FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

7 scurte » Despre nervii Generației de Aur, stadionul neterminat al Stelei și haosul de la CSM București

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2019 00:05

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP.

Cinci comentarii:

1. Chiricheș s-a accidentat aseară, după ce jucase oricum foarte slab 80 de minute în Salzburg - Napoli 3-1. Probabil va ieși din calcule pentru debutul naționalei în preliminariile Euro2020, în Suedia. Și-acum încep durerile de cap, când ne gândim că variantele lui Contra pe acel post sunt Săpunaru, Moți și Dragoș Grigore.

2. Atletico Madrid - FC Barcelona se va juca în weekend cu casa închisă. Doar că e vorba despre un meci din campionatul spaniol de fotbal feminin! Clubul gazdă a anunțat că în tribune vor fi 68.000 de spectatori. Mai mulți decât s-au adunat în România la TOATE cele 14 meciuri din ultimele două etape ale Ligii 1!

3. Prunea a ieșit învingător dintr-un proces cu Burleanu, pe care l-a bălăcărit și l-a acuzat că ar fi ofițer acoperit sau că a fost implicat în arestarea lui Gică Popescu. Oricât de antipatic ar fi șeful FRF, trebuie notate ciudățeniile din decizia Tribunalului București. Instanța, care amestecă inclusiv pasaje din jurisprudența aplicabilă presei, a cauționat toate declarațiile lui Prunea deși reține că "este evident că pârâtul nu are probe" :). Tribunalul a motivat declarațiile lui Prunea prin frustrarea dată de faptul că "Generația de Aur și-a demonstrat competența pe plan sportiv, dar nu își poate spune cuvântul pe plan managerial". Un fel de "hai dom'le, era și el nervos, ce, n-are voie să înjure la TV?".

4. Stadionul Steaua, oricum cel mai avansat din cele intrate în reconstrucție pentru Euro 2020, nu va fi de fapt gata la data promisă. Constructorul a anunțat că atunci va fi sigur disponibilă suprafața de joc, cât să se poată antrena echipele, dar recepția finală va fi împinsă probabil spre sfârșitul anului viitor. Cât mai multe panglici de tăiat pentru miniștri și consilieri, care nu fac nicio vizită pe șantier fără să cheme și televiziunile, să vadă lumea că se muncește.

stadion steaua lucrari gspAșa arată acum șantierul Ghencea

5. Sindicatul Naţional Sport şi Tineret spune că 70% din angajaţii a 74 de federaţii sportive naţionale şi 118 unităţi din subordinea MTS muncesc pe o "leafă de mizerie". Oricâte stadioane de 5 stele și săli ultramoderne s-ar promite - că de făcut e mai greu -, antrenorii plătiți cu salariul minim pe economie nu vor putea scoate sportul din mizerie.

Plus două recomandări:

1. Duminică începe noul sezon de Formula 1. Prezentarea piloților, calendarul și o analiză la obiect - AICI, sub semnătura Luminiței Paul.

2. Ce se întâmplă la CSM București? "Infatuare și greșeli manageriale", scrie Marian Ursescu, specialistul Gazetei în handbal. Plus un amplu interviu cu antrenorul care poate duce titlul la Vâlcea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
lenroc
lenroc  •  15 Martie 2019, 12:21

Sportul românesc e mort, în zece ani pe stadioane va fi pustiu, mai pustiu decât acum. Nu performăm la nimic pentru că suntem superficiali și, pe alocuri, hoți.

104343947122875
Anton Pan  •  15 Martie 2019, 12:12

Ref. risipa de bani publici pentru stadioane militare!! Intarzie constructia!!! Ce tragedie! Un afront de neiertat adus ofiterasilor smenari, dar ``patrioti`` din Cazarma Stalinista a Armatei-CSA. Unde vor juca ei miutele saptamanale terminate cu gratare si bere?? Netoții au transformat Ghencea in ruine, prin nefolosire si proasta administrare si in loc ca vinovatii sa plateasca, sunt acoperiti prin constructia unui stadion nou din fonduri publice. In ce tara din UE se mai poate investi intr-un stadion de 30.000 locuri care sa fie unitatea militara!! Absurd, aberant, revoltator!!! Doar Romanica si Coreea de Nord mai investesc in stadioane-cazarma pentru discursuri ale conducatorilor iubiti, parade militare, trageri de noapte, instructie de front etc. Relicvele sovietice din armata romana continua sa polueze si capuseze sportul profesionist si sa iroseasca bugetul alocat apararii. Rusinos, inacceptabil in orice tara din UE, dar in Romanica merge si asa!!!

whiteredarad
whiteredarad  •  15 Martie 2019, 11:38

Chestiile negativiste par afi regula , la Dvoastra 1.Chiriches nu a jucat slab, cu Salsburg, chiar am vazut meciul, si asta o spune si Ancelotti. dar e mai bine sa spui "ca e prastie", ...suna altcumva. 2 Dle tepelin , pe lnga faptul ca sinteti "fan Burleanu "..sechela de la amicul Vochin, vad ca va pricepeti si in amanunte juridice ( e faina chestia cu..."ciudatenii" ! ). In rest...sa auzim si despre...bine !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează