întâi, el a greșit decisiv la golul celor de la Sepsi. Căpitanul oltenilor a completat apoi seara neagră cu două gesturi grosolane, sancționate instant de "centralul" Horațiu Feșnic cu cartonașul roșu. 

La o fază banală, în momentul unui aut pentru Craiova, aproape de poarta lui Pigliacelli, Bancu și-a pierdut cumpătul. Și-a luat elan și l-a lovit violent cu capul în piept pe Așkovski, un gest care amintește de lovitura aplicată de Zidane lui Materazzi, în finala Campionatului Mondial din 2006. 

Căpitanul Craiovei nu s-a oprit aici! A aruncat cu mingea în capul adversarului aflat întins pe gazon. Horațiu Feșnic a intervenit și i-a arătat direct cartonașul roșu. 

Finanțatorul Mihai Rotaru a fost categoric cu privire la gestul fundașului: „Gestul lui Bancu e incalificabil, iar el va plăti!".

Citește și: 

Ce se întâmplă dacă Sepsi câștigă Cupa României și termină pe loc de baraj + Situație bizară: două echipe din play-out în cupele europene!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
106739287242862
Victor Kandalakis  •  13 Mai 2022, 19:21

Vai dar ce-l mai criticat pe ZIDAN de Oltenia! Si-a dat seama ca este la fel ca Zidac ..dar nu facuse gestul ..hahahahah! Mai era si capitan de echipa....chiar si la nationala! Un jucator mediocru...

7kay
7kay  •  13 Mai 2022, 19:07
Postat de legio.sud pe 13 Mai 2022, 14:45

Sa-l ardă drastic . Oricum ca fundaș trebuia sa se lase de acum 3 - 4 ani .

Nu e fundaș Bancu. El joacă pe acel post pe teu că FRF insistă la Craiova pentru că efectiv nu avem fundaș laterali. Bancu este mijlocaș stânga, iar el i-a făcut mari pe Ivan, Mitriță , Băluță sau Mihăilă. Dacă era slab nu era convocat. A fost Camora la națională și în toate meciurile a fost sub nivelul lui Bancu

elefterie
elefterie  •  13 Mai 2022, 17:28
Postat de elefterie pe 13 Mai 2022, 17:23

Ești tare prost informat... 8 octombrie 2021, al doilea meci de pregătire al Na[ionalei U21 în Spania: România - Nexic 1-3. "Finalul s-a lăsat cu o încăierare generală, provocată de Ianis Stoica. Jucătorii s-au îmbrâncit serios, fiind nevoie și de intervenția lui Bratu pentru a calma spiritele.". România U21: 12. M. Popa – 20. Al. Țîrlea, 6. Screciu (C), 14. Dican, 3. Țicu – 8. Dr. Albu, 17. D. Toma – 18. Miculescu, 21. Pitu, 15. Petrila – 9. Markovic Rezerve: 1. Ducan, 23. Târnovanu, 2. Georgescu, 4. Racovițan, 5. M. Șerban, 7. Baiaram, 10. Cîmpanu, 11. Ișfan, 13. Sefer, 16. M. Corbu, 19. I. Stoica, 22. Farcaș, 24. Isac, 25. Ispas Selecționer: Florin Bratu

Meciul a fost transmis și la TV, dar nici rubricile de sport NU au mai reluat subiectul. De ce băi "vitejilor" din presa sportivă, voi care aruncați acum (cu mare dezinvoltură) piatra spre Bancu, NU ati dezvoltat subiectul cu micul mare huligan Ianis Stoica??

Vezi toate comentariile (15)
Comentează