FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  POLI IAȘI - CFR CLUJ 1-0

POLI IAȘI - CFR CLUJ 1-0. Andreas Calcan, eurogol cu dedicație în Gruia: „Zeul Fotbalului ne-a părăsit, dar mi-a trimis inspirație. E pentru fanii lui «U»”

Andreas Calcan. Captură Look Sport
Andreas Calcan. Captură Look Sport

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 noiembrie 2020 22:33 / Actualizat duminica, 29 noiembrie 2020 23:46

Poli Iași a dat lovitura în „Gruia” și a învins-o pe CFR Cluj, scor 1-0, producând cea mai mare surpriză din șaisprezecimile de finală ale Cupei României. Unicul gol al partidei a venit în minutul 64, când Andreas Calcan (26 de ani) a prins un trasor de excepție de la peste 20 de metri. 

„A fost o execuție de moment. Zeul Fotbalului (n.r - Diego Maradona) ne-a părăsit, dar mi-a trimis puțină inspirație și am marcat chiar cu piciorul stâng. Ne bucurăm foarte mult că am reușit să ne calificăm. În prima repriză, am simțit că se poate mai mult și că avem putere să marcăm și să ne calificăm.

 CFR a jucat cu echipa a doua, dar are jucători cu calitate. Noi am crezut până la capăt că ne putem califica și ne-a ieșit. Am mai câștigat aici și cu Universitatea Cluj. Golul acesta e și pentru fanii lui «U»”, a spus Andreas Calcan la finalul partidei, intervievat de TV Telekom Sport. 

Andreas Calcan (26 de ani) era considerat la un moment dat unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști din România. Crescut la juniorii Universității Cluj, Calcan a evoluat pentru „U”, CSM Râmnicu Vâlcea, Willem II, Dordrecht, Almere City, Viitorul, Ujpest și Poli Iași.

CFR Cluj, eliminată de Poli Iași din Cupă

Calificarea a fost decisă în minutul 63, când Andreas Calcan a trimis un „trasor” de la peste 20 de metri. Mingea s-a oprit aproape de vinclul din stânga porții lui Sandomierski. Dan Petrescu a făcut totul pentru a egala. A trimis în teren toți jucătorii ofensivi, iar „feroviarii” au pus o presiune remarcabilă pe careul advers în ultimul sfert de oră. Cea mai mare șansă de egalare a avut Alexandru Păun, cu o execuție în forță, din afara careului, care a lovit bara transversală.

VIDEO Lucian Goian critică strategia de la CFR Cluj: „Au început să transfere cantitate, nu calitate!

Poli Iași - CFR Cluj 1-0. Dan Petrescu „scapă” de un obiectiv! Campioana iese din Cupă și urmează un meci decisiv în Europa

Helmuth Duckadam, discurs în direct, după Poli Iași - CFR Cluj 1-0: „Simt nevoia să le cer scuze”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
remarque
remarque  •  30 Noiembrie 2020, 08:50

Calcan e un jucator talentat si la 26 de ani e un fotbalist matur. Cred ca ar putea juca la o echipa cu mai multe pretentii decat Poli Iasi, sa vedem ce ii rezerva viitorul. Golul a fost frumos si Calcan a mai reusit astfel de executii in cariera. Iar faptul ca nu a uitat ca a jucat la U este un gest laudabil. E frumos sa ne amintim cine suntem. Respect Andreas Calcan!

clarkdent
clarkdent  •  30 Noiembrie 2020, 00:27

calcan cu trancan.

clarkdent
clarkdent  •  30 Noiembrie 2020, 00:11
Postat de ciollo pe 30 Noiembrie 2020, 00:05

Zeul footbal-ului ne-a parasit! Dar D-zeu tot nu a oferit pestilor o memorie mai mare 7 secunde (adica; somn, avat scrumbie, calcan, dorada, etc, etc).

pai a oferit umilinta inumana prin care trece cfr aka the bl99atistii.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează