FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

EXCLUSIV Trei fotbaliști își joacă viitorul la FCU Craiova, în ultimele etape din play-out » Care e situația lui Nicolo Napoli

FCU Craiova și-a propus să câștige play-out-ul FOTO: Facebook FCU Craiova
FCU Craiova și-a propus să câștige play-out-ul FOTO: Facebook FCU Craiova

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2023 14:38 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 15:30

Ultimele 5 etape sunt decisive pentru viitorul unor jucători de la FCU Craiova, cărora le expiră contractele în iunie, iar patronul Adrian Mititelu are opțiunea de a le extinde. Decizia depinde, în mare măsură, de realizarea obiectivului stabilit de finanțatorul FCU Craiova, câștigarea play-out-ului și disputarea barajelor pentru Conference League.

„Pregătim echipa pentru sezonul viitorul”, anunța Adrian Mititelu, înainte să intre în silenzio stampa, decizie luată după ratarea calificării în play-off.

Dan Șucu i-a decis soarta lui Adrian Mutu: „E foarte clar!”
RAPID
Dan Șucu i-a decis soarta lui Adrian Mutu: „E foarte clar!”

Mascarenhas și Piccolomo au opțiune de prelungire pentru încă doi ani cu FCU Craiova 

În primul rând, finanțatorul FCU Craiova trebuie să decidă dacă le mai prelungește angajamentele brazilienilor Matheus Mascarenhas (fundaș stânga, 24 de ani) și Giovanni Piccolomo (mijlocaș ofensiv, 29 de ani). Ambii au fost achiziționați în iarnă și li s-au făcut contracte valabile până la finalul sezonului, dar cu opțiune de prelungire pentru încă doi ani.

Impactul celor doi fotbaliști nu a fost, deocamdată, pe măsura așteptărilor. Mascarenhas a bifat 11 meciuri, campionat-Cupă, în banda stângă, fundaș și mijlocaș, șase ca titular, fără nicio realizare importantă. În schimb, brazilianul l-a impresionat pe Mititelu prin calitatea centrărilor și aportul său ofensiv mai bun decât al lui Huyghebaert.

Prezentat de Mititelu ca un „decar” la fel de bun ca Bauza, dar cu un stil de joc diferit, Giovanni Piccolomo (29 de ani) a jucat opt meciuri, toate în SuperLiga, fiind creditat cu o pasă decisivă la golul reușit de Bahassa, cu FC Voluntari (3-3), cu un șut de la mare distanță. Piccolomo, cu dublă cetățenie, atât braziliană, cât și italiană, a fost de trei titular, niciodată integralist. 

La ultima apariție în primul „11”, FCU Craiova - FC Voluntari (3-3), a fost folosit mijlocaș dreapta, iar Nicolo Napoli l-a schimbat în minutul 40. Fotbalistul a dat 32 de pase, 27 reușite (84%), însă niciuna în careul advers.

În categoria jucătorilor care au viitorul incert la Craiova se mai află atacantul Vladislav Blănuță. Vârful de 21 de ani a fost împrumutat un sezon, de la Pescara, iar oltenii au opțiunea de a-l transfera definitiv în schimbul a 400.000 de euro.

Blănuță a jucat 10 meciuri în SuperLiga, trei ca titular, niciunul însă cap-coadă. A marcat un singur gol, în FCU - U Cluj (5-0), și a dat o pasă decisivă pentru reușita lui George Ganea din partida FCU - FC Botoșani (1-0). Blănuță a mai bifat două prezențe ca titular în jocurile de Cupă, cu Dinamo (0-0) și cu UTA (0-1).

Adrian Mititelu nu i-a propus lui Nicolo Napoli prelungirea contractului

Nici soarta antrenorului Nicolo Napoli (61 de ani) nu este lămurită. Contractul său expiră la 30 iunie, iar Adrian Mititelu nu i-a propus încă prelungirea. 

Marcel Pușcaș (62 de ani), directorul general al FCU Craiova, a precizat după ratarea play-off-ului și a eliminării din Cupa României, că tehnicianul italian va rămâne la club cel puțin până în vară.

„Nu e nicio problemă cu Napoli până la sfârșitul campionatului, cât are contract. Atunci, patronul și Nicolo se vor așeza la masă și vor stabili dacă vom continua sau nu împreună”, a declarat Pușcaș, la Fanatik.

VIDEO. Adrian Mititelu a cedat în direct: „În ce țară trăim?! N-am intrat cu mitraliera pe stadion, n-am vrut să omor pe nimeni! Îmi duc crucea până la capăt”

Citește și: 

Mihai Rotaru îi dă replica lui Anghel Iordănescu: „Să fie mai atent cu informatorii din jurul dânsului. Universitatea Craiova n-a primit niciodată bani de la buget!”

Florinel Coman atenționează: „Am mai zis asta și apoi am jucat pentru nimic!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
CosminFB
CosminFB  •  20 Aprilie 2023, 21:30

Cei trei au fost destul de buni ( nici prea, prea , nici foarte ,foarte ) Napoli însă, a salvat echipa , a dus-o de pe locul 14 pe locul 7 cu fotbaliști aduși de prin ligile 3-4 din străinătate Bani clubului sunt cheltuiți aiurea pe fotbaliști precum jibril care nici măcar nu a fost băgat de prea multe ori și pe care sau dat mulți bani , ca intr-un final sa îl bage sa joace în echipa 2 (liga 4 )

k.u.b.a..
k.u.b.a..  •  19 Aprilie 2023, 16:17

Cei trei pot pleca linistiti de la Stiinta! Ar fi pacat sa nu fie pastrat Nicolo si lotul intarit si remaniat din temelie! Forta Stiinta! Forta PS97!

1948
1948  •  19 Aprilie 2023, 16:18

Nicolo va pleca singur pt ca nu va primi jucatori. Cu *** astea nu prea ai ce sa faci. Vine dica.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează