FOTBAL  »  Superliga  »  A MURIT VIOREL TURCU

A murit Viorel Turcu » În 2012, GSP a mers acasă la fostul atacant: „Un șifonier mi-a căzut pe picioare. Câinele mi-a salvat viața de două ori”

Viorel Turcu a încetat din viață +26   FOTO
Viorel Turcu a încetat din viață

Articol de - Publicat duminica, 29 noiembrie 2020 18:50 / Actualizat duminica, 29 noiembrie 2020 19:50

Viorel Turcu, fost campion cu FC Argeș, Steaua și Dinamo, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 60 de ani. Acesta a fost găsit fără suflare în propria locuință, conform foștilor lui coechipieri. 

  • Astăzi, în ziua dispariției lui Viorel Turcu, GSP.ro publică în premieră pe site un reportaj apărut inițial doar în ediția tipărită, în decembrie 2012. Reporterul Răzvan Luțac a mers acasă la fostul atacant. 

EXCLUSIV VIDEO Viața de film a atacantului care și-a pierdut copilul, soția și picioarele: șantajat de Dinamo, amenințat de Steaua, talent risipit și anecdote cu Dobrin, Lăcătuș, Ceaușescu și Ilie Dumitrescu

Viorel Turcu, în 2012: „Vreau să am iar Sărbători Fericite!”

La un an după ce a putut merge din nou, fostul atacant iar este nevoit să strângă o sumă considerabilă de bani: ciorapii speciali pe care îi poartă sub proteze s-au degradat şi trebuie înlocuiţi. 

Chinul lui Turcu a început în '96. O operaţie în urma căreia s-a ales cu diabet. A urmat avalanşa pieselor de domino: artrită, apoi un nefericit accident, un şifonier căzut pe picioare. Operaţie după operaţie, pînă ce doctorii s-au decis, în 2008, să îi amputeze primul picior. L-a pierdut şi pe al doilea în septembrie 2011. Starea se înrăutăţea. 

Cadoul Moşului

Până în luna decembrie a aceluiaşi an. Moş Niculae, reprezentat de o mână de oameni potenţi financiar şi foşti colegi, l-au ajutat cu o pereche de proteze. „Au costat 8.000 de euro, dar m-au ajutat enorm. Lumea se aştepta să mă obişnuiesc greu cu ele, dar am mers din prima!", rememorează Turcu. 

Schimbă „ciorapul” în fiecare an 

Gazeta l-a vizitat în apartamentul său din Ghencea, vizavi de stadionul Stelei. În ciuda suferinţei, e optimist, zîmbeşte întruna şi se îmbărbătează: "Nu îmi mai e teamă de moarte". Totuşi, are probleme. "Ciorapii speciali, puşi sub proteză, se degradează după un an". Trebuie înlocuiţi urgent. "Sunt mulţi bani, aproape 100 de milioane. Mi-e greu să îi strîng, dar nu am încotro. Visez să am un nou Crăciun Fericit, ca anul trecut!", conchide Turcu.

Necazuri cu soţia şi câinele

 El a trecut printr-o perioadă grea în ultimele luni. "Soţia mea şi-a rupt şi ea piciorul, l-a avut în ghips mai mult de o lună. Eu am ajutat-o", oftează fostul atacant. A mai suferit un şoc: i-a murit pitbull-ul, Sara, în vîrstă de 13 ani. "Am plâns două luni! M-a salvat de la moarte de două ori: intrasem în comă şi căzusem lat în sufragerie, iar câinele îmi muta capul, să nu îmi înghit limba!".

Am trecut plin clipe groaznice. Cînd mi s-a amputat primul picior, am fost anesteziat doar în zona picioarelor. Am auzit cînd au pornit flexul, a fost teribil.

Mă întîlnesc des cu foştii colegi. Bumbescu a rămas la fel de glumeţ, dar mai are poante sinistre. Într-o zi, m-a trimis la pedichiură. Eu am rîs, dar cei care nu îl cunoşteau au rămas gură-cască Viorel Turcu, fost internaţional

+22 FOTO
  • Imagini din cariera lui Viorel Turcu + fotografiu realizate în 2012 de GSP, acasă la fostul fotbalist

EXCLUSIV Viorel Turcu, povești memorabile cu Balaci și Maradona la hotel: „Hai să plecăm, îl facem de râs!” » Cu cine l-a anihilat Lucescu pe D10S

CV Vasile Turcu

  • A debutat în 1978, la FC Argeș;
  • A jucat la: FC Argeș, Steaua, Dinamo, FC Olt Scornicești;
  • 3 titluri de campion al României: unul cu FC Argeș (1979), unul cu Dinamo (1984) și unul cu Steaua (1987);
  • A jucat de 7 ori pentru echipa națională a României și a marcat un gol.

VIDEO Persoana care l-a ajutat pe Viorel Turcu să-și revină după pierderea ambelor picioare: ”Nici nu mai voiam să mănânc!”

Vezi și: 

Viorel Turcu, fostul campion cu FC Argeș, Steaua și Dinamo, a decedat la 60 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
257031454491353
Alex Alex  •  30 Noiembrie 2020, 01:39

asa e cand stai pe canapea si bagi dulciuri in tine: diabet! apoi amputare, apoi aleluia #ConsecinteLaMancareProasta

2470196376539519
Eduard Antoniu  •  29 Noiembrie 2020, 22:59

RIP. Nu stiu de unde faza cu sifonierul dar pe digisport Helmuth Duckadam, prieten apropiat, vorbeste de amputarea ambelor picioare dupa un diabet. Exact asta a patit si Doru Morariu, 68 ani, un dirijor carasan de cor adus de compozitorul Sabin Pautza acum 30 ani la Iasi. Nici el nu a supravietuit - a murit in prepandemie, in februarie '20.

babahuda
babahuda  •  29 Noiembrie 2020, 20:32

RIP o lacrima sincera pt un om incercat de viata .Dumnezeu sa-i ierte tot si sa-l odihneasca in pace .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează