FOTBAL  »  Superliga  »  ANIVERSARE

CORESPONDENȚĂ DIN TURCIA Adrian Mutu la 44 de ani » Răspunsuri inedite în interviul special pentru GSP: ce și de ce a furat „Briliantul”

Articol de , - Publicat duminica, 08 ianuarie 2023 11:53 / Actualizat duminica, 08 ianuarie 2023 21:39

Adrian Mutu a împlinit 44 de ani pe 8 ianuarie. Îi sărbătorește în cantonamentul din Antalya, unde a acceptat provocarea GSP de a se lăsa descoperit altfel decât în teren sau pe marginea lui. 

Amintiri ale „Briliantului” și lucruri mai puțin cunoscute despre cel care încă e golgheterul echipei naționale, la egalitate cu Gică Hagi.

Adrian Mutu dă cărțile pe față: „Practic, sunt rapidist cât am fost și dinamovist” + Ce planuri are pentru 2023
RAPID
Adrian Mutu dă cărțile pe față: „Practic, sunt rapidist cât am fost și dinamovist” + Ce planuri are pentru 2023

Adrian Mutu, la 44 de ani. Povești inedite din viața „Briliantului”

- Cea mai de preț amintire?
- Cele mai plăcute amintiri sunt zilele în care s-au născut copiii mei. Bucuria pe care am simțit-o în acele momente. Cred că așa este pentru orice părinte.

- Cea mai mare bucurie? 
- Cumva se leagă cu ce am spus anterior. Nașterea copiilor e de departe cea mai mare bucurie. Emoțiile și responsabilitatea pe care le simți în acele momente sunt ceva... Te încarci.

- O năzbâtie din copilărie
- Părinții m-au iertat în general de toate prostiile. I-am furat bunicului meu 385 de lei. De fapt 400. Erau banii vechi. Pentru ce? Ca să-mi iau mingi Artex, cum erau la acele vremuri. Evident că eu nu știam cât iau, știam doar unde sunt banii. Îi luam, îi băgam în chiloței, iar bunicul meu, Dumnezeu să-l ierte!, stătea în spatele meu și mai aduna ce cădea. Mă lăsa, pentru că știa scopul acelei prostioare.

- Prima dragoste
- Mingea! Mingea va rămâne. La 3 ani a fost. Iubeam să mă joc cu mingea, îmi doream să joc fotbal, fotbal, fotbal.

+45 FOTO

- Sunteți un tip emotiv?
- Sunt! Depinde de moment. Sunt bărbat sensibil, în anumite momente, într-un cadru intim, mă las dus de emoție. Sunt multe momente în care mă emoționez. Mi se întâmplă și la filme sau când văd lucruri care mă impresionează.

- Ce filme apreciați?
- Îmi plac mult filmele. Și eu și soția mea suntem cinefili. Ne place să ne uităm la seriale. Nu am un film preferat, mi-au plăcut multe. În general, cele de spionaj. Mă uit cu mare plăcere la orice serial de calitate.

- Sunteți glumeț?
- Îmi plac glumele. În cercurile restrânse spun și bancuri, dar în general îmi place să le ascult și râd cu mare poftă la ele.

- Ce stil de haine preferați?
- Depinde de situație. Îmi place să mă îmbrac bine, asta ține și de vârsta pe care o am. Înainte eram mai extravagant. Acum sunt altfel. Clasic. Depinde de situație. Când ies în oraș îmi place să mă îmbrac bine, dar tot clasic. Totuși, recunosc că treningul nu se schimbă niciodată. Cel mai comod articol vestimentar.

- Ce vă inspiră?
- Inspirația mi-o iau de la marii antrenori de azi sau de la cei care au fost. Încerc și eu să mă pregătesc, să îmi îmbunătățesc nivelul.

