FOTBAL  »  Superliga  »  CRIZĂ FINANCIARĂ

Primarul anunță intrarea în insolvență: „Avem dosarul gata. O chestiune de zile”

Ultima în Liga 1, cu doar 3 puncte, Academica Clinceni are toate șansele să intre în insolventă. Informația dezvăluită în exclusivitate de GSP.ro a fost confirmată de Adrian Budeanu, primarul din Clinceni.
Ultima în Liga 1, cu doar 3 puncte, Academica Clinceni are toate șansele să intre în insolventă. Informația dezvăluită în exclusivitate de GSP.ro a fost confirmată de Adrian Budeanu, primarul din Clinceni.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021 17:20 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 17:33

Ultima în Liga 1, cu doar 3 puncte, Academica Clinceni are toate șansele să intre în insolventă. Informația dezvăluită în exclusivitate de GSP.ro a fost confirmată de Adrian Budeanu, primarul din Clinceni.

Clubul trece prin momente grele. E adevărat că nu s-au plătit salariile în ultimele 4 luni. Din ce știu însă, niciun jucător nu și-a depus memoriu momentan. Sunt demersuri pentru a intra în insolvență, dar nu e nimic concret momentan. Dosarul e pregătit. 

Am făcut eforturi pentru a atrage sponsori lângă noi, dar nu am găsit pe nimeni. «Voi sunteți o comună mică, nu aveți putere financiară, n-ai tradiție, istorie», așa ne-au spus.

E păcat pentru eforturile pe care le-am făcut în ultimii ani. Sunt șanse mari să intrăm în insolvența în zilele următoare. Acest proiect s-a bazat în principal pe drepturile TV și foarte puțin de sponsori. În vară, din punctul meu de vedere nu trebuia să ne grăbim cu transferurile. Puteam să împrumutăm mai mulți jucători de la FCSB, jucători tineri, dar cei din club au vrut să aibă propriii fotbaliști. Financiar aveam mai multe șanse de redresare dacă luam jucători împrumut”, a declarat Budeanu în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Academica Clinceni, în colaps

Clinceni risca să primească ieri o grea lovitură. Clubul a fost la câteva ore de depunctare. Ilfovenii au scăpat pe moment, dar din spate vin și alte datorii, și vor să ceară insolvența, văzută drept singura cale de salvare. 

Formația antrenată de Ionuț Chirilă e ultima în Liga 1, cu 3 puncte, și are mai probleme, atât pe teren, cât și din punct de vedere financiar.

Academica Clinceni riscă depunctarea

Acum, criza de la Clinceni s-ar putea adânci. Formația care în sezonul trecut a jucat în play-off riscă depunctarea.  Pe 26 octombrie e ultima zi în care clubul din Ilfov trebuie să achite datoria către Adi Popa (33 de ani), acum la CSA Steaua. 

Mijlocașul are de încasat aproximativ 6.000 de euro. iar dacă Academica nu achită suma va pierde două puncte, potrivit surselor GSP.ro.

Academica Clinceni a scăpat ieri la limită de depunctare. Echipa a achitat cu câteva ore înainte de termenul-limită datoria cifrată în jurul a 15.000 de euro către Eugeniu Cebotaru (37 de ani), aflat acum la Petrolul.

Clinceni are în plan insolvența

Clubul din Ilfov are mari probleme financiare, iar primarul Adrian Budeanu caută sponsorizări sau pe cineva care să preia clubul, așa cum scria GSP.ro în vară.

Astfel, pentru a se șterge o parte dintre datorii, oficialii grupării au în plan intrarea echipei în insolvență.

Ionuț Chirilă, desființat după rușinea de la Craiova: „E un delir ce vorbeşte, nu-l mai luați în serios!”

CS Universitatea Craiova a învins-o categoric pe Academica Clinceni, scor 5-0, în ultimul meci al rundei cu numărul 12 din Liga 1. La finalul partidei, Cornel Dinu (73 de ani) l-a criticat dur pe antrenorul ilfovenilor, Ionuț Chirilă, pentru declarațiile sale de după joc.

„A văzut alt meci. Nu e el de vină. De vină este... La Clinceni a fost o aşezare serioasă. Prin 1940-1941 era un aeroport al aviaţiei germane, iar acum e un curent de care se bucură Chirilă. Acum e o aşezare liberală. Liberalism e ce face, ce vorbeşte, nu ştiu cum puteţi să-l ascultaţi. E un delir ce vorbeşte, dar nu e el de vină...

Uitaţi-vă la diferenţa dintre Reghecampf, câtă precizie, exactitate în ce spune, şi turuiala asta a antrenorului Clinceniului. O mare greşeală e schimbarea lui Poenaru. Să te apuci să spui că ai jucat fantastic 15 minute, înseamnă că nu te-ai uitat la meci!

Nu poţi să te duci să joci la Craiova şi să joci, nu ştiu dacă poţi spune ostentativ, într-un 4-4-2 deschis, care duce la un raport al ocaziilor de 11-2 pentru Craiova. Cine-l ia în serios?”, a declarat Cornel Dinu la Telekom Sport

VIDEO. Laurențiu Lică: „Ionuț Chirilă să află între primii 5-6 antrenori din România!”

Citește și: 

Gigi Becali s-a răzgândit în 24 de ore în privința lui Ronaldo Deaconu: „Știu doar că tatăl lui e ofițer SRI”

Craiova lui Stoican vs Craiova lui Mutu » Ce s-a schimbat în jocul oltenilor după venirea noului antrenor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
legio.sud
legio.sud  •  20 Octombrie 2021, 19:50

Și cu Ionuț cum rămâne ? Mai apare el pe sticla sa-și expună filozofia fotbalistică ?

105644358246528
Khan Oliver  •  20 Octombrie 2021, 19:32
Postat de gazistu pe 20 Octombrie 2021, 18:37

de ce nu retrogradati si lasati locul altei echipe din B,care poate,financiar. U CJ, FCP, ASU Poli, FC BV, Iasi sau Buzau!!!

Mai t_an_ta_la_ul lui tata, daca tu spui de putere financiara si te referi la Brasov, Buzau sau Iasi, unde tot primariile sunt... "FINANTATORI"... sau, daca spui ASU Poli si vorbesti despre posibilitati financiare, iti arati labilitatea, aia care te face sa crezi ca si Gaz METAN E VREO ECHIPA CARE INTERESEAZA PE CINEVA... copil imberb, mai mergi pe la scoala, lasa comentariile aiurea...

nicolae.ungureanu
nicolae.ungureanu  •  20 Octombrie 2021, 19:06
Postat de ortega pe 20 Octombrie 2021, 18:57

Ce nevoie are fotbalul românesc de țărănoi de genul Clinceni , Voluntari , Bragadiru , Mioveni , Curtea de Argeș , Recaș , Popești Leordeni (fcsb) , Brănești , Otopeni , etc. ? Cum are nevoie câinele de lanț ...

Or fi ei din orașe mici, dar oamenii din Mioveni și mai ales din Curtea de Argeș nu sunt ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează