FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  RAPID - POLI IAȘI 0-1

RAPID - POLI IAȘI 0-1 » „Bătrânul” de serviciu Andrei Cristea îi scoate pe giuleșteni din Cupă » Cronică de Marius Mărgărit: Rapid plătește prețul proverbialei sale boemii și al lipsei de experiență

Articol de - Publicat joi, 26 septembrie 2019 17:10

Poli Iași a învins-o pe Rapid, scor 1-0, la Buzău, în șaisprezecimile de finală ale Cupei României. Dominată în prima parte de Rapid, care a irosit marile ocazii, Poli Iași s-a calificat mai departe în Cupă grație unei sclipiri a lui Andrei Cristea, care a provocat și transformat un penalty. 

După mai bine de doi ani în care a survolat din liga a 4-a în eșalonul secund, Rapid a avut iar ocazia să-și măsoare forțele cu o echipă de Liga 1. Și nu cu oricare, ci cu Poli Iași, formație aflată după 11 runde pe loc de play-off. Locul 5 din Liga a 2-a cu locul 5 din prima divizie, ce examen pentru Pancu și ai lui! 

Giuleștenii, trei ratări mari 

Pe teren, diferența nu s-a văzut deloc, ba, dimpotrivă! Împinși din tribune de inimoasa lor galerie, giuleștenii au fost peste moldoveni. Au avut și marile ocazii de gol prin Labeau, blocat de Târnovanu, Crețu, care a nimerit "transversala", și Dulca, al cărui șut a fost salvat din întâmplare de Diallo, aflat cu spatele. 

Băieții lui Teja n-au pus mai nimic în jumătatea adversă, în afară de câteva momente de posesie prelungită, dar încâlcită, fără soluții ca să amenințe cu adevărat poarta lui Drăghia. Relaxați, au așteptat vreo scânteie de la Platini sau să inventeze ceva veteranul Cristea. Nu le-a ieșit nimic și au intrat la cabine cu o remiză albă, dar norocoasă. 

Fotbalul care pedepsește 

Nici de la cabine nu vine vreun semn de schimbare. Jocul curge molcom între cele două careuri. Iașiul urcă puțin liniile, dar asta nu pare să-i deranjeze prea mult pe rapidiști. Câteva minute se joacă pe contre, dar nimeni nu găsește breșa decisivă. 

O face până la urmă vulpoiul Andrei Cristea, care îl păcălește pe dominicanul Bonnin să îl agațe în apropierea porții. E penalty! Și "roșu" pentru dominican. Același Cristea, salvatorul de serviciu, transformă fără emoții.

În inferioritate, Rapidul acuză lovitura, e tot mai moale, la fel ca și cântecele din peluză, care nu se opresc însă. Moldovenii zburdă acum, dar Platini se alintă cu ocazie de 2-0, iar Bădic nu-l poate învinge pe Drăghia, în prelungiri. 

Cupa, tărâmul marilor speranțe pentru cei mici, poate să fie câteodată și nedreaptă. Fotbalul te pedepsește. Din prima ocazie, Poli Iași și-a tăiat, fără glorie, porția pentru "optimile" Cupei. 

Rapid plătește prețul proverbialei sale boemii, al lipsei de experiență și părăsește competiția KO, unde în clasamentul all-time e pe doi, la egalitate cu Dinamo, cu 13 trofee. Alte timpuri... 

5.000 de spectatoriau asistat la disputa de la Buzău, inedita locație de desfășurare a partidei

  • A marcat: Andrei Cristea '66 - penalty

⇒ 0-1 scor final, iar Poli Iași se califică în optimile Cupei României!

min. 66: GOL POLI IAȘI! Același Cristea transformă penalty-ul și deschide scorul pentru echipa antrenată de Mihai Teja.

min. 64: Andrei Cristea este faultat în careu de Bonnin, iar Iulian Dima dictează penalty pentru ieșeni! Mai mult decât atât, fundașul giuleștenilor este trimis la cabine, după ce a primit al doilea cartonaș galben.

⇒ Pauză la Buzău: 0-0.

min. 44: O nouă ocazie mare ratată de Rapid! Dulca este față în față cu portarul, trage, însă mingea sa este blocată de unul dintre apărătorii ieșenilor care erau în acel moment pe aceeași linie cu Târnovanu.
min. 36: Șutul lui Crețu se duce în BARĂ, după ce inițial mingea a fost deviată de Loshaj! A doua oportunitate de a deschide scorul pentru Rapid.
min 19: Labeau ratează prima ocazie a meciului! Atacantul Rapidului a pătruns în careu, însă nu a avut cel mai bun unghi pentru a înscrie, iar portarul Târnovanu a reușit să-l blocheze.
min. 12: Niciuna dintre cele două formații nu și-a creat vreo ocazie de gol până acum, iar meciul nu are ritm.

⇒ A început meciul.

Echipele de start

Rapid: Drăghia - Bonnin, Iacob, Manole - Băjan, Jorza, Djuric, Crețu - Dulca, Labeau, Goge
Rezerve: Achiriloaie, Oanea, Babaua, H. Vadasis, Pănoiu, R. Lazăr, Dodoi 
Antrenor: Daniel Pancu 

Poli Iași: Târnovanu - L. Cabral, Diallo, Chelaru, Bădic - M. Mihalache, Loshaj - Platini, Passaglia, Horșia - An. Cristea
Rezerve: Cobrea, Frăsinescu, Bîrnoi, I. Cristea, Ad. Bălan, A. Radu, D. Popadiuc
Antrenor: Mihai Teja 

Arbitru: Iulian Dima / A1: Daniel Mitruți / A2: Bogdan Gheorghe 
Stadion: „Gloria” (Buzău)

PUBLICITATE » VIDEO GHID COMPLET Explicăm un nou tip de pariu: cum să pariezi împotriva altor jucători

Vezi și: 

VIDEO Daniel Pancu își mobilizează jucătorii cu un superclip motivațional: „Urcați-ne pe garduri! Să tremure chiloții pe ei”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
bogdany8
bogdany8  •  26 Septembrie 2019, 22:19

Pacat, Rapid chiar a fost peste Poli Iasi in multe momente ale meciului, meritau giulestenii sa se califice.

spartcapus
spartcapus  •  26 Septembrie 2019, 21:27
Postat de pol1tehnicaiasi pe 26 Septembrie 2019, 20:29

Cum nu? :)))) I-a dat la picioare................

Discutabil penalty-ul! Oricum in afara de singura voastra fapta buna de acum 2 ani cand i-ati suflat titlul ciobanului in favoarea Clujului, sunteti pamant de flori!

ovidiu.blatistu
ovidiu.blatistu  •  26 Septembrie 2019, 21:15

Comunist boem... cam nonsens...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează