FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CRAIOVA - SEPSI 0-1

Mihai Stoichiță sare în apărarea lui Nicușor Bancu, după eliminarea din cupă: „Tensiunea și-a spus cuvântul”

Nicușor Bancu, eliminat în returul cu Sepsi
Foto: Imago
Nicușor Bancu, eliminat în returul cu Sepsi Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 mai 2022 12:46 / Actualizat vineri, 13 mai 2022 14:21

Mihai Stoichiță (68 de ani), președintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF, i-a luat apărarea lui Nicușor Bancu (29 ani), după ce fundașul a fost eliminat pentru un gest violent în minutul 86 al returului din semifinalele Cupei României dintre CS Universitatea Craiova și Sepsi Sf. Gheorghe.

Formația lui Reghecampf a ratat și cel de-al doilea obiectiv al sezonului, după 0-1 în returul cu Sepsi din semifinalele Cupei României, iar starea de nervozitate și-a spus cuvântul pe final de meci, căpitanul oltenilor fiind eliminat după ce și-a lovit cu capul și cu mingea un adversar.

Imagine șocantă publicată de un model erotic cu o vedetă de la CFR Cluj: „Sex oral pentru 500€?” » Prima reacție a fotbalistului
CFR CLUJ
Imagine șocantă publicată de un model erotic cu o vedetă de la CFR Cluj: „Sex oral pentru 500€?” » Prima reacție a fotbalistului

Mihai Stoichiță, numai cuvinte de laudă pentru Bancu

Totuși, Stoichiță are în continuare încredere totală în fundașul Craiovei, pe care îl consideră un jucător foarte important pentru naționala României.

„Nicușor Bancu are evoluții destul de bune, este un jucător care face foarte bine faza de atac. Mai trebuie doar să se adapteze puțin la zona asta a terenului, la poziția de fundaș stânga. Nu este ușor pentru că el a fost pus să joace aici, dar cred că într-un alt sistem, Bancu este un fotbalist ideal, într-un 3-4-3 de exemplu, să joace mijlocaș de bandă stângă. 

Cred că acel sistem i se potrivește de minune lui Nicușor. Craiova își propune foarte mult în fiecare an, și campionatul, și cupa, dar nu reușește și asta duce la o presiune foarte mare, de aici și starea tensionată din meciul cu Sepsi (n.r. făcând referire la ieșirea nervoasă a lui Bancu)”, a declarat Mihai Stoichiță la Pro Arena.

Nicușor Bancu, gesturi grosolane în ultimele minute ale semifinalei cu Sepsi

Nicușor Bancu a fost unul dintre cei mai slabi fotbaliști de pe teren în CSU Craiova - Sepsi. Mai întâi, el a greșit decisiv la golul celor de la Sepsi. Căpitanul oltenilor a completat apoi seara neagră cu două gesturi grosolane, sancționate instant de „centralul” Horațiu Feșnic cu cartonașul roșu.

Nicușor Bancu, „roșu” în CS Universitate Craiova - Sepsi

+2 FOTO

La o fază banală, în momentul unui aut, aproape de poarta lui Pigliacelli, Bancu și-a pierdut cumpătul. Și-a luat elan și l-a lovit violent cu capul în piept pe Askovski, un gest care amintește de lovitura aplicată de Zidane lui Materazzi, în finala Campionatului Mondial din 2006.

Căpitanul Craiovei nu s-a oprit aici! A luat mingea și a aruncat-o în capul adversarului, aflat întins pe gazon. Horațiu Feșnic a intervenit și i-a arătat direct cartonașul roșu. Finanțatorul Mihai Rotaru a fost categoric cu privire la gestul fundașului: „Gestul lui Bancu e incalificabil, iar el va plăti!”.

Citește și alte știri despre fotbal intern:

Suporterii lui Dinamo au ales sigla favorită » 6.600 de voturi în plus față de locul 2

EXCLUSIV Primele dezvăluiri oficiale » Din ce și-a făcut Mihai Rotaru averea: „Este o afacere interesantă”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
2711537815766774
Cosmin Daniel Tuta  •  14 Mai 2022, 21:34

Eu dacă aș fi în locul lui Bancu aș spune pas naționalei, toată lumea mulțumită, aș face suspendarea și gata...... greșeala se plătește, dar de aici până să fie făcut în toate felurile este de discutat....

petre47
petre47  •  14 Mai 2022, 17:52

Apropo: tocmai ai spus ca Bancu nu e prea bine pregatit pentru postul de fundas stanga, adica tocmai ce joaca si la nationala. Atunci ce cauta acolo?

petre47
petre47  •  14 Mai 2022, 17:49

Mai Stoichita, Bancu n-are nicio scuza pentru ce a facut. Il mai luati si la nationala. Daca face asa ceva in clificari? Pentru ca nu e la prima abatere. Daca analizati jocul lui veti constata ca face prea multe faulturi.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează