FOTBAL  »  Superliga  »  SE REIA FOTBALUL

5 dileme rezolvate! Gazeta a aflat planurile FRF și LPF pentru următoarele două luni + care e marele semn de întrebare

Un eventual duel Tănase - Puljici în finala Cupei va fi probabil relocat în București FOTO Raed Krishan
Un eventual duel Tănase - Puljici în finala Cupei va fi probabil relocat în București FOTO Raed Krishan

Articol de , , - Publicat vineri, 22 mai 2020 21:33

Printre altele, se ia în calcul mutarea finalei Cupei României de la Craiova de la București și disputarea barajului de promovare-retrogradare în manșă unică.

LPF și FRF continuă să construiască împreună varianta finală a protocolului de reluare a Ligii 1. În același timp, FRF are câteva dileme de rezolvat în privința celor două competiții pe care le are de finalizat: Cupa României și play-off-ul de liga secundă.

În plus, mai există un mare semn de întrebare și în privința modalității în care va avea loc barajul de promovare-retrogradare Liga 1 vs Liga 2.

Gazeta a aflat însă care sunt planurile celor ce conduc fotbalul.

1. LIGA 1

  •  Scenariul care a fost reconfirmat prevede ca dată de start ziua de sâmbătă, 13 iunie.
  • Finalul play-off-ului e stabilit cu o etapă intermediară, 14-16 iulie.
  • Finalul play-out-ului va fi cel mai târziu la 1 august.
  • E posibil ca UEFA, după ce pe 25 mai va strânge toate datele de la asociațiile naționale, să mai acorde un termen în plus, de 7-10 zile, până la care țările au timp să anunțe participantele în cupele europene. În acest moment, termenul impus de forul de la Nyon e 20 iulie!

Clasament play-off Liga 1

Clasament play-out Liga 1

2. CUPA ROMÂNIEI

  • Semifinalele rămân în dublă manșă. FRF nu a renunțat la ideea de a disputa penultimul act în două jocuri, tur-retur.
  • Echipele calificate sunt FCSB, Dinamo, Sepsi și Poli Iași. Tragerea la sorți a semifinalelor va avea loc la începutul lunii iunie.
  • Gazda finala Cupei este Craiova. Ținând cont de faptul că oricum se va juca fără spectatori, pentru a reduce costurile, dar și pentru a nu pune anumite echipe să suporte o deplasare foarte lungă, spre exemplu Poli Iași dacă s-ar califica în finală, FRF ia în calcul varianta să mute locul de desfășurare. S-ar putea lua o decizie chiar înainte de finală, în funcție de numele calificatelor. Dacă ultimul act ar fi între FCSB și Dinamo, atunci aproape sigur se va alege o arenă din București. Acestea n-ar mai fi nevoite să meargă în alt oraș, practic ar veni din baza de cantonament direct la stadion, fără să se mai cazeze într-o altă locație.
  • Finala Cupei se va disputa fie la mijloc de săptămână, pe 15 iulie, fie în una din zilele din weekend-ul 18-19 iulie.
  • Vezi AICI parcursul de până acum din Cupa României!

3. BARAJUL DE PROMOVARE-RETROGRADARE

  • În proxima ședință a Comitetului Executiv se va supune la vot dacă acest duel să rămână în dublă manșă sau să se decidă într-un singur joc.
  • Prima dată disponibilă ar fi 5-6 august, iar dacă s-ar decide să se dispute și al doilea joc, atunci returul ar fi undeva în jur de 10-11 august, un termen prea înaintat, care ar fi prea aproape de startul noului sezon.
  • Foarte probabil, barajul va ajunge să se joace într-o manșă unică. Până acum, precedentele 4 baraje s-au jucat tur-retur și de fiecare dată s-a impus echipa din Liga 1.

4. LIGA 2

  • Tragerea la sorți pentru stabilirea țintarului meciurilor din play-off-ul ligii secunde va avea loc abia după ce Ministerul Sănătății și MTS vor da unde verde reluării competițiilor.
  • Primele 3 din clasament, UTA, Mioveni și Turris, vor disputa 3 meciuri acasă, iar FC Argeș, Petrolul și Rapid vor susține doar două jocuri în fața propriilor suporteri.
  • Play-off-ul la Liga secundă va începe pe 4 iulie.
  • Vezi AICI clasamentul și programul din Liga 2!

5. SEZONUL 2020-2021

  • Presată de UEFA, care solicită finalizarea tuturor campionatelor viitoare până pe 20 mai 2021, din cauza Campionatului European, FRF știe deja când trebuie început următorul sezon de Liga 1.
  • Va fi în weekend-ul 15-16 august! Cu o lună mai târziu decât a avut startul sezonul actual.

3luni și 4 zile vor fi trecut între data ultimului meci înainte de întrerupere (Voluntari - Hermannstadt 1-1, pe 9 martie) și cea a primul meci după reluare (13 iunie)

10e numărul minim de meciuri pe care FCSB îl va susține în primele 5 săptămâni; dacă se va califica în finală, atunci va avea 11 confruntări în 36 de zile

"Cluburile respectă acum un protocol medical. Vrem să demonstrăm că ne ținem de acest plan, aşteptând permisiunea ca de la 1 iunie să putem intra în antrenamente colective, astfel încât, după câteva amicale, să începem competiția pe 13 iunie"
Răzvan Burleanu, președinte FRF

"Pentru noi, meciurile fără spectatori reprezintă o stare de urgenţă. Ceea ce înseamnă că este o soluţie doar pe termen scurt şi nicidecum o soluţie viabilă pentru viitorul fotbalului"
Răzvan Burleanu, președinte FRF

Deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1 a trimis o scrisoare oficială către LPF

EXCLUSIV | 5 dueluri fabuloase, Liga 1 vs Europa: de la Petrișor Toma vs. „Vulturul” Butragueno, la „Băiatul din Bolintin” vs. eternul Zanetti

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
dobrogealibera
dobrogealibera  •  23 Mai 2020, 09:08

Și ar mai fi o dilemă: cum să-i dezveți pe fotbaliști de obiceiul din străbuni numit scuipat?! :)))))

maximy.
maximy.  •  23 Mai 2020, 08:57

Acest campionat trebuia oprit din sezonu regular, ce tot o lalaim cu acest continuu playoff si playout, gata, toata lumea jucase cu toata lumea, punct, ghinion pentru cele retrogradate, dar nu e nici vina celorlalti ca a veni virusu. Scenariu meu mi-se pare cel mai realistic, iar de la anu, clar un campionat de 18 echipe, eu cred ca ieseam in avantaj si nu mai era nici scandalu asta din liga 2 cu depunctarea UTEI daca promovai primele 4 de acolo. Uta,Arges,Mioveni si Rapid

arad4ever
arad4ever  •  23 Mai 2020, 08:31
Postat de Gabriel Degeratu pe 23 Mai 2020, 07:40

Intrebare pentru Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu: voi va uitati ce scrieti ? Mai si verificati ? La barajul de promovare-retrogradare primul meci pe 5-6 iunie, iar al doilea pe 10-11 august,adica la 2 luni distanta ? Asta una,a doua:campionatul se reia pe 13 iunie,dar barajul e cu o saptamana inainte?!? Voi va uitati ce scrieti ?

Inca una : "Primele 3 din clasament, UTA, Mioveni și Turris, vor disputa 3 meciuri acasă, iar FC Argeș, Petrolul și Rapid vor susține doar două jocuri în fața propriilor suporteri. " . Care suporteri ? De carton poate...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează