FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - ASTRA 1-0, 5-4 D.P.

Incredibil! Cum a ajuns Andreas Mihaiu să execute penalty-ul decisiv cu Astra: „Unii jucători nu au vrut să bată”

Dinamo - Astra 1-0, 4-5 d.p. // foto: Cristi Preda @ GSP +12   FOTO
Dinamo - Astra 1-0, 4-5 d.p. // foto: Cristi Preda @ GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 mai 2021 09:23 / Actualizat miercuri, 12 mai 2021 09:37

Florin Bratu (41 de ani), fostul atacant al lui Dinamo, susține că unii fotbaliști experimentați ai clubului alb-roșu au refuzat să execute penalty-ul decisiv în returul semifinalelor Cupei României. „Câinii roșii” au pierdut cu Astra la loviturile de departajare, scor 4-5.

Cronica meciului Dinamo - Astra 1-0, AICI: „Popa pentru istorie”

Dinamo a fost la un pas de finala Cupei României, dar a fost eliminată de Astra după ce a dus manșa retur la loviturile de departajare. A fost 1-0 în timpul regulamentar după eurogolul lui Andrei Radu și s-a ajuns la loviturile de departajare, unde giurgiuvenii au fost mai inspirați.

Primul care a ratat a fost Valentin Gheorghe, de la Astra, ceea ce i-a dat ocazia lui Andreas Mihaiu să o ducă pe Dinamo în finala Cupei. Era 4-3 pentru „câini”, iar tânărul fotbalist s-a îndreptat spre punctul cu var. Mihaiu a ratat însă, de două ori, pentru că penalty-ul a fost repetat, din moment ce Mihai Popa, portarul Astrei, nu a rămas măcar cu un picior pe linia porții. Ulterior a ratat și Gevaro Nepomuceno, iar Astra s-a calificat în finală. 

Florin Bratu: „Mihaiu nu are experiență la nivelul acesta”

Faptul că Mihaiu, fotbalist în vârstă de 22 de ani, a executat penalty-ul decisiv, a fost surprinzător. Florin Bratu, prezent la „Fotbal Club”, pe DigiSport, a spus la finalul partidei că o parte dintre jucătorii cu experiență ai lui Dinamo s-au ferit de responsabilitatea executării acelui penalty, astfel că povara a căzut pe umerii lui Mihaiu.

„Era mai bine să bată un jucător cu experiență la final. Ultimul executant e foarte important, trebuie să dea siguranță. El are alte calități, deocamdată nu are experiență. Am înțeles că unii jucători ai lui Dinamo nu au vrut să bată, de asta anticipam noi că Mihaiu putea fi protejat. El nu are experiență la nivelul acesta, el are cu totul și cu totul alte calități. 

Dacă este așa, e regretabil. Mai erau Puljic, Bejan, Radu și Blejdea, jucători cu experiență mare, peste Mihaiu. Din ăștia patru, puteai alege unu. Din punctul meu de vedere asta nu se negociază. Aici antrenorul spune cine execută. De ce să nu te simți în stare? Nu există așa ceva!”, a declarat Bratu. 

Pentru Dinamo au transformat penalty-uri Raul Albentosa, Diego Fabbrini, Paul Anton și Ricardo Grigore, în timp ce Andreas Mihaiu și Gevaro Nepomuceno au ratat. În locul lui Mihaiu ar fi putut să execute Andrei Radu, Ante Puljic, Andrei Blejdea, Florin Bejan sau Gevaro Nepomuceno, mai devreme.

Mai multe știri despre Dinamo - Astra:

DDB, mesaj pentru Andreas Mihaiu după ratarea din semifinala cu Astra: „Ai greșit. De două ori”

Paul Anton e deja cu gândul la campionat: „Este o atmosferă bună în vestiar, trebuie să evităm barajul” + Noutăți despre viitorul său

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
1986
1986  •  12 Mai 2021, 17:13

"Notre respect", Mihaiu ! :)

parpalache
parpalache  •  12 Mai 2021, 16:31
Postat de magic4ever pe 12 Mai 2021, 13:57

A gresit si Uhrin pentru ca i-a inlocuit pe Nemec si Sorescu care erau foarte buni la penalty-uri...trebuia sa se gandeasca si el ca e posibil sa ajungem la penalty si avem nevoie de jucatori cu experienta....si Radu cred ca executa mai bine decat Mihaiu care nu este fotbalist de Dinamo si trebuie sa pkece din vara....Esanu nu a ghicit nici o minge in timp ce Popa a anticipat si afost pe toate mingiile....Popa merita mai mult decat Esanu sa fie in lotul Romaniei U21 la campionatul european ....Mi

Si pe mine ma enerva Esanu cu tzopaitul lui in poarta-in loc sa se concentreze si sa studieze figura celui care executa lovitura si pozitia corpului-care de cele mai multe ori tradeaza directia in care va bate!In ce priveste inlocuirea lui Nemec...Era la capatul puterilor si daca nu te mai asculta muschii piciorelor...Iar Sorescu...trebuia schimbat mai demult si lasat in teren Morsay!Loviturile de departajare puteau sa le bata si Puljic si Bejan!

10153314739054939
Cosmin Bajescu  •  12 Mai 2021, 15:01
Postat de chiorul pe 12 Mai 2021, 12:56

De unde ori de la cine "a înțeles" Bratone că "unii jucători ai lu' Dinamo nu au vrut să bată", că la momentul executării loviturilor de departajare, el era în studioul gigisport? S-a trezit vorbind ca de obicei... E supărat fleașcă că n-a fost băgat în seamă când s-a schimbat antrenorul și acum îl mușcă de ¢ur pe Uhrin! Caracter meseriaș... Bratone un lucru "n-ai înteles" tu. Că și noi "am înțeles" că tu și toți "analiștii" ăștia de vă perindați pe la gigisport, le aveți cu antrenoratul doar din gură și pe hârtie, iar atunci când ați "coborât în iarbă" s-a ales prafu' și pulberea!?! Și vorba unei replici de film: "Hai, lăsați prostiile! Apucați-vă de muncă! Apucați-vă mă de muncă și lăsați prostiile! Dacă stați degeaba, începeți să inventați idei..."

Desi dupa nume nu pari sa vezi prea bine, ai vazut foarte corect cum stau lucrurile. De unde stia Bratu ce s-a intamplat in timpul meciului? El era in studio si comenta jocul. Oricum, de altceva nu este in stare. Ca antrenor a fost mereu penibil. Nu s-a remarcat prin nimic. Nici macar o data nu am vazut la el “mana” antrenorului: schimbari inspirate, motivare a jucatorilor. In schimb, a fost mereu foarte vocal.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează