FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. 6 minute pentru o carieră: portretul noului titular de la Dinamo! Poveștile lui cu Mourinho, Zidane și Cristiano Ronaldo

Site-ul Planetfootbal.com l-a caracterizat pe Mejias: „Unul dintre mulții portari ai lui Real care n-au reușit să depășească deloc coada, bifând mai puțin de zece minute în tricoul alb +49   FOTO
Site-ul Planetfootbal.com l-a caracterizat pe Mejias: „Unul dintre mulții portari ai lui Real care n-au reușit să depășească deloc coada, bifând mai puțin de zece minute în tricoul alb" // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 15 septembrie 2020 17:20 / Actualizat marti, 15 septembrie 2020 17:50

Tomas Mejias, noul titular din poarta lui Dinamo, a avut momentul vieții în urmă cu 9 ani, cu Mourinho și cu Ronaldo în prim plan. Dar nu și-a depășit condiția pentru a ajunge la nivelul unor colegi celebri, iar ultimul meci din 2020 l-a trimis pe bancă.

Șase minute de glorie și de neuitat pe „Santiago Bernabeu" pe 10 mai 2011. În fața a 55.000 de oameni, cu Getafe (4-0), Tomas Mejias a jucat alături de Ronaldo, Benzema, Pepe, Arbeloa, Marcelo, Xabi Alonso și Di Maria, printre alții, Jose Mourinho oferindu-i momentul carierei, atunci când a decis să-l introducă în locul lui Adan. Intrase la 3-0, a apucat să trăiasca din teren al treilea gol al zilei pentru Cristiano.

Ploaie de stele

Noul portar titular al „câinilor" a crescut vreme de 15 ani la academia celor de la Real, celebra La Fabrica. I-a avut coechipieri la Castilla, formația secundă, pe mult mai celebrii Morata, Casemiro, Dani Carvajal, Nacho, Lucas Vasquez, Cherysev, Jese, Fabinho, Dani Parejo, Callejon. A rămas amic cu mulți.

 Marca a făcut un material în martie 2020 în care a trecut în revistă ce fac cei mai importanți 50 de jucători ai Los Merengues care creșteau la Valdebebas la începutul lui 2020 și l-a nominalizat și pe Mejias. Cum de altfel l-a amintit și pe Jesus Fernandez, ex-campion cu CFR Cluj, acum rezervă la Sepsi. Mejias putea avea lumea la picioare, însă chiar dacă i-a avut antrenori, printre alții, pe Jose Mourinho și pe Zinedine Zidane nu a putut să urce până la statutul de superstar.

O pasă la adversar și-a fost „pa"

În 2014 a ajuns la Middlesbrough, adus de Aitor Karanka, acesta crezând mult în el, însă marele succese s-a lăsat așteptat. Experiențe mai mult sau mai puțin interesante la Rayo Vallecano și Omonia Nicosia. Unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști ai „câinilor", peste 20.000 de euro pe lună, omul care va prelua mănușile de titular, este de părere că nu și-a spus ultimul cuvânt. Goal-keeper-ul de 31 de ani a adunat doar două meciuri ediția precedentă la Boro.

 Doar în Cupa Angliei, cu Tottenham, cu Mou de data asta adversar. A apărat bine în prima manșă, scor 1-1, apoi pe stadionul de 1,17 miliarde de euro al lui Spurs a greșit copilărește. La mijlocul lunii ianuarie, nici nu era minutul 2, a pasat practic la adversar, la marginea careului, iar Giovani Lo Celso a deschis scorul. S-a terminat 2-1 pentru londonezi, Mejias n-a mai jucat de atunci! Doar în 9 meciuri a mai prins lotul formației din Championship, în rest a fost al treilea portar al englezilor. 