+45 FOTO

- Vă mai jucați?
- În general cu Tiago joc fotbal în casă. Cum mă jucam cu tata pe vremuri. Acum lucrurile s-au schimbat, nu mai există joaca aia în fața blocului, cum era cândva. Nici Tiago nu știe jocurile pe care eu le jucam. Cum era «lapte gros», «Țară, țară, vrem ostași!». Nu am cum să-l învăț pe Tiago asta, pentru că ar trebui să se joace cu prietenii lui. Iar lucrul ăsta a dispărut, din păcate, în societatea noastră. Cred că fotbalul în casă e cel pe care-l putem juca azi. Până la urmă, și pentru Tiago tot mingea e prima dragoste.

- Cum stați cu kilogramele față de perioada în care erați fotbalist?
- Față de momentele când jucam am 6 kilograme în plus. Nu știu dacă e bine sau prost, dar cert e că nu am niciun obiectiv de a avea six-pack toată viața. Am fost! Am stat în diete toată viața, acum vreau să mă mențin și să mă bucur de plăcerile vieții.

- Un lucru de care sunteți mândru...
- Sunt mândru de multe lucruri. Sunt mândru de ce am realizat în fotbal, de golurile în Serie A, de faptul că-s golgheterul all time al României împreună cu Gică Hagi. Plus de alte lucruri pe care le-am făcut pe plan profesional.

- O mâncare preferată?
- Sunt o persoană care nu e pretențioasă. Având în spate o viață plină de cantonamente, am fost învățat să mănânc cam orice. Îmi place mâncarea gătită de mama, cum sunt salata boeuf și sarmalele în perioada asta. În general, cam ce mănânc în tot restul anului este salata. Salatele fac parte din dieta mea zilnică. Când am timp și vreau să mă răsfăț, fac un mușchi de vită, un antricot, un ribeye, ceva bun.

- Ce n-ați face niciodată?
- Niciodată n-aș trăda un prieten care mi-a acordat încredere.

- Cel mai frumos oraș vizitat?
- Am vizitat multe orașe, multe frumoase. Cel mai frumos rămâne Firenze, asta și pentru că am jucat acolo.

+45 FOTO

- O promisiune pentru 2023?
- Am promis că o să dau 100%, mă pregătesc cât pot de bine pentru a-mi atinge obiectivele.

- O supărare?
- Nu am trăit supărări majore, sper să nu trăiesc. Să vină cât mai târziu. Poate ceea ce s-a întâmplat la Chelsea acum 20 de ani. Dar nu o consider așa mare. Pierderea persoanelor dragi, a părinților, asta e o supărare. N-am avut parte de așa ceva, sper ca ziua aia să vină cât mai târziu.

- Cum l-ați caracteriza pe tatăl d-voastră?
- Un exemplu de seriozitate și disciplină. M-a inspirat și mă inspiră și acum în viața personală.

- Ce vă face unic?
- Nu cred în asta. Cred că pot avea rezultate unice prin muncă și seriozitate.

- Vicii?
- Niciun viciu. Când zici viciu e ceva ce nu e bine, ce nu e OK. Nu am, am puterea de a mă controla. Am avut-o tot timpul, am o disciplină interioară foarte bună.

- Ce gând aveți pentru ziua de 8 ianuarie?
- Să ne găsească pe toți sănătoși, o zi normală de cantonament. Familia și sănătatea celor apropiați mie contează cel mai mult, nu doar de ziua mea, ci în fiecare zi.

Citește și: 

Rapid, derogare de la UEFA: „La un moment dat părea o acțiune imposibilă”

Rapidul lui Mutu, chinuit de o echipă din liga a treia » Emmers i-a salvat pe giuleșteni de un rezultat rușinos

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
hristo33
hristo33  •  09 Ianuarie 2023, 12:45

La multi ani!

paolo12
paolo12  •  09 Ianuarie 2023, 06:04

A uitat sa mentioneze și contractul din India, climax-ul unei cariere mânjite de d-alea de tras pe nas și de băgat pe vena...

dobrin
dobrin  •  08 Ianuarie 2023, 15:53

Pai nu degeaba l-a facut Zamparini "rapidist viclean" :)))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează