FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  COMENTARIU

Comentariu de Dan Udrea » Cupa României e Cupa Răfuielii: "Cine e cu noi e protejat, cine e împotrivă e umilit şi batjocorit"

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 martie 2018 08:59

Organizarea sferturilor de finală a developat noua politică la FRF: "Cine e cu noi e protejat, cine e împotrivă e umilit şi batjocorit", totul în numele unui nou mandat de 4 ani la Casa Fotbalului

În afara meciurilor de pe teren propriu ale echipelor naţionale, care sunt cam o dată la 3-4 luni, principala competiţie de care se ocupă FRF e Cupa României. E chiar mai importantă decât Liga a II-a fiindcă de la faza 16-imilor de finală intră în joc şi formaţiile de Liga 1.

Cum găseşte de cuviinţă onor "Casa Fotbalului" să gestioneze meciurile din sferturile de finală? Exclusiv în funcţie de cine cu cine votează. Eşti cu Burleanu, atunci ai parte de clemenţă şi de protecţie! Nu eşti cu Burleanu, atunci suporţi consecinţele!

Adică eşti expus batjocurii FRF. Şi acum, exemple care să arate că domnul care este în fruntea FRF chiar minte atunci când spune în programul său de campanie: "Acum FRF e a tuturor celor din fotbal, nu doar a anumitor găşti şi persoane, cum se întâmpla până în 2014"

Marţi e programat la Mediaş meciul Gaz Metan - Astra. FRF nu-l amână fiindcă nu are interes. Astra e patronată de Ioan Niculae, care e anti-Burleanu. Deci Astra trebuie pusă un pic să suporte îndrăzneala şi tupeul de a ieşi din rândul "yesmen-ilor lui Burleanu".

Terenul a fost unul imposibil, îngheţat bocnă, la finalul meciului termometrul arăta -14 grade!!!, iar în tribune 30 de spectatori! 14 bilete vândute! Dar ce contează, FRF şi-a atins obiectivul, Astra trebuia pedepsită! Mă întreb dacă domnul Burleanu a văzut fotografia cu piciorul lui Erico de după joc, pe care o puteţi revedea mai jos, în articol! Dar, iarăşi, pentru FRF nu sunt importanți jucătorii, ci doar cei care votează şi mai ales cei care votează cu "Partidul unic".

Ne mutăm în ziua de miercuri. FC Botoşani - Poli Iaşi era programat de la 21:15! Domnii de la Botoşani, pentru că sunt băieţi buni şi au semnat printre primii adeziunea pro-Burleanu, primesc o amânare formulată într-o grabă total nejustificată! "Domnule, e cod portocaliu la Botoşani, la Sibiu e doar cod galben". Temperaturi miercuri seară: la Sibiu -10 grade, la Botoşani -12!!! Explicaţiile de la Casa Fotbalului ar fi chiar amuzante dacă n-ar fi tupeiste!

Ajungem şi la meciul Hermannstadt - FCSB! Cei de la Sibiu vor vota şi ei la alegerile din 18 aprilie şi FRF le-a făcut pe plac: n-a amânat partida tocmai pentru că gazdele ar fi fost nevoite să mai suporte încă o dată costul închirierii nocturnei. În plus, Gigi Becali e duşmanul principal şi Steaua trebuia să fie şi ea umilită. Ce mai contează că 15.000 de spectatori au stat la -10 grade timp de vreo 4 ore şi au plecat acasă îngheţaţi?!

Cupa României a devenit Cupa Răfuielii şi Burleanu are de plătit poliţe, restul nu mai contează! Nici televiziunile, deţinătoare de drepturi şi plătitoare de bani mulţi, nu mai înseamnă nimic, meciul e reprogramat la 14:00, oră total neproductivă pentru un post TV! Dar mai contează pentru o federaţie care e dispusă la orice mojicie ca să-şi prelungească mandatul cu încă 4 ani?!

Felix Grigore, directorul Departamentului competiţii, oferă explicaţii în tonul în care e condusă FRF: "Nu e regulamentar să amânăm noi de la 300 de kilometri distanţă dacă nu vorbim despre o forţă majoră. E rolul arbitrilor". Declaraţia e făcută în aceeaşi zi în care FRF a amânat întreaga etapă de Liga a II-a din weekend, inclusiv meciuri care urmează să se joace la temperaturi rezonabile şi la mai mult de 300 de kilometri distanţă de Bucureşti! Deci se poate amâna şi fără a fi forţă majoră! Tupeul e noua politică a federaţiei!

Burleanu le-a cerut patronilor care solicită astăzi arbitri străini să apeleze la sinceritate şi să dezvăluie câtă şi cui anume dădeau şpagă până în 2014. Dacă ar face chiar preşedintele FRF acest exerciţiu de sinceritate ne-ar putea spune ce înseamnă să împarţi cluburile în "Cine e cu mine e protejat şi cine e împotrivă e batjocorit"? E tot un fel de şpagă, nu?

De fapt, e altceva la mijloc. În primul rând, e vorba despre sustenabilitatea unei federaţii care dacă n-ar mai fi atât de predictibilă, atunci ar putea fi... de fapt a ajuns să fie, să existe şi să se comporte după chipul şi asemănarea unuia pentru care răfuiala e mai importantă decât fotbalul. Fotbalul, sportul pe care nu doar că nu-l înţelege şi nici nu-l îndrăgeşte, dar pe care a ajuns să-l folosească şi ca obiect de şantaj în campania electorală

 06 picior
Piciorul lui Erico după meci

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (95)
2041453036127054
Valentin Parcalabescu  •  02 Martie 2018, 23:52

este cam urata julitura. dar nu luam noi 30-5000e pe luna. am luat cel putin 10 cazaturi ca astea si jucam din pasiune. dupa una nu am mers o luna.totusi iubesc la fel de mult fotbalul desi ..nu mai joc

liviuemil
liviuemil  •  02 Martie 2018, 21:02
Postat de genius pe 02 Martie 2018, 13:13

Multe comentarii de tot rasul! Burleanu a beneficiat de sprijinul substantial al celui mai oneros presedinte, base...altfel ajungea presedintele FRF la pastele cailor! Suntem o societate plina de vulgaritate si plină de indivizi lipsiti de ratiune!

Serios? Eu credeam ca a beneficiat de sprijinul pdsr-ului, ca de acolo vin cei mai buni oameni. Nu-i asa????

mosvasile
mosvasile  •  02 Martie 2018, 16:41

Ca a pierdut fcsb-ul jucand la Sibiu-pe un teren fara pic de zapada-plangeti de mama focului!Dar cand Dinamo a jucat-si a pierdut-la Giurgiu-pe ninsoare si pe zapada-ati tacut ca *** in iarba!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (95)
Comentează