32 de meciuria adunat Mejias în liga secundă iberică, primind 43 de goluri. În 8 partide nu a încasat gol

8 partidea strâns în liga secundă engleză, încasând 9 goluri

 3 idei de la Tomas Mejias       

  • „În 15 ani la Real am parcurs toate categoriile până am ajuns la visul, să joc la prima echipă. Cel mai dificil salt e la fotbalul profesionist, trebuie să-ți asumi multe responsabilități și să fii pregătit pentru ele"
  • „Am fost aproape de elită și m-am antrenat alături de cei mai buni. Fotbalul e imprevizibil, se bazează pe momente, nu știi cum se poate întoarce cariera ta. Am crescut alături de fotbaliști mai buni decât Lucas Vasquez sau Nacho sau Casemiro, la acel moment, doar că nu și-au putut dezvolta întregul potențial, iar unii s-au pierdut. Real Madrid e cel mai mare club din lume, când ajungi la prima echipă dai de stele"
  • „Filosofia mea a fost să iau mereu tot ceea ce găsesc mai bun de la fiecare, mai ales că am împărțit vestiarul cu cel mai bun goal-keeper din lume, Iker Casillas. Dar am luat și de la Diego Lopez, din munca sa zilnică. Iei de la fiecare și-ți modelezi propriul stil. Iei de la cei mai buni, apoi te trezești concurenți cu ei, o luptă brutală".
    Notă: Declarațiile sunt oferite de portarul spaniol într-un interviu acordat celor de la defensacentral.com.

    Poveștile actualului dinamovist din echipa „galacticilor": 

  • Jose Mourinho: „Ceea ce l-a diferențiat de restul antrenorilor este că era la fel cu un tânăr la fel ca atunci când i se adresa unei vedete"
  • Zinedine Zidane: „A fost un mare fotbalist, știa ce trebuie să facă pentru a ajunge un mare antrenor. Nu ne-a surprins cu stilul lui. A știut mereu cum să acționeze"
  •  Cristiano Ronaldo: „Este o persoană foarte competitivă. Am avut o relație bună cu el și a fost la fel de competitiv pe cât pare în realitate, îi place să câștige finala Champions League, dar și o simplă miuță. De aceea a ajuns cel mai bun din lume"
  • Sergio Ramos: „Este aproape de orice fotbalist vine în vestiar și te ajută cu tot ceea ce poate. Când a venit, foarte tânăr fiind, de la Sevilla, arăta un deosebit respect față de veterani"
  • Estadio Santiago Bernabeu: „Am jucat pe stadioane grozave, Old Trafford, Etihad Stadium, Emirates Stadium... Ca Bernabeu nu există! Când am debutat, a fost ceva ireal de incredibil. Stadionul lui Real e mai impresionant decât al Barcelonei"

 

 Cariera lui Tomas Mejias

Echipă Meciuri Goluri primite / Meciuri fără gol încasat
Real Castilla 63 73/20
Real Madrid - /1
Rayo Vallecano 2 2/ -
Middlesbrough 19 20/ 5
Omonia Nicosia 28 41/ 6

VIDEO Match preview: totul despre Gaz Metan - Dinamo

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Vine la Dinamo după golul senzațional cu Barcelona și va avea cel mai mare salariu din România: „Altfel cum să îl convingi?!”

Cornel Dinu a început să „vorbească” spaniola: „M-am împăcat cu Contra. Se vrea performanță”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
dvd1
dvd1  •  16 Septembrie 2020, 01:25

nu e bun, de aia nu a jucat nicaieri. Straton era mai bun ca asta. O sa ia o caruta de goluri de la GAz Metan ca si de la celelalte echipe Dinamo=FC Dinozaurii=faliment=retrogradare=desfiintare

creeperno
creeperno  •  15 Septembrie 2020, 22:42

Sper sa aperi tot

dd.x
dd.x  •  15 Septembrie 2020, 19:02
Postat de Florin Marian pe 15 Septembrie 2020, 18:56

ce somezi mai ***

gsp esti partinitor?? nu vedeti comentarii jignitoare?!! somez sa blocati userul acesta care jigneste!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